Ευρώπη

Γίνεται... Ιταλός για να παίξει στην εθνική ο Ντρου Γιούμπανκς!

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας επιβεβαίωσε πως αυτή τη στιγμή λαμβάνουν χώρα οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε ο NBAer Ντρου Γιούμπανκς να πάρει διαβατήριο και να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα.

Σημαντική ενίσχυση από NBA θα έχει η εθνική Ιταλίας!

Όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, Τζάνι Πετρούτσι, οι Ιταλοί έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες ώστε να βγάλουν διαβατήριο στον Ντρου Γιούμπανκς, έτσι ώστε αυτός να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα ως νατουραλιζέ.

Ο Αμερικανός ψηλός, μάλιστα, δεν είναι η μοναδική περίπτωση, καθώς πρόσφατα ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο εξέφρασε το ενδιαφέρον του να αγωνιστεί με τους «ατζούρι», αν και η δική του περίπτωση δεν είναι τόσο προχωρημένη όσο του Γιούμπανκς.

«Εργαζόμαστε για την περίπτωση του Ντρου Γιούμπανκς. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Μάθαμε από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για τη διαθεσιμότητα του Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, αλλά δεν θα υπάρξει [αρκετός] χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία για αυτόν. Είναι καλό που υπάρχει ενδιαφέρον από αυτούς τους παίκτες να παίξουν με την εθνική ομάδα, σημαίνει ότι κάνουμε καλή δουλειά», είπε αναλυτικά ο Πετρούτσι.

Ο Γιούμπανκς αγωνίζεται ως ρολίστας στους Φίνιξ Σανς, μετρώντας 5,7 πόντους και 4,3 ασίστ σε 16 λεπτά συμμετοχής. Έχει καριέρα αρκετών χρόνων στο ΝΒΑ, έχοντας αγωνιστεί και σε Τορόντο Ράπτορς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x