*Ο Παναθηναϊκός σοκαρίστηκε από τον ΠΑΟΚ μέσα στη Λεωφόρο, έμεινε χωρίς εντός έδρας νίκη επί του «δικεφάλου του Βορρά» στο πρωτάθλημα για ένα ακόμη παιχνίδι και… προσγειώθηκε απότομα μετά το σπουδαίο «διπλό» επί του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Όταν βάζεις δυο γκολ απέναντι στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά δεν παίρνεις ούτε το «X», τότε μπορείς να καταλάβεις εύκολα τι κόστισε.

*Ο ΠΑΟΚ, κατά γενική ομολογία, είναι μια εξαιρετική ομάδα στην κόντρα επίθεση. Το έδειξε και σήμερα στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Όταν, λοιπόν, έχεις απέναντί σου ένα τέτοιο σύνολο, τότε τα ρίσκα, που θα πάρεις, μπορεί εύκολα να σε πληγώσουν. Αυτό έγινε και σήμερα…

Φατίχ Τερίμ επέλεξε να αλλάξει τελείως το πλάνο του και να μην παρατάξει την ομάδα με τη… δοκιμασμένη συνταγή και με την ενδεκάδα που είδαμε την περασμένη αγωνιστική στο Φάληρο. Ανακάτεψε πολύ την τράπουλα, επέλεξε να κατεβάσει 11άδα με επιθετικό δίδυμο Σπόραρ-Ιωαννίδη και έναν ρόμβο στα χαφ, έχοντας Κώτσιρα και Τσέριν μαζί στη μεσαία γραμμή, συν τους Μπακασέτα, Μπερνάρ.

*Μετά τον αιφνιδιασμό του δευτέρου λεπτού και το γκολ του Ντεσπότοφ, ο Παναθηναϊκός πάλεψε, πίεσε ισοφάρισε με τον εξαιρετικό Μπερνάρ, αλλά παρουσίαζε ξανά το πρόβλημα του να κόψει τον ΠΑΟΚ στο τρανζίσιον. Ο σχηματισμός του πρώτου μέρους έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό. Το 1-2 από τον Τόμας έφερε ακόμη μεγαλύτερο άγχος στην ομάδα του Φατίχ Τερίμ και τεράστια πίεση.

*Ο Τούρκος τεχνικός κατάλαβε ότι με το συγκεκριμένο σχήμα υπάρχουν προβλήματα, με βάση τον γνώριμο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου. Όταν με το ξεκίνημα της επανάληψης, πέρασε στο αγωνιστικό χώρο τον Ρούμπεν, αλλά και τους Παλάσιος, Χουάνκαρ για να γυρίσει το σύστημα σε 4-3-3, είδε το σύνολό του να γίνεται πιο ορθολογικό. Όμως, οι ευκαιρίες, που δημιουργήθηκαν, δεν έγιναν γκολ. Και ήταν πολλές. Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει είτε με Ιωαννίδη, είτε με Μπακασέτα, είτε με Γεντβάι, αλλά δεν τα κατάφεραν. Το πέναλτι στο φινάλε (με την αποβολή του Παλάσιος) για το 1-3 από τον Σβαμπ, απλώς έσβησε την κάθε πιθανότητα για αποτέλεσμα και όταν ήρθε το γκολ του Μπερνάρ στο τελευταίο 1,5 λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 2-3, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για κάτι περισσότερο…

*Η σημερινή ήττα για τον Παναθηναϊκό είναι πισωγύρισμα. Τα ρίσκα που πάρθηκαν πλήγωσαν το «τριφύλλι», το οποίο έμεινε στους 59 βαθμούς και απομακρύνθηκε από την κορυφή. Προφανώς και δεν έχει χαθεί ακόμη τίποτα. Υπάρχει χρόνος και πολλά παιχνίδια. Όμως, η εντός έδρας ήττα από βασικό σου αντίπαλο για το πρωτάθλημα είναι αποτέλεσμα που «πονάει» και κατά κάποιον τρόπο «σβήνει» τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού. Πλέον, το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ γίνεται… παιχνίδι ζωής ή θανάτου για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει ζωντανός για τη μάχη του τίτλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x