Διονύσης Δεσύλλας

Έχασε τα άχαστα, αλλά έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας και τη μεγάλη ευκαιρία του «τριφυλλιού» να καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

*Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τη Λαμία ήταν να βάλει τις βάσεις πρόκρισης και ιδανικά να την «καθαρίσει» από το πρώτο ματς. Η νίκη ήρθε, η μπάλα... χάθηκε, ωστόσο το 1-0 δεν προσφέρει... ασφάλεια στο «τριφύλλι» ενόψει της ρεβάνς. Οι "πράσινοι" απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων σκόραραν μια φορά με τον Ιωαννίδη, αλλά έχασαν τα... άχαστα!

*Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα έκαναν σχεδόν όλα τέλεια, αλλά μέτρησαν 13 μεγάλες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Σε ημιτελικούς Κυπέλλου που τα πάντα μετράνε κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Η πίεση του «τριφυλλιού» ήταν μεγάλη, η ομάδα έβαλε την μπάλα κάτω και διέσπασε πολλές φορές τη... γραμμή μαζινό των φιλοξενούμενων, αλλά είτε ήταν άστοχη, είτε είδε τον Σαράνοφ να λέει πολλές φορές «όχι» με κυριότερες επεμβάσεις αυτή στην κεφαλιά του Ιωαννίδη, αλλά και στο τετ α τετ του Αϊτόρ.

*Πότε από κόρνερ και κεφαλιές Βέλεθ, Γκατσίνοβιτς, πότε από ωραία ανάπτυξη με Ιωαννίδη, Αϊτόρ ή Παλάσιος να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Παρά τη λυσσασμένη πίεση του Παναθηναϊκού, την καθολική υπεροχή και την υπομονή για να δημιουργηθούν ευκαιρίες απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε φουλ αμυντικά, ένα δεύτερο τέρμα που θα έκανε πιο άνετη τη ζωή της ομάδας ενόψει της ρεβάνς της Τετάρτης, δεν ήρθε. Συν τις άλλοις, δε δόθηκε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, με την μπάλα να φαίνεται να βρίσκει στο χέρι του Τζανετόπουλου από γύρισμα του Ιωαννίδη.



*Ο Παναθηναϊκός, φυσικά, έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση. Το 1-0 του δίνει αυτή τη δυνατότητα, αλλά είναι υποχρεωμένος να μη... χαλαρώσει και να πάει στη Λαμία με σκοπό να τα δώσει όλα για μια δεύτερη επικράτηση και την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δε θα έχει τη δυνατότητα εκτεταμένου ροτέισον, ενόψει και της αναμέτρησης με τον Άρη στο πρωτάθλημα. Έτσι είναι, όμως, το ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που οι πράσινοι έχασαν τα άχαστα στη Λεωφόρο, θα πάνε στη Λαμία όχι απλώς για να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ, αλλά με νοοτροπία νικητή για να πάρουν την πρόκριση δίχως να μπουν σε μπελάδες.

*Δε χωράει αμφιβολία ότι με βάση τη διαφορά ποιότητας, αλλά και μετά τη χθεσινή εμφάνιση που ήταν εξαιρετική με μελανό σημείο τα τελειώματα των φάσεων, αυτό μπορεί να συμβεί. Μην τρελαθούμε κιόλας! Η νίκη ήρθε, η πρόκριση δεν τελείωσε από χθες και πλέον η προσοχή στρέφεται στη ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης. Ένα ματς έμεινε για το εισιτήριο στον τελικό. Αν οι πράσινοι κάνουν αυτό που πρέπει, θα το πάρουν και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

*Σε ατομικό επίπεδο, δεν μπορεί κανείς να έχει παράπονο από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και από τον τρόπο που άνοιξαν πολλές φορές την άμυνα της Λαμίας, η οποία ήρθε στη Λεωφόρο με μοναδικό προσανατολισμό να κλείσει κάθε αντίπαλο διάδρομο στην περιοχή. Είπαμε, αν η μπάλα έμπαινε χθες, θα μιλούσαμε για ένα σκορ πρόκρισης, αλλά με τα «αν» δεν προχωράς στο ποδόσφαιρο. Είναι θετικό ότι ο Ιωαννίδης επέστρεψε στα γκολ, ενώ ο Κώτσιρας είχε ξανά ωραία ενέργεια στο μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Παρά την κούραση από το ντέρμπι, το τριφύλλι έβγαλε ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι του κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ήταν αυτό που έλειψε χθες από την ομάδα. Της έλειψαν τα περισσότερα γκολ. Ας κατακτηθεί η πρόκριση και ας μπουν τα τέρματα στα επόμενα παιχνίδια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x