Ελλάδα

«Πάτησε» τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός!

«Επέστρεψε» μετά το ναυάγιο στη Γερμανία ο Παναθηναϊκός. Με… μεγάλη εμφάνιση από το 15’ κι έπειτα, ο Εξάστερος έκανε… παρέλαση στο Παλατάκι, επικρατώντας 91-74 του ΠΑΟΚ. Έδωσε ανάσες ο Πασκουάλ.

Σαρωτική εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό λίγες μέρες μετά τον «εφιάλτη» στη Γερμανία!

Οι παίκτες του Πασκουάλ έβγαλαν… εμφατική αντίδραση, επικρατώντας δια περιπάτου του ΠΑΟΚ με 91-74 στο «Παλατάκι» και έκαναν το 15-0 στη φετινή Α1.

Από την άλλη, ο δικέφαλος του βορρά, που έδειξε ανταγωνιστικός μόνο για ένα ημίχρονο, έπεσε στο 8-7 και συνεχίζει τη… μάχη για να μπει στην τετράδα του πρωταθλήματος.

Στην εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 9 (32-23), ωστόσο η συνέχεια ήταν… πράσινη και καταιγιστική. Αφού, λοιπόν, ο Εξάστερος έκλεισε το ημίχρονο στο +4 (38-42), μπήκε στο παρκέ στο δεύτερο μέρος αποφασισμένος να μην αφήσει το πόδι από το γκάζι, με τη διαφορά να ανεβαίνει πάνω από τους 10 γρήγορα-γρήγορα και να μην απειλείται καθόλου.

Μοίρασε το χρόνο ο Πασκουάλ αφού είναι αλήθεια πως οι πρωταθλητές δείχνουν… σκασμένοι το τελευταίο διάστημα. Ο Σίνγκλετον δεν αγωνίστηκε καθόλου, ο Γκιστ έπαιξε μόλις 14’, ενώ ο Καλάθης δεν ξεπέρασε τα 22’. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού είχε 11 πόντους και 5 ασίστ, ο Ντένμον πρόσθεσε 11, ο Γκάμπριελ έβαλε 14 (με 4/4 τρίποντα, 1/1 δίποντο), για 21’ αγωνίστηκε ο Μήτογλου που είχε 7 πόντους και 10 ριμπάουντ, διψήφιοι και οι Αντετοκούνμπο (13π.), Παππάς (10π.).

Από πλευράς ΠΑΟΚ, οι Γκος και Τζάκσον είχαν από 18 πόντους, ο Κόνιαρης 12 και από εκεί και πέρα το… χάος, με τη διαφορά ποιότητας να κάνει «μπαμ».

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 38-42, 56-68, 74-91

ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 3, Χαραλαμπόπουλος 2, Κατσίβελης 2, Τζάκσον 16 (1), Γκος 18 (3), Κρουμπάλι 4, Κόνιαρης 12 (1), Καρράς 2, Τσόχλας 5 (1), Μαργαρίτης 7 (1), Ζάρας 2, Τζόουνς 1

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Ντένμον 11 (3), Γκάμπριελ 14 (4), Όγκαστ, Καλάθης 11, Ρίβερς 9 (2), Παππάς 10 (1), Γκιστ 2, Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους 9 (1), Μήτογλου 7

Το ματς

Απόλυτα ισορροπημένη η εκκίνηση του αγώνα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ο Όγκαστ είχε… ντυθεί Καλάθης και μοίραζε ασίστ στον Αντετοκούνμπο, οι Τζάκσον-Γκος… τραβούσαν το κουπί για τον «δικέφαλο του βορρά» και κάπως έτσι γράφτηκε το 10-10 στο 5’. Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να βρουν αντίδοτο στον «καυτό» Τζάκσον, ο οποίος είτε από κοντά, είτε από μακριά… δεν έχανε σουτ, δίνοντας αέρα τεσσάρων πόντων στους Θεσσαλονικείς, 19-15. Το τριφύλλι απάντησε με μικρό σερί 5-0, αλλά η είσοδος του Κόνιαρη στο παρκέ «ανανέωσε» τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ του 25-20, απέναντι σε έναν Εξάστερο που είχε κι απόψε προβλήματα πίσω.

Οι παίκτες του Πασκουάλ έδειξαν «μπλοκαρισμένοι» στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον ο ΠΑΟΚ, παίρνοντας διαφορά εννιά πόντων, 32-23. Εξέλιξη που ανάγκασε τον Καταλανό κόουτς να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ, το οποίο λειτούργησε ευεργετικά! Με αιχμή του δόρατος τον Ρίβερς (που έβαλε δύο συνεχόμενα τρίποντα), οι πράσινοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 10-0 και ανέκτησαν τα ηνία του παιχνιδιού, 32-33. Με τον Καλάθη να ανεβάζει αισθητά την απόδοσή του (σε δημιουργία και εκτέλεση), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 36-42, προτού Τζάκσον-Γκος διαμορφώσουν το 38-42 του ημιχρόνου, με τους πρωταθλητές να σφίγγουν τα μετόπισθεν (δεχόμενοι μόλις 13 πόντους) και να παίρνουν ενέργεια.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε αποφασισμένος από τα αποδυτήρια για να… κόψει το βήχα του ΠΑΟΚ. Και το κατάφερε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Κρατώντας τους γηπεδούχους για περισσότερα από 3’ δίχως καλάθι και με τους Γκάμπριελ-Βουγιούκα-Καλάθη να σηκώνουν… μανίκια στην επίθεση, ο Εξάστερος έτρεξε επιμέρους σκορ 11-0 και… εξαφανίστηκε για το 38-53 στο 24’. Δύο σερί τρίποντα από τον Γκος έδωσαν… ζωή για τον ΠΑΟΚ, που μείωσε σε 49-57, αλλά οι Καλάθης-Γκιστ δεν επέτρεψαν να… αγχωθεί περισσότερο το τριφύλλι παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του προαναφερθέντα γκαρντ του δικεφάλου του βορρά να το γυρίσει… μόνος του, γράφοντας το 56-61. Ντένμον και Καλάθης αποκατέστησαν οριστικά τη τάξη, αφού ένα δικό τους 7-0 στο φινάλε του δεκαλέπτου, διαμόρφωσε το 56-68 στο 30’.

Οι πράσινοι είχαν περισσότερα «όπλα» στη φαρέτρα και έμοιαζαν να φτάνουν πολύ εύκολα προς το καλάθι του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν είχε αντίδοτο να σταματήσει τους Λεκαβίτσιους και Παππά, οι οποίοι πήραν τη σκυτάλη και «έγραψαν» το 64-78. Οι Θεσσαλονικείς αδυνατούσαν μέχρι και βολές να βάλουν (τέσσερις σερί άστοχες από Κρουμπάλι-Χρυσικόπουλο), κάτι που δεν θα μπορούσε μια ποιοτική ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, να μην εκμεταλλευτεί. Κάπως έτσι, λοιπόν, με πληθώρα επιλογών στην επίθεση, ο Εξάστερος έφτασε τη διαφορά στο… +20, 67-87. Τυπική διαδικασία το τελευταίο τρίλεπτο, με τους Κόνιαρη-Καρρά να πετυχαίνουν τους τελευταίους πόντους της αναμέτρησης για το τελικό και… άνετο 74-91 υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας.

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x