Ευρώπη

Μαρκόπουλος: «Τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω η Ζενίτ»

Ρεαλιστής ο Σούλης Μαρκόπουλος, παραδέχτηκε πως η Ζενίτ απέχει πολύ από το επίπεδο του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη της ρωσικής ομάδας στο Παλατάκι.

Την ποιοτική ανωτερότητα της Ζενίτ παραδέχτηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στο Παλατάκι, ενώ τόνισε πως πλέον η υπόθεση πρόκριση έχει δυσκολέψει πολύ για την ομάδα του.

«Ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με την καλύτερη του ομίλου μας που δεν είναι τυχαία πρώτη στη Βαλτική Λίγκα. Όταν βρεθεί στη μέρα της και της δώσεις το δικαίωμα να κάνει παιχνίδι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Εμείς ξεκινήσαμε καλά, ήμασταν αρκετά δυνατοί στην άμυνα μας, αλλά από τη στιγμή που μπήκε ο Τούλσον στο παιχνίδι, οι υπόλοιποι στηριζόμενοι πάνω του και στον Τίμα, δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα για εμάς. Ένα άλλο στοιχείο που ήταν δύσκολο για εμάς, επειδή πάνω στα σκριν γίνονταν αλλαγές και έβγαιναν οι ψηλοί για να περιορίσουν τους σουτέρ, οι υπόλοιποι μας πήραν επιθετικά ριμπάουντ, μπήκαν στο παιχνίδι, γιατί και στη συνέχεια η άμυνα τους ήταν πολύ πιο δυνατή. Με την πάροδο του χρόνου και η πίεση δεν ήταν τόσο φρέσκια όσο στην αρχή του αγώνα», τόνισε.

Όσο για το αν η ομάδα του είχε ενέργεια μετά τη γαστρεντερίτιδα που «θέρισε» τους παίκτες τις προηγούμενες μέρες, είπε: «Όταν παίζεις με μια ομάδα πολύ γρήγορη και πάει σε ένα ρυθμό πάνω κάτω κάτι που δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο για ομάδα επιπέδου μη Ευρωλίγκας. Όσο υπάρχει διάρκεια σε αυτό, το πρόβλημα μεγαλώνει. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, ήταν τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από εμάς. Και στην ταχύτητα, όταν ξεμαρκαρίζονταν και στην ταχύτητα που σούταραν».

Ερωτηθείς αν ο ΠΑΟΚ θα δώσει πλέον βαρύτητα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, απάντησε: «Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να αφήνει παιχνίδι. Μπήκε στο θεσμό του Eurocup για να διεκδικήσει ως το τέλος τις πιθανότητές του».

Ο Μιλένκο Τέπιτς αρνήθηκε να δεχτεί πως ο ΠΑΟΚ δύσκολα πλέον θα προκριθεί. «Ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι για εμάς. Η Ζενίτ είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα, αλλά δεν το ακολουθήσαμε, γιατί η Ζενίτ έπαιξε πιο δυνατά στην άμυνα και εμείς δε μπορέσαμε να ανταποκριθούμε. Έβαλαν και κάποια μεγάλα σουτ... Δεν ανταποκριθήκαμε στο επίπεδο μπάσκετ του αντιπάλου. Όντως έχουμε κάποια κενά διαστήματα μέσα στη χρονιά. Στην Ουγγαρία ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο, σήμερα το δεύτερο. Υπάρχουν στιγμές που χάνουμε τη συγκέντρωση μας και οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο ξέρουν να το εκμεταλλευτούν. Πρέπει να το βελτιώσουμε. Έχουμε ακόμα μαθηματικές ελπίδες. Δεν πιστεύω ότι έχουμε αποκλειστεί. Αν πούμε ότι τελείωσε τότε δεν υπάρχει λόγος να παλέψουμε. Θεωρούμε ότι υπάρχει ακόμα πιθανότητα, για να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά και να παλέψουμε ως το τέλος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x