Γενικά

Δεν πάει στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των νέων ο Σγουρόπουλος

Δεν θα δώσει το «παρών» στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 νέων πινγκ πονγκ ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Σε συνεννόηση με τον κορυφαίο έφηβο της ευρωπαϊκής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Βατσακλής, αποφάσισε ότι η στρατηγική, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει και αυτήν τη διοργάνωση.

Το ατομικό τουρνουά προσκλήσεων είναι καθιερωμένο και συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές από τις μικρές ηλικίες, αλλά δεν κρίνεται μείζονος σημασίας σε σχέση με άλλους φετινούς αγώνες του δις πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων.

Το Τοπ 10 του 2018 θα διεξαχθεί στο Βίλα Ρεάλ της Πορτογαλίας, 7-9/9. Στις προσκλήσεις, που δημοσιεύτηκαν την περασμένη βδομάδα, ο Σγουρόπουλος ήταν τρίτος στη λίστα.

Στο αντίστοιχο event, που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Ελευσίνιος άσος είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση. Για το διεθνές ranking list, όμως, εκείνο το μετάλλιο δεν εντάσσεται στα πέντε καλύτερα αποτελέσματά του στη διάρκεια ενός έτους.

«Αυτό σημαίνει ότι ο Γιάννης δεν θα είχε να υπερασπιστεί βαθμούς στο Τοπ 10. Ουσιαστικά, δεν θα είχε να χάσει ή να πάρει κάτι για τον πίνακα αξιολόγησης όσο καλά και να πήγαινε στο Τοπ 10. Αυτός είναι βασικός λόγος για την απουσία μας. Επιπλέον, μετά τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο του δεν έχει ν’ αποδείξει κάτι και ούτε είναι απαραίτητο να παίξει και σε αυτήν τη διοργάνωση σε μία ηλικιακή κατηγορία, από την οποία φεύγει φέτος. Και, φυσικά, είμαστε στην αρχή της σεζόν και δεν θα είναι απόλυτα έτοιμος», τόνισε ο κ. Βατσακλής, εξηγώντας την κίνηση τακτικής να μη γίνει το ταξίδι στην Πορτογαλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x