Ευρώπη

Έφυγε ο Γουεμπανιάμα και... καταστράφηκε: Από τους τελικούς της LNB, στη 2η κατηγορία της Γαλλίας η Μετροπολιτάν!

Λίγους μήνες μετά τη συμμετοχή της στους περσινούς τελικούς του γαλλικού πρωταθλήματος χάρη στον Γουεμπανιάμα, η Μετροπολιτάν υποβιβάστηκε φέτος και μαθηματικά από την LNB!

Από το... ζενίθ στο ναδίρ μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο βρέθηκε η Μετροπολιτάν!

Μετά την περσινή ιστορική σεζόν που πραγματοποίησε στο γαλλικό πρωτάθλημα φτάνοντας μέχρι τους τελικούς του LNB εκεί όπου λύγισε στο τέλος από τη Μονακό, η ομάδα του Παρισιού λίγους μήνες αργότερα γνώρισε τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία της χώρας!

Η κυριακάτικη εντός έδρας ήττα από τη Σαλόν (75-83) αποδείχθηκε και το τελευταίο «χτύπημα» της Μετροπολιτάν, αφού πέντε στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας υποβιβάστηκε και μαθηματικά...

Και να σκεφτεί κανείς πως πέρσι, χάρη στα... όργια του Βίκτορ Γουεμπανιάμα, οι Παριζιάνοι, που μετρούν μόλις 16 χρόνια ζωής, άγγιξαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, η φυγή του παιδιού-θαύματος για τα παρκέ του ΝΒΑ αποδείχθηκε καθοριστική για τον σύλλογο, ο οποίος δεν μπόρεσε να σταθεί σε υψηλό επίπεδο φέτος και έτσι από του χρόνου θα παλεύει στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x