Ελλάδα

Κακιούζης: «Είχαμε απομυθοποιήσει τους Αμερικάνους»

Στο γεγονός πως οι παίκτες της Εθνικής είχαν αντιμετωπίσει ως κοινούς… θνητούς τους NBAer των ΗΠΑ, απέδωσε ο Μιχάλης Κακιούζης τη μεγάλη νίκη στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006.

Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό των διεθνών μας πως οι αντίπαλοί τους των ΗΠΑ ήταν οι καλύτεροι στον κόσμο και γι’ αυτό η Εθνική ομάδα πέτυχε τη σπουδαία νίκη σε εκείνον τον αλησμόνητο ημιτελικό στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006, σύμφωνα με όσα είπε ο Μιχάλης Κακιούζης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Όσον αφορά το παρόν, ο πολύπειρος φόργουορντ εξέφρασε την πεποίθηση πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επιστρέψει σύντομα στις διακρίσεις, καθώς -όπως υποστηρίζει- είναι καταδικασμένο να πρωταγωνιστεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιχάλης Κακιούζης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Solo Basket» με τον Τόλη Κοτζιά:

Για το παιχνίδι με τις ΗΠΑ: «Νομίζω ότι το έχουμε πει αρκετές φορές, πως αυτή η ομάδα, κυρίως από το 2004 μέχρι το 2008 ήταν μία από τις καλύτερες Εθνικές ομάδες. Δεν ήταν μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και η ποιότητα που είχε, χωρίς να θέλω να μειώσω την ποιότητα που έχει η τωρινή ομάδα. Εκείνη την ημέρα, ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Όλοι παίζαμε τότε σε ομάδες που διεκδικούσαν την Ευρωλίγκα και έτσι το να παίξεις κόντρα σε μία ομάδα με ΝΒΑer δεν ήταν κάτι τρομερό. Το είχαμε απομυθοποιήσει αυτό και δεν το σκεφτόμασταν καν. Ήταν οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο, αλλά ξέραμε ότι δεν ήταν καλοί στα τελευταία τους παιχνίδια. Είχαμε την εμπειρία να διαχειριστούμε καταστάσεις. Στην Ευρώπη είναι άλλη η νοοτροπία. Δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν όταν στράβωσε το ματς για εκείνους και έπαιζαν ο ένας εναντίον όλων».

Για το αν μπορεί η Εθνική ομάδα να κάνει κάτι ανάλογο: «Η ομάδα που έχουμε είναι καλή και έχει γίνει καλή δουλειά. Σημασία έχει ότι η Εθνική είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά από όλους μας, αλλά πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να έχει ξανά μία διάκριση ή μετάλλιο η Εθνική ομάδα. Όλες οι ομάδες κάνουν μία “κοιλιά” ένα-δύο χρόνια και επιστρέφουν. Αν και το Ευρωμπάσκετ είναι πιο δύσκολο σε σχέση με το Μουντομπάσκετ. Στο παγκόσμιο πέρυσι, αποκλειστήκαμε από τη φιναλίστ Σερβία, η οποία έπαιξε τελικό και δεν ήταν τυχαία η πορεία της. Είτε χάσεις με έναν, είτε με 50 πόντους στο νοκ άουτ παιχνίδι, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Είσαι εκτός».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x