Διονύσης Δεσύλλας

Μέγας είσαι Παναθηναϊκέ και... θαυμαστές οι προκρίσεις σου!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη σπουδαία πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μαρσέιγ και τη μαγική βραδιά στο «Βελοντρόμ».

*Αυτό που ζήσαμε απόψε στο «Βελοντρόμ» θα το θυμόμαστε για χρόνια. Μπορούμε να μιλάμε για μια βραδιά βγαλμένη από τα πιο όμορφα ποδοσφαιρικά παραμύθια, για μια βραδιά σαν κι αυτές των ένδοξων χρόνων. Μια ευρωπαϊκή βραδιά από τα παλιά με τον PANATHINAIKOS να είναι ξανά εδώ και να παίρνει μια σπουδαία πρόκριση απέναντι στο φαβορί, τη Μαρσέιγ, μέσα στην κατάμεστη έδρα της!

*Όνειρο. Μεγαλείο. Απόλαυση. Όσες λέξεις και να βάλουμε για να περιγράψουμε την αποψινή πρόκριση της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πάλι δε θα καταφέρουμε να αποτυπώσουμε αυτά που συνέβησαν στη Μασσαλία. Ο Παναθηναϊκός άντεξε, βγήκε ζωντανός μετά τον... εφιάλτη του πρώτου ημιχρόνου, στάθηκε όρθιος και απέκλεισε τη Μαρσέιγ στη διαδικασία των πέναλτι για να κάνει πιο «γλυκιά» την πρόκριση και το εισιτήριο για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

* Οπως αναφέραμε και παραπάνω, το πρώτο μέρος ήταν εφιαλτικό. Η Μαρσέιγ ξεδίπλωσε όλη την ποιότητά της στο χορτάρι και ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό. Του έβαλε γκολ από τα αποδυτήρια, τον «χτυπούσε» συνεχώς με ευκαιρίες, σκόραρε ξανά στις καθυστερήσεις και όλοι λέγαμε ότι μόνο με θαύμα θα είχαμε ανατροπή της κατάστασης. Οι «πράσινοι» είχαν πολλά προβλήματα. Δεν κρατούσαν μπάλα, πιέστηκαν πάρα πολύ από τους πολύ ποιοτικούς Γάλλους και πήγαν στα αποδυτήρια, σχεδόν... ξεθεωμένοι.

*Στην επανάληψη, η εικόνα άλλαξε. Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει στροφές. Ανέκτησε την κατοχή και την κυκλοφορία, άρχισε να παίρνει μέτρα και πήρε σημαντικές βοήθειες από τις αλλαγές. Ιωαννίδης, Μπερνάρ και Παλάσιος έκαναν καλύτερο το τριφύλλι, η ομάδα άρχισε να ανεβαίνει, απείλησε τρεις φορές (Παλάσιος, Γεντβάι, Μαντσίνι) και άγχωσε τη Μαρσέιγ και τον κόσμο της. Τελικά, το γκολ ήρθε έστω και στο φινάλε. Με... ψυχρό εκτελεστή τον Ιωαννίδη που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι μετά το χέρι του Γκεντουζί και έστειλε το ματς στην παράταση.

*Στο έξτρα χρόνο, η ομάδα άντεξε. Πίστεψε στο... θαύμα, για το οποίο αναφερθήκαμε, είδε τη Μαρσέιγ να χάνει 2-3 μεγάλες ευκαιρίες και από τη στιγμή που το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι, όλα ήταν πιθανά. Ο... κέρβερος Μπρινιόλι απέκρουσε το πέναλτι του μοιραίου για τη Μαρσέιγ Γκεντουζί, οι «πράσινοι» εκτελεστές ήταν αλάνθαστοι με 5/5 και όταν ο Μλαντένοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο τελευταίο πέναλτι, ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του ήταν στα ουράνια!

*Ο Παναθηναϊκός της Ευρώπης επέστρεψε! Κι αυτό είναι πραγματικότητα. Από τέτοιες βραδιές γιγαντώθηκε αυτός ο Σύλλογος και αυτά είναι που έλειψαν τα τελευταία χρόνια απ' όλους. Με μαέστρο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και με τεράστια ψυχικά αποθέματα, οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανατρέψουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, να αποκλείσουν τη Μαρσέιγ (πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ για τους Γάλλους!) και να πάρουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Γι' αυτό το γράφουμε και το φωνάζουμε: ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΟΥ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x