Διονύσης Δεσύλλας

Καμία αδιαφορία, με σεβασμό στην ιστορία

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει από το Άμστερνταμ για το μεγάλο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ και την υποχρέωση όλων να παίξουν σαν να κυνηγούν την πρόκριση.

Ο Αντρέα Στραματσόνι το είπε ξεκάθαρα στη συνέντευξη Τύπου: "Αν κάποιος δεν βρει κίνητρο για το αυριανό ματς, καλύτερα να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο". Με αυτή την ατάκα ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλησε να στείλει το μήνυμά του και να εξηγήσει τη φιλοσοφία του "τριφυλλιού" για την αναμέτρηση με τον Άγιαξ, στο Άμστερνταμ Αρένα. Για κάποιους, ίσως για τους πολλούς, το ματς είναι αδιάφορο, καθώς μόνο με θαύμα ή με ποδοσφαιρικά παράλογα που σπάνια γίνονται, μπορεί να έρθει η πρόκριση. Για κάποιους άλλους, όμως, που έχουν μια διαφορετική οπτική της όλης κατάστασης, το παιχνίδι δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τους πράσινους.

Ακόμη κι έτσι όπως είναι η βαθμολογία, ακόμη κι αν οι πιθανότητες πρόκρισης είναι ελάχιστες, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βγει αύριο στον αγωνιστικό χώρο του Άμστερνταμ Αρένα σαν να κυνηγά την πρωτιά. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ματς με σεβασμό στη μεγάλη ιστορία του, με εκτίμηση στους 3.500 φίλους του που έχουν έρθει στην πόλη της Ολλανδίας και με μαχητικό πνεύμα όπως επιβάλλεται. Διότι, εκτός του ιστορικού του πράγματος και της λογικής του "χτυπάω όλα τα ματς γιατί είμαι μεγάλο κλαμπ" που πρέπει να έχει όλη η ομάδα (από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο), αν αύριο έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Αίαντα, μέσα σε μια σπουδαία έδρα, αυτομάτως επανέρχονται και τα χαμόγελα και ανεβαίνει η ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Καμία αδιαφορία, λοιπόν, παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Στα αγωνιστικά, όλα δείχνουν ότι ο Μπεργκ θα καθίσει στον πάγκο και θα παίξει λίγα λεπτά, ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα. Ο Στραματσόνι προσανατολίζεται σε ένα σύστημα 3-5-2, με Στιλ κάτω από τα δοκάρια, Μολέδο - Κουτρουμπή - Σάμπα στην άμυνα, δεξιά τον Κουλιμπαλί, αριστερά τον Χουλτ. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Ζέκα, Βιγιαφάνιες και πιθανότατα Γουακάσο αντί του Λεντέσμα και μπροστά ο Ιμπάρμπο με τον Ρινάλντι. Δεν αποκλείεται να δούμε τον Λουντ αντί του Αργεντινού, σε ένα σχήμα με περισσότερο ενισχυμένο κέντρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x