Ελλάδα

Φουλάρει για Χένρι και αποφασίζει για φόργουορντ ο Μπλατ

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον σχεδιασμό του ενόψει της νέας σεζόν και ο Ντέιβιντ Μπλατ παίρνει άμεσα αποφάσεις για τον αριθμό των ξένων, αλλά και τους παίκτες που θα αποκτηθούν.

Σε πλήρη εφαρμογή έχει μπει στον Ολυμπιακό το εναλλακτικό πλάνο της στελέχωσης του ρόστερ, χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού Superfoods και να αποχωρήσει από τους «ερυθρόλευκους». Ο προπονητής της ομάδας, Ντέιβιντ Μπλατ, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους ανθρώπους της ΚΑΕ για να προχωρήσουν τις μεταγραφές, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα κινηθούν προς δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη και επικρατέστερη αυτή τη στιγμή, προβλέπει την απόκτηση τριών ακόμη ξένων παικτών που θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες Στρέλνιεκς, Μιλουτίνοφ, ΛεΝτέι και Γουίλιαμς-Γκος, ώστε η ομάδα να πορευτεί με επτά αλλοδαπούς στην Ευρωλίγκα και ένας να μένει εκτός στο πρωτάθλημα, ανάλογα με τις ανάγκες και τους ενδεχόμενους τραυματισμούς. Σε αυτή τη περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει γκαρντ, σμολ και πάουερ φόργουορντ και θα προσθέσει και κάποιον Έλληνα με περιορισμένο ρόλο για τις προπονήσεις και τους αγώνες στο πρωτάθλημα.

Η δεύτερη σκέψη, είναι να αποκτηθούν δύο ξένοι και ο τρίτος δωδεκαδάτος παίκτης που αποκτηθεί σε μία από τις θέσεις που αναφέραμε παραπάνω να είναι Έλληνας. Αυτό, μπορεί να γίνει είτε με την απόκτηση ενός ξένου που να μπορεί να αγωνίζεται και στο «3» και στο «4» και την προσθήκη του Αλέξανδρου Βεζένκοφ ο οποίος ενδιαφέρει για να παίζει στο «4», είτε με την απόκτηση Έλληνα γκαρντ (εξετάζονται οι Μποχωρίδης, Λαρεντζάκης και όνομα-έκπληξη) και προσθήκη δύο ξένων φόργουορντ. Σε ότι αφορά το όνομα του Στράτου Περπέρογλου ο οποίος ακούστηκε για επιστροφή το βράδυ της Κυριακής, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πολύ δύσκολα θα εξεταστεί.

Από εκεί και έπειτα, ο Ολυμπιακός δεδομένα κινείται για τον Πιέριεϊ Χένρι της Τόφας Προύσα. Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ θα παραχωρηθεί από την τουρκική ομάδα, που ίσως και εντός της ημέρας να γνωστοποιήσει την τιμή πώλησής του στις τρεις ενδιαφερόμενες ομάδες (Ζαλγκίρις και Γκραν Κανάρια οι άλλες δύο). Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει κάνει την πρώτη επικοινωνία με τον παίκτη ο οποίος είναι θετικός και εφόσον το ποσό που θα ζητήσει η ομάδα του είναι στο πλαίσιο της λογικής, οι «ερυθρόλευκοι» θα προχωρήσουν. Εκτός, αν τη τελευταία στιγμή προκριθεί η λύση του Έλληνα γκαρντ.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες, με τον Αμερικανοισραηλινό προπονητή (έχει κάνει προεργασία για σέντερ ακόμα και για το ακραίο σενάριο αποχώρησης του Μιλουτίνοφ) να παίρνει τις τελικές αποφάσεις για να κορυφωθούν οι επαφές.

*Παρά την αρχική σκέψη να παραχωρηθεί ως δανεικός, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, θα παραμείνει κανονικά στην ομάδα.

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x