Διονύσης Δεσύλλας

Βρήκε απέναντί του τείχος, αλλά το «γκρέμισε» ο ασταμάτητος Παναθηναϊκός

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη δύσκολη νίκη (1-0) του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρίπολης και το «πράσινο» 7/7 στο πρωτάθλημα!

*Ο στόχος για τον Παναθηναϊκό επετεύχθη! Όπως, περίπου, το περιμέναμε. Με πολλή δυσκολία απέναντι στον σκληροτράχηλο και παθητικό Αστέρα Τρίπολης. Απέναντι σε μια ομάδα που έστησε ένα… πούλμαν στη Λεωφόρο και προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Εν τέλει, το «τριφύλλι» με αυτό το αγχωτικό 1-0, έκανε τη δουλειά, διατήρησε το απόλυτο νικών στο πρωτάθλημα, συνέχισε να… παραδίδει μαθήματα προπαίδειας και έκανε το 7/7 στο πρωτάθλημα, μέσα σε μια «κολασμένη» Λεωφόρο.

*Η κατάσταση ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Η ομάδα του Μεταξά παρατάχθηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς και με διάθεση να «καταστρέψει» το ποδόσφαιρο και την ανάπτυξη του «τριφυλλιού». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να δυσκολεύονται αφάνταστα στο να δημιουργήσουν ρήγματα απέναντι στη… γραμμή μαζινό των Αρκάδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ευκαιρίες μέχρι να ανοίξει το σκορ ήταν ελάχιστες. Μία στο πρώτο ημίχρονο με τον Σένκεφελντ και άλλη μία με τον Αϊτόρ στο ξεκίνημα του δευτέρου, όταν η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε ένα 15λεπτο πιεστικό.

*Ο Αστέρας το μόνο που έκανε στη Λεωφόρο ήταν να αμυνθεί μαζικά, να… παίξει ξύλο και να προσπαθεί να χαλάει συνεχώς τον ρυθμό με πτώσεις των ποδοσφαιριστών και καθυστερήσεις. Είχε μια μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις όταν ο Μπρινιόλι είπε «όχι» στον Σίτο, στη μοναδική απειλή των φιλοξενούμενων. Δεν βγήκε, τελικά, το… πλάνο του Μεταξά, χάρη στον απίθανο Αϊτόρ. Ο Ισπανός κράτησε την μπάλα εντός ορίων, μη παρατώντας την μπάλα που έφευγε άουτ. Την «τσίμπησε» από τον Άλβαρεζ και το VAR διόρθωσε το λάθος του διαιτητή Παπαδόπουλου, ο οποίος έδειξε επιθετικό φάουλ! Πέναλτι, γκολ νούμερο 8 από τον Αϊτόρ, 1-0 και νίκη πολύ πολύ δύσκολη.

*Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, ειδικά σε ματς τέτοιων συνθηκών. Οταν έχεις απέναντί σου μια ομάδα που στήνει… πούλμαν πρέπει να βρεις τον τρόπο να πάρεις το «τρίποντο». Δεν ήταν εύκολο και χρειάστηκε η μαχητικότητα και η διάθεση του Αϊτόρ να μην παρατήσει μια σχεδόν χαμένη φάση. Ο Ισπανός εξτρέμ παραμένει ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής των «πράσινων». Είναι σχεδόν παντού και δίνει στην ομάδα του αυτό που πρέπει!

*Σε ατομικό επίπεδο, πλην του Αϊτόρ, ο Κουρμπέλης έκανε μεγάλο ματς. Ο αρχηγός, παρά τις ενοχλήσεις μετά το σκληρό «πέσιμο» του Μπαράλες πάνω του, έδωσε και την ψυχή του και συνέβαλλε τα μέγιστα στο σημερινό παιχνίδι. Ο Ιωαννίδης έδωσε πολλές μάχες, τις περισσότερες τις κέρδισε, αλλά δεν βρέθηκε σε θέση βολής για να γίνει απειλητικός. Η τετράδα της άμυνας τα πήγε καλά (άλλωστε δεν πιέστηκε ιδιαίτερα…), ο Μπερνάρ δυσκολεύτηκε απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα, αλλά είχε τρεξίματα, ένταση στο παιχνίδι του και κάποιες καλές επινοήσεις. Ο Παλάσιος φάνηκε επηρεασμένος από τις ενοχλήσεις και για αυτό έγινε αλλαγή.

*Κάθε ματς έχει τη δική του δυσκολία. Τίποτα δεν… χαρίζεται όταν κάνεις πρωταθλητισμό. Ο Παναθηναϊκός, είτε έτσι είτε αλλιώς, βρίσκει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Η σημερινή νίκη είναι, πιθανότατα, η πιο δύσκολη απ' όλες και αναμφίβολα η πιο αγχωτική. Άλλοι τρεις πολύτιμοι βαθμοί στο σακούλι και κοιτάζουν άπαντες τη συνέχεια. Με την ίδια νοοτροπία και σκεπτικό νίκης σε κάθε ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x