Διονύσης Δεσύλλας

«Διπλό» που πέρα από την πρόκριση του δίνει και ώθηση

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου και την απελευθέρωση μετά την πρώτη εκτός έδρας νίκη.

*Το ζητούμενο εξ' αρχής για τον Παναθηναϊκό στο ματς με τον Ατρόμητο ήταν ένα και μοναδικό. Η νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Δεν θα άντεχε η ομάδα έναν νέο πρόωρο αποκλεισμό στη διοργάνωση. Ούτε η καλή μπάλα, ούτε το... θέαμα ήταν αυτό που ήθελε το «τριφύλλι» στο Περιστέρι. Οι «πράσινοι» καίγονταν για το αποτέλεσμα και εν τέλει πήραν αυτό που ήθελαν ή αν θέλετε αυτό που έπρεπε. Η πρόκριση ήταν μια αυτονόητη υποχρέωση και ευτυχώς για όλους ήρθε.

*Ο Παναθηναϊκός ήταν κυνικός στο Περιστέρι. Δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά αυτό σε τέτοιο ματς, που το διακύβευμα είναι μεγάλο, λίγο απασχολεί. Ο Καρλίτος έδρασε ξανά, οι «πράσινοι» θωράκισαν τα μετόπισθεν και με εξαίρεση την ευκαιρία του Κουλούρη στο 6' δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, παρά το γεγονός ότι ειδικά στα τελευταία 20 λεπτά κλείστηκαν και έδωσαν την μπάλα στους γηπεδούχους.

*Αυτό το τελευταίο συνέβη διότι το άγχος ήταν μεγάλο. Όπως και το «βάρος» μετά τις συνεχόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις δίχως νίκη. Η τελευταία ήταν τον Φεβρουάριο στο ίδιο γήπεδο απέναντι στον ίδιο, φυσικά, αντίπαλο. Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό ότι η πίεση ήταν στα ύψη και η οπισθοχώρηση για να κρατηθεί το αποτέλεσμα θεωρείται και αναμενόμενη. Παρ' όλα αυτά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Είχε καλές ευκαιρίες για να το κάνει κυρίως με τον Χατζηγιοβάνη που σε δυο περιπτώσεις νικήθηκε από τον Γιαννιώτη. Ο γκολκίπερ του Ατρομήτου στέρησε, επίσης, ένα ακόμα τέρμα στο «τριφύλλι» όταν ο Σάλομον με κεφαλιά παραλίγο να βάλει το αυτογκόλ.

*Αν μπορούμε να σταθούμε σε κάτι αρνητικό είναι το νωθρό και άνευρο ξεκίνημα. Στο σημείο, δηλαδή, που έγιναν φτηνά λάθη στην άμυνα και έκανε τη μεγάλη ευκαιρία ο Ατρόμητος με τον Κουλούρη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Θυμηθείτε τα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη, όταν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού σκόραραν και μετά το «τριφύλλι» ήταν από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, με αποτέλεσμα να το πληρώσει...

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Καρλίτος σκόραρε ξανά και μπαίνει στους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Ο Ισπανός είναι σε εκπληκτική κατάσταση και το αποδεικνύει συνεχώς. Είχε, επίσης, εξαιρετική απόδοση στην επανάληψη με καλές επαφές και πάσες. Ο Χατζηγιοβάνης είχε την ασίστ στο τέρμα και βρέθηκε σε καλή μέρα, παρά το γεγονός ότι έχασε ευκαιρίες. Οι Αλεξανδρόπουλος και Ρούμπεν ήταν, επίσης, πολύ καλοί στη μεσαία γραμμή με τον ένα να συμπληρώνει (ξανά) τον άλλον κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι.

*Η νίκη αυτή, πέρα από τη σημαντική πρόκριση, μπορεί να δώσει και άλλα πολλά στην ομάδα. Κυρίως ώθηση και αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας. Το ήθελε πολύ ένα «διπλό», επιτέλους, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Προκειμένου να απελευθερωθεί και να σταματήσει να ζει με αυτή τη στάμπα της αποτυχίας μακριά από το σπίτι της. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για... καλύτερες μέρες εκτός Λεωφόρου.

*Θα κλείσουμε με την αθώωση του Παναθηναϊκού μετά και την εκδίκαση της έφεσης για την τιμωρία των δυο αγωνιστικών. Οι «πράσινοι» δικαιώθηκαν και θα δώσουν με κόσμο τα ματς κόντρα σε ΟΦΗ και ΠΑΟΚ. Επί της ουσίας, αυτό το οποίο συνετέλεσε υπέρ της «πράσινης» ΠΑΕ και του νομικού της επιτελείου ήταν το γεγονός ότι το περίφημο βίντεο με τις συμπλοκές δεν ήταν στο κατηγορητήριο. Συνεπώς, παρότι γενικά ως αποδεικτικό μέσο γίνεται δεκτό, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι άκυρο διότι αναφέρεται σε πράξεις για τις οποίες το «τριφύλλι» δεν κατηγορήθηκε.

Υ.Γ: Ο Χουάνκαρ αποχώρησε με ενοχλήσεις στη γάμπα από την αναμέτρηση στο Περιστέρι και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη. Δεν φαίνεται, πάντως, για κάτι το ανησυχητικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x