Ευρώπη

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας δίνει πριμ στην Ζαλγκίρις για την Ευρωλίγκα του 1999!

Έτοιμη να καταβάλει το ποσό των 580 χιλ. ευρώ στην Ζαλγκίρις ως πριμ για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 1999, είναι η κυβέρνηση της Λιθουανίας. Διαβάστε το στόρι.

Την πρωτοβουλία σχετικά με την πραγματοποίηση μίας κίνησης την οποία θα έπρεπε να έχει υλοποιήσει εδώ και περίπου 19 χρόνια ανέλαβε η κυβέρνηση της Λιθουανίας.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1998-99 η Ζαλγκίρις κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague έχοντας για ηγέτες τους Τάιους Έντνι, Άντονι Μπόουι και Σαούλιους Στομπέργκας επικρατώντας το μεγάλο τελικό της Κίντερ Μπολόνια με 82-74.

Η κυβέρνηση της χώρας θέλοντας να αποδώσει τα εύσημα στο σύλλογο του Κάουνας, αποφάσισε να της καταβάλει ως μπόνους το ποσό των 580 χιλιάδων ευρώ. Χρήματα ωστόσο τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ.

Ωστόσο, όπως τόνισε με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός των Λιθουανών, Σαούλιους Σκβερνέλις μετά και την κατάκτηση της φετινής τρίτης θέσης επανεξετάζεται η αποζημίωση εκείνου του… χρέους παρά το γεγονός πως έκτοτε έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια.

«Από όσο γνωρίζω η κυβέρνηση έχει ένα χρέος μετά από μία δέσμευσή της το 1999. Στη Ζαλγκίρις εκείνη τη σεζόν θα έπρεπε να έχουν δοθεί 580 χιλιάδες ευρώ για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, χρήματα ωστόσο τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που ξέσπασε στη χώρα» τόνισε ο Σκβερνέλις μιλώντας σε δημοσιογράφους , για να προσθέσει στη συνέχεια πως «θα εξετάσουμε το αν και το γιατί δεν τηρήθηκε η συγκεκριμένη δέσμευση, και αν έχει μείνει ακόμα ανοικτή τότε θα κοιτάξουμε να πληρώσουμε το συγκεκριμένο χρέος».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x