Γενικά

«Ο Στρατός του Αυτισμού»: Η σπουδαία πρωτοβουλία του Ντελρόι Τζέιμς

Σπουδαίο μήνυμα από τον άλλοτε άσο της ΑΕΚ και του Προμηθέα, Ντελρόι Τζέιμς, ο οποίος έχει αυτιστικό γιο.

Ο Ντελρόι Τζέιμς μπήκε στις καρδιές των φίλων της ΑΕΚ κατακτώντας μαζί της το Κύπελλο και το BCL το 2018, ενώ ήταν μέλος και του Προμηθέα που κατέκτησε το Σούπερ Καπ το 2020. Στα 35 του πλέον, ο πάουερ φόργουορντ από τη Γουιάνα, έχει αφήσει σε δεύτερο πλάνο την επαγγελματική του καριέρα και φαίνεται πως έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά σε έναν μεγαλύτερο σκοπό.

Ο γιος του, Τζέιλεν, είναι αυτιστικός και ο Ντελρόι Τζέιμς προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις και την επιρροή που μπορεί να έχει να βοηθήσει τα παιδιά αυτά να συμπεριληφθούν σε δραστηριότητες και να μην αποκλείονται από την κοινωνία. Αυτές τις μέρες ο ίδιος συμμετέχει σε ένα τουρνουά που γίνεται σε υπαίθρια γήπεδα στο Ρούκερ Παρκ του Χάρλεμ στις ΗΠΑ και έχει ονομάσει την ομάδα του «Autism Army», δηλαδή «Ο Στρατός του Αυτισμού».

«Είναι κάτι πιο μεγάλο από το μπάσκετ. Είναι για τη ζωή του. Παίζουμε μπάσκετ για να γνωρίζει ο κόσμος καλύτερα τι σημαίνει αυτισμός και γιατί αυτό το παιχνίδι φέρνει όλους τους ανθρώπους κοντά. Το ζει και ο ίδιος. Είναι τα πάντα για εκείνον», ανέφερε σε ποστ του στο Instagram ο Ντελρόι Τζέιμς ευχόμενος μάλιστα για τα γενέθλια του μικρού Τζέιλεν. «Χρόνια Πολλά, μικρέ μου. Ο μπαμπάς σε αγαπάει και ελπίζω να σε κάνει περήφανο».

Οι αγώνες του τουρνουά θα μεταδοθούν στις ΗΠΑ μέσω του ESPN, συνεπώς η προβολή θα είναι μεγάλη και ο Ντελρόι Τζέιμς θα μπορέσει να αγγίξει περισσότερους ανθρώπους για τον ιερό σκοπό του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x