Διονύσης Δεσύλλας

Η χειρότερη εμφάνιση στη Λεωφόρο έφερε ήττα-πισωγύρισμα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού και την πικρή ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης.

σημερινή ήττα για τον Παναθηναϊκό μέσα στη Λεωφόρο από τον Αστέρα Τρίπολης είναι πισωγύρισμα. Οι πράσινοι με το 0-1 μέσα στο «σπίτι» τους, επί της ουσίας «σβήνουν» το «διπλό» που έκαναν στη Νίκαια και πάνε με κακή ψυχολογία στις επόμενες δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις, αρχής γενομένης από αυτή με τον ΟΦΗ. Το τριφύλλι προσγειώθηκε ανώμαλα, έχοντας μόνο ένα καλό πρώτο ημίχρονο και τίποτα παραπάνω στο ματς και βλέποντας τον Αστέρα να τον νικάει για δεύτερη φορά φέτος.

*Οι πράσινοι δεν ήταν καλοί σήμερα. Κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο. Στο πρώτο είχαν την κυριαρχία, έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με Αϊτόρ και Παλάσιος και το παιχνίδι σου έδινε την εντύπωση ότι εύκολα ή δύσκολα το "τριφύλλι" θα καταφέρει να βρει τον τρόπο για να σκοράρει. Στην επανάληψη, όμως, άλλαξαν όλα. Σαν να... έπεσαν οι διακόπτες για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η οποία έμεινε από δυνάμεις, δεν είχε ενέργεια και καθόλου δημιουργία.



*Πιθανότατα, το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πήγε με... μιάμιση προπόνηση να παίξει, να έπαιξε τον ρόλο του σε αυτό. Όπως και να' χει, ήταν ολοφάνερο ότι στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν ρυθμό και τον καλό τους εαυτό για να πιέσουν τον αντίπαλο, να διασπάσουν την άμυνά του και να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ. Από τη στιγμή που από το πουθενά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, από το λάθος του Σάντσες, για να σκοράρουν με τον Μπαράλες (κι ενώ αρκετά νωρίτερα είχαν μείνει με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μουνάφο), τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο.



*Ο Αϊτόρ σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Νωρίτερα, οι αλλαγές δε βοήθησαν την ομάδα να γίνει πιο επιθετική. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν για να χάσει το ματς, ούτε, όμως, για να κερδίσει. Είχε πολύ κακή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο και αναμφίβολα πραγματοποίησε τη χειρότερή του εμφάνιση μέσα στο γήπεδό του, απέναντι στον κακό του δαίμονα, τον οποίο έχει να κερδίσει εντός και εκτός έδρας από το 2019!



απουσία του Λούκας Βιγιαφάνιες αποδείχθηκε καθοριστική. Έλειψε η δημιουργία του Αργεντινού και οι εμπνεύσεις του για να δημιουργηθούν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Οι πράσινοι είχαν μεγάλο πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν. Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη έντασης και φαντασίας στην επανάληψη, έφεραν το πολύ κακό αποτέλεσμα για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

*Είναι πικρή η σημερινή ήττα για τον Παναθηναϊκό. Πολύ πικρή. Έπειτα από μια κακή εμφάνιση, το τριφύλλι έχασε μοναδική ευκαιρία να ανέβει ακόμη περισσότερο βαθμολογικά και να τονώσει κι άλλο το ηθικό του ενόψει της συνέχειας. Τρεις πολύτιμοι βαθμοί χάθηκαν και πήγαν στον Αστέρα, ο οποίος πλησίασε σε απόσταση αναπνοής. Το ζητούμενο, πλέον, είναι η σωστή διαχείριση αυτής της γκέλας. Οι πράσινοι και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρέπει να δουν τι πήγε λάθος στο "Απόστολος Νικολαΐδης", να καθαρίσουν το κεφάλι τους, να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να δουν με ηρεμία τη συνέχεια και τα δύσκολα ματς που έρχονται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x