Μουντομπάσκετ 2023

Πήρε το θρίλερ και άφησε εκτός την Τυνησία το Πουέρτο Ρίκο!

Σπουδαία πρόκριση για το Πουέρτο Ρίκο στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ύστερα από τη νίκη επί της Τυνησίας με 67-64, που ήρθε με ένα τρίποντο του Μπράουνι στα 5 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Παλικαρίσια νίκη που του χάρισε την πρόκριση στον επόμενο γύρο πέτυχε το Πουερτό Ρίκο, το οποίο επικράτησε 67-64 της Τυνησίας μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ.

Το ματς από το πρώτο λεπτό έδειχνε πως θα εξελιχθεί σε ντέρμπι. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στην πρωτοπορία, γεγονός που επαληθεύεται από το ότι υπήρξαν 10 αλλαγές προβαδισμάτων και 10 ισοπαλίες!

Οι Λατίνοι κατάφερναν συνεχώς να μένουν ζωντανοί στο ματς χάρη στην κυριαρχία τους στους «αιθέρες», καθώς μάζεψαν 16 επιθετικά ριμπάουντ.

Οι Τυνήσιοι ήταν πολύ άστοχοι από μακριά (μόλις 13% στο τρίποντο) και παρότι προηγήθηκαν με οκτώ πόντους (60-52) εννιά λεπτά πριν το τέλος και με πέντε (64-59) ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε, κατόρθωσαν να... χάσουν.

Σαν άλλο… deja vu του αγώνα κόντρα στο Ιράν, οι Πορτορικάνοι επέστρεψαν από το πουθενά. Ο Χουέρτας δήλωσε και πάλι «παρών», ισοφαρίζοντας το ματς (64-64) και στην τελευταία επίθεση ο Μπράουνι ευστόχησε παρά την άμυνα του Ρολ και διαμόρφωσε το 67-64, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Λατινικής Αμερικής προκρίθηκε ως δεύτερη πίσω από την Ισπανία στον επόμενο γύρο, εκεί όπου θα την περιμένουν η Ιταλία και η Σερβία. Πάντως, η παρουσία στους «16» αποτελεί από μόνη της μεγάλη επιτυχία, δεδομένης της απουσίας του Τζέι Τζέι Μπαρέα.

Από την άλλη, οι Τυνήσιοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να προκριθούν από σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς σε περίπτωση νίκης θα γινόντουσαν η μοναδική Αφρικανική ομάδα που θα συνέχιζε στους «16».

Για τους θριαμβευτές, ξεχώρισε ο αειθαλής Μπάλκμαν (14 πόντοι και 9 ριμπάουντ), ενώ κοντά στο double double έφτασε ο καθοριστικός Μπράουνι (9 πόντοι και 8 ασίστ).

Στον αντίποδα, Μεζρί (14 πόντοι και 9 ριμπάουντ) και Ρολ (13 πόντοι και 5 ριμπάουντ) τράβηξαν και πάλι «κουπί», την ώρα που οι Αμπάντα (14 πόντοι σε 40 λεπτά) και Μπεν Ρομντανί (13 πόντοι) ήταν θετικοί άλλα άστοχοι στα κρίσιμα σημεία.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 38-32, 52-55, 67-64





Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x