Ελλάδα

Τα δεδομένα για το NBA out του Καλαϊτζάκη

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καλαϊτζάκης, επιλέχθηκε από τους Μπακς στο ντραφτ του ΝΒΑ και ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Οι Μπακς αποφάσισαν να επιλέξουν στο νούμερο 60 του ντραφτ τον γκαρντ του Παναθηναϊκού, Γιώργο Καλαϊτζάκη, ο οποίος όμως έχει συμβόλαιο με το «τριφύλλι» μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Στη σύμβαση που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές υπάρχει οψιόν για μετακόμιση σε ομάδα του ΝΒΑ (σ.σ. NBA out) ύψους 300 χιλιάδων δολαρίων, η οποία έληγε τυπικά σήμερα (30/7).

Παρ’ όλα αυτά, το θέμα είναι τυπικό και στην περίπτωση που τα «ελάφια» αποφασίσουν να εντάξουν στο ρόστερ τους τον 22χρονο γκαρντ, τότε θα πρέπει να καταβάλουν το προαναφερθέν ποσό στον Παναθηναϊκό, ανεξαρτήτως ημερομηνίας.

Από ‘κει και πέρα, είναι δεδομένο πως ο Καλαϊτζάκης θα δοκιμάσει την τύχη του με τους Μπακς στο προσεχές Summer League κι εφόσον καταφέρει να πείσει τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, τότε θα κερδίσει θέση στο δυναμικό τους.

Αρκετά πιθανό φαντάζει επίσης το ενδεχόμενο να δοκιμαστεί ο ταλαντούχος γκαρντ με τη θυγατρική των «ελαφιών» στη G League (Γουισκόνσιν Χερντ) και ακολούθως να παλέψει για το όνειρό του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Τέλος, στην περίπτωση που δεν καταφέρει να πείσει τους ιθύνοντες της ομάδας του Μιλγουόκι ότι αξίζει μιας ευκαιρίας, θα επιστρέψει πιθανότατα στον Παναθηναϊκό, αφού ούτως ή άλλως δεσμεύεται με συμβόλαιο, που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022, όπως προαναφέραμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x