Ευρώπη

Ρούμπιο: «Ο παίκτης ''έφαγε'' τον άνθρωπο - Ήμουν στο σκοτάδι αλλά τώρα βγήκα από αυτό»!

Στο πλαίσιο της παρουσίασής του από την Μπάρτσα, ο Ρίκι Ρούμπιο αναφέρθηκε στα θέματα ψυχικής υγείας που πέρασε το περασμένο διάστημα, τα οποία και τον ώθησαν στο να σταματήσει προσωρινά το μπάσκετ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (26/02), η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος πριν από σχεδόν έναν χρόνο, είχε πάρει την απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Στο πλαίσιο της παρουσίασής του από τους Καταλανούς, ο 33χρονος Ισπανός γκαρντ αναφέρθηκε στα θέματα που αντιμετώπισε όλο αυτό το διάστημα, τα οποία και τον ανάγκασαν να σταματήσει προσωρινά το μπάσκετ, τονίζοντας πως πλέον όλα ανήκουν στο παρελθόν και πως είναι έτοιμος να το πάει... βήμα-βήμα!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ρίκι Ρούμπιο:

«Ανέπτυξα χρόνιο στρες, ήταν σαν κατάθλιψη, κάτι παρόμοιο με την αγχώδη διαταραχή. Ο μόνος τρόπος να επιστρέψω είναι να καταλάβω γιατί έφτασα σε αυτό το σημείο. Είχα προβλήματα ψυχικής υγείας. Η μπάλα είναι ξανά στα χέρια μου και ελπίζω να απολαύσω πολλά και να φροντίσω τους ανθρώπους μου.

Ανέπτυξα μηχανισμούς που με οδήγησαν να παίξω σε υψηλό επίπεδο αλλά δεν ήταν βιώσιμοι. Υπάρχει και άλλος τρόπος. Στη Ρώμη φτάνεις μέσα από πολλά μονοπάτια.

Ο παίκτης “έφαγε” τον άνθρωπο. Δεν ήξερα ποιος ήμουν. Ήταν μια δύσκολη στιγμή εμένα. Φοβήθηκα. Μπορείς να ελέγξεις τους φόβους σου και να τους κατευνάσεις. Η ζωή είναι γεμάτη γκρίζες στιγμές. Ωστόσο έχω σώσει τον εαυτό μου και τώρα είμαι άνετος. Νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου και θα δώσω μία ακόμη ευκαιρία στο μπάσκετ.

Ακόμα και όταν πίστευα ότι το μπάσκετ είχε τελειώσει για εμένα, συνέχισα να δουλεύω στον εαυτό μου και ελπίζω να βοηθήσει τον κόσμο που “παλεύει”. Ήμουν στο σκοτάδι αλλά τώρα βγήκα από αυτό. Ζω μέρα με τη μέρα. Προσπαθούμε να κοντρολάρουμε τα “αδάμαστα” και ποτέ δεν ξέρεις πότε η ζωή θα σε στείλει σε άλλο μονοπάτι.

Η ισπανική ομοσπονδία θα μπορούσε να με αναγκάσει να παίξω στο παγκόσμιο αλλά δεν το έκαναν. Μου έδωσαν βοήθεια και χώρο και είναι τρομερό να είμαι πίσω. Είμαι 100% συγκεντρωμένος αλλά αν κάποια στιγμή αυτό το πρόβλημα επιστρέψει θα χρειαστεί να σταματήσω. Είμαι εδώ για να συνεισφέρω όσο περισσότερο γίνεται αυτή τη σεζόν. Να αποσυρθώ στη Μπαρτσελόνα; Θα πάω χρονιά με χρονιά. Τώρα, το μόνο που σκέφτομαι είναι η τωρινή σεζόν.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Τύπο και τον κόσμο του μπάσκετ για την ιδιωτικότητα που ζήτησα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια και τους φίλους μου, ένιωσα ότι δεν ήμουν μόνος και μου επέτρεψε να προχωρήσω. Και, ευχαριστώ, επίσης, στον θεραπευτή μου και τον Κλίβελαντς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x