Διονύσης Δεσύλλας

Πήρε την πρόκριση που άξιζε, έχοντας κυριαρχία και πειθαρχία

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για το 0-0 του Παναθηναϊκού με τον Βόλο και την «πράσινη» πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

* Τις προηγούμενες ημέρες αναφέραμε ότι η λογική και η νοοτροπία με την οποία έπρεπε να μπει ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση Κυπέλλου με τον Βόλο, έπρεπε να αφορά τη νίκη. Με τέτοιο σκεπτικό ήταν υποχρεωμένος να παραταχθεί στο παιχνίδι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και αυτό έκανε. Οι πράσινοι δεν πήραν το «διπλό», σφράγισαν, όμως, την πρόκριση μετά το 0-0 στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και με βάση την εικόνα τους θα μπορούσαν να είχαν φύγει από το γήπεδο με τη νίκη.

* Το τριφύλλι κυριάρχησε στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού. Ουσιαστικά, αυτό που του έλειψε ήταν μόνο το γκολ. Έκανε επτά κλασικές ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Μαουρίσιο, τετ-α-τετ με τον Μακέντα, ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και εξαιρετική κυκλοφορία και ανάπτυξη. Οι «πράσινοι» ήταν το απόλυτο αφεντικό στη ρεβάνς του υπέρ τους 2-1. Έψαξαν τη νίκη με ωραίο ποδόσφαιρο, δεν κατάφεραν να σκοράρουν, αλλά εν τέλει έφυγαν με αυτό που ήθελαν από τον Βόλο.

* Αν εξαιρέσουμε ένα 10λεπτο στο διάστημα 70'-80' και λίγες στιγμές προς το φινάλε, όταν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά για να γίνουν απειλητικοί, όλο το υπόλοιπο διάστημα ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που είχε επιβάλλει τον ρυθμό της στο παιχνίδι. Πέρα από την πολύ καλή κυκλοφορία και τη δημιουργία, η άμυνα δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βόλος δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία στον Σωκράτη Διούδη. Οι γραμμές του τριφυλλιού ήταν σωστά τοποθετημένες, τα χαφ μπλόκαραν τους γηπεδούχους σε κάθε σημείο και όποτε χρειάστηκε οι Σένκεφελντ και Βέλεθ ήταν εκεί για να ανακόψουν κάθε… υποσχόμενη επίθεση των παικτών του Κώστα Μπράτσου. Άλλο ένα ματς, το 4ο στα τελευταία 6, που η ομάδα δεν δέχεται γκολ.

* Ο Βιγιαφάνιες ήταν ξανά στους κορυφαίους. Έβγαλε ποιότητα, προσωπικότητα και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 3' όταν ο Κότνικ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του. Ο Αϊτόρ ήταν, επίσης, στους διακριθέντες όπως και οι Ρούμπεν Μαουρίσιο. Τα ακραία μπακ Κώτσιρας και Σάντσες δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, με τον Αργεντινό, μάλιστα, να είναι από τους κορυφαίος, αγωνιζόμενος κατ' ανάγκη ως αριστερός μπακ. Ο Χατζηγιοβάνης είχε δυο καλές ενέργειες, αλλά θα μπορούσε να είναι πιο απλός σε κάποιες άλλες φάσεις, ενώ ο Μακέντα έπρεπε να σκοράρει στο τετ-α-τετ. Ο Παλάσιος με την είσοδό του αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα με την ταχύτητά του. Έτσι ήρθε και η κόκκινη του Γκρίλο, όταν ο Αργεντινός βγήκε δυναμικά στην μπάλα, την τσίμπησε και ο αμυντικός του Βόλου τον γκρέμισε.

* Η πρόκριση, που ήταν και ο μεγάλος στόχος, κατακτήθηκε και αυτό είναι που μετράει περισσότερο απ' όλα. Ο Παναθηναϊκός άξιζε να περάσει στην επόμενη φάση και το κατάφερε. Πλέον, πηγαίνει στις γιορτές ήρεμος, βλέπει να προοδεύει συνεχώς και να παίζει ωραίο και στρωτό ποδόσφαιρο. Το έκανε και χθες στον Βόλο. Κυριάρχησε, εγκλώβισε τον αντίπαλό του, είχε πειθαρχία στο παιχνίδι του. Με βάση τις ευκαιρίες, έπρεπε να είχε σκοράρει τουλάχιστον μια φορά, αλλά... μικρό το κακό. Το σημαντικό είναι ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βάζει τη σφραγίδα του στην ομάδα και τη βλέπει να εξελίσσεται. Με μια-δυο ποιοτικές μεταγραφικές κινήσεις, μπορούμε να δούμε ακόμα πιο ωραία πράγματα στην πορεία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x