Διονύσης Δεσύλλας

Νίκη χαρακτήρα για τον Παναθηναϊκό με Αϊτόρ πρωταγωνιστή!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη (2-0) του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρίπολης και τη διατήρηση των «πράσινων» στην κορυφή της βαθμολογίας.

*Το μοναδικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν η νίκη και τίποτα περισσότερο. Απέναντι σε κόπωση, μετά τα δύο σερί ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και φυσικά με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών, το «τριφύλλι» δεν θα μπορούσε να ζητάει σήμερα ούτε θεαματικό ποδόσφαιρο, ούτε υψηλή ένταση στο χορτάρι. Το έργο, φυσικά, έγινε ακόμη πιο δύσκολο όταν ο Φατίχ Τερίμ είδε πρώτα τον Βέρμπιτς να αποχωρεί τραυματίας και στη συνέχεια τον Σπόραρ! Είναι, πραγματικά, σπάνιο αυτό που συμβαίνει με πάρα πολλές απουσίες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για το «τριφύλλι».

*Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο με λίγες φάσεις και δυσκολία των «πράσινων» να διασπάσουν την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, το γκολ ήρθε σε μία από τις λίγες φορές, που οι γηπεδούχοι κατάφεραν να περάσουν την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές. Ο Μπερνάρ την πήρε, την έσπασε δεξιά στον Μαντσίνι, ο Αργεντινός έβγαλε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Αϊτόρ με τέλειο πλασέ άνοιξε το σκορ για να αποβάλλει το άγχος και να ανοίξει τον δρόμο προς τη νίκη.

*Ο Ισπανός είχε και την ασίστ στο δεύτερο τέρμα του Παναθηναϊκού, με τον Γεντβάι να εκμεταλλεύεται την ωραία σέντρα του συμπαίκτη του και με κεφαλιά να σκοράρει για δεύτερο διαδοχικό ματς στο πρωτάθλημα. Με σχεδόν ίδιο τρόπο, ο αμυντικός του «τριφυλλιού» είχε σημειώσει γκολ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Αστέρας δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός και ο Παναθηναϊκός με το γκολ αυτό επί της ουσίας σφράγισε το «τρίποντο», κόντρα σε κόπωση και πολλές απουσίες.

*Η σημερινή νίκη, με βάση τις συνθήκες, είναι από τις πιο δύσκολες για τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν. Έχοντας η ομάδα του Τερίμ απέναντί της ένα σύνολο ποδοσφαιριστών δυσκολοκατάβλητο και κατά κύριο λόγο με ποδόσφαιρο αμυντικογενές, δεν ήθελε και πολύ να έρθει ένα στραβοπάτημα. Η έλλειψη φρεσκάδας, οι απουσίες που αναφέραμε, οι νέες απώλειες κατά τη διάρκεια του αγώνα, είχαν αυξήσει κατά πολύ τον δείκτη δυσκολίας στην αναμέτρηση. Ωστόσο, ο χαρακτήρας, που έδειξε ο Παναθηναϊκός, η σοβαρότητα και η στόχευση στη νίκη, ήταν και τα κύρια στοιχεία, που έφεραν το θετικό αποτέλεσμα στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

*Ο Αϊτόρ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Σκόραρε για το 1-0, έδωσε ασίστ στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του και επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. Το σημερινό παιχνίδι θα ανεβάσει κατά πολύ την ψυχολογία του παίκτη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ηθικό του. Συνεπώς, η σημερινή του εμφάνιση είναι ένα πολύ καλό νέο ενόψει της συνέχειας. Πολύ καλό ματς έκανε και ο Μαντσίνι με ασίστ και πολύ τρέξιμο στην πλευρά του. Ο Κώτσιρας για μια ακόμη φορά ήταν θετικότατος στη μεσαία γραμμή, ενώ και ο Βαγιαννίδης πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στην πλευρά του με αρκετά ανεβάσματα και τρέξιμο πάνω - κάτω.

*Η διατήρηση στην κορυφή είναι σημαντική. Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα στρέψει την προσοχή του στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και στη συνέχεια στο παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Φυσικά, ο Φατίχ Τερίμ θα περιμένει όσο τίποτε άλλο επιστροφές ποδοσφαιριστών, προκειμένου το έργο του να γίνει πιο εύκολο, μετά τις τόσες απανωτές δυσκολίες, που έχουν προκύψει και έγιναν ακόμη περισσότερες σήμερα με τις αναγκαστικές αλλαγές των Βέρμπιτς και Σπόραρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x