Euroleague

Ξεχαρβάλωσε το… πτώμα της Μπαρτσελόνα η ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διέσυρε την Μπαρτσελόνα με σκορ 85-61, μέσα στη Βαρκελώνη. 29-4 το επιμέρους σκορ της πρώτης περιόδου, με τους Καταλανούς να είναι εκτός τόπου και χρόνου...

Στην κορυφή –σε συγκατοίκηση με τη Ρεάλ- της Ευρωλίγκας ανέβηκε εκ νέου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι πρωταθλητές Ευρώπης παρέσυραν την τραγική Μπαρτσελόνα με σκορ 85-61 και ανέβηκαν στο 18-6, την ώρα που οι ηττημένοι έπεσαν στο 9-15 και ουσιαστικά δεν προλαβαίνουν τα πλέι οφ, αφού απέχουν τέσσερις νίκες από την οκτάδα, έξι στροφές πριν το τέλος.

Το παιχνίδι δε σηκώνει κριτική… Το επιμέρους σκορ στην πρώτη περίοδο ήταν 4-29(!) και ουσιαστικά τα πάντα είχαν τελειώσει από νωρίς. Αν δεν κατέβαζε ταχύτητα η ρωσική ομάδα, ένας… Θεός ξέρει με τι σκορ θα ολοκληρωνόταν η αναμέτρηση. Είναι ενδεικτικό πως η διαφορά των δύο ομάδων δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 18, ενώ η ύψιστη τιμή της ήταν το +27 λίγο πριν το φινάλε (58-85).

Γέμισε λευκά μαντήλια το «Παλάου Μπλαουγκράνα» (από την πρώτη, μάλιστα, περίοδο) με τον κόσμο της Μπάρτσα να ζητά εδώ και τώρα το «κεφάλι» του Γιώργου Μπαρτζώκα, για τον οποίο το κλίμα είναι πολύ βαρύ και μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο –αν όχι ακατόρθωτο- να αντιστρέψει την κατάσταση…

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Ντε Κολό με 21 πόντους (10/16 σουτ), 9 είχε ο Τεόντοσιτς με 5 ασίστ και ισάριθμα λάθη, 11 ο Χίγκινς, 12 ο Κουρμπάνοφ, ενώ ο Τζάκσον μοίρασε έξι ασίστ. Από πλευράς ηττημένων διασώθηκε –αν μπορεί κάποιος να διασωθεί από τέτοιο ναυάγιο- ο Βεζένκοφ με 14 πόντους, ενώ 10 είχε ο Ράις με 4/13 σουτ… Συνολικά 18 λάθη είχαν οι «μπλαουγκράνα» έναντι 14 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 4-29, 24-48, 47-66, 61-85

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x