Διονύσης Δεσύλλας

Πράσινο πάρτι και ονειρική ανατροπή με μαγικούς Μπερνάρ-Ιωαννίδη!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη σπουδαία νίκη (1-3) του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

*Με τρομερά ψυχικά αποθέματα, με γκολ για σεμινάριο, με μια τρομερή ανατροπή, ο Παναθηναϊκός φώναξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι είναι εδώ! Ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση κόντρα στον Ολυμπιακό και με μια μεγάλη τριάρα, άρχισε ιδανικά τα πλέι οφ, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου του μέσα στο σπίτι του.

*Σε παιχνίδι που είχε χαρακτηριστεί ως ο πρώτος «τελικός», οι «πράσινοι» τα κατάφεραν. Άλωσαν το «Γ. Καραϊσκάκης» ανήμερα των γενεθλίων του Ολυμπιακού, χάλασαν την «ερυθρόλευκη» γιορτή και πάνε στη διακοπή του πρωταθλήματος με το ηθικό στα ύψη, δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι μπαίνουν δυναμικά στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Σε μια έδρα, που δεν μπορεί κανείς από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να είναι βέβαιος ότι θα περάσει νικηφόρα, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ πήρε ένα τεράστιο τρίποντο, γεμίζοντας με αισιοδοξία τον κόσμο της και βυθίζοντας σε προβληματισμό τους Πειραιώτες.

*Παρά το γεγονός ότι το «τριφύλλι» μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, έχοντας τον έλεγχο και χάνοντας μια πρώτη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη, είδε τον Ποντένσε να βάζει ένα υπέροχο γκολ και βρέθηκε από την αρχή με την πλάτη στον τοίχο. Το τέρμα φαινόταν, αρχικά, σαν ένα σοκ για τους «πράσινους». Όμως, η συνέχεια μόνο τέτοια δεν ήταν…

*Οι ποδοσφαιριστές του Φατίχ Τερίμ είχαν φοβερά ψυχικά αποθέματα και καθαρό μυαλό. Δεν πανικοβλήθηκαν, συνέχισαν την προσπάθειά τους και ανταμείφθηκαν κάνοντας ανατροπή προτού ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Πρώτα με τον Μπακασέτα και έπειτα με γκολ… PlayStation, όταν η μπάλα άλλαξε κατοχές με κινηματογραφική ταχύτητα εκτός και εντός περιοχής των αντιπάλων, ο Πασχαλάκης έδιωξε το σουτ του Μπακασέτα, αλλά ο Ιωαννίδης μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2!

*Στην επανάληψη, το «τριφύλλι» άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων για περίπου 25 λεπτά. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, αλλά ήρθε στο 70' το γκολ του Ιωαννίδη από την ασίστ του Μπερνάρ για το 1-3, σκορ το οποίο έδινε, πλέον, ξεκάθαρο προβάδισμα στους "πράσινους".

*Η διαχείριση στην πορεία της αναμέτρησης ήταν ιδανική. Ο Παναθηναϊκός κράτησε το υπέρ του σκορ με ευκολία και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Φατίχ Τερίμ να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο «διπλό» επί του «αιωνίου» αντιπάλου και να κάνουν μια εξαιρετική αρχή στην απαιτητική διαδικασία των playoffs.

*Σε ατομικό επίπεδο, δεν μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε ποδοσφαιριστής που υστέρησε. Ο Μπερνάρ ήταν εξαιρετικός. Ταλαιπώρησε ουκ ολίγες φορές την άμυνα του Ολυμπιακού, έκανε σπουδαίο ματς και είχε την ασίστ στο 1-3. Ο Ιωαννίδης σημείωσε δυο τέρματα και ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού», ενώ στους διακριθέντες μπαίνει και ο Μπακασέτας, που είχε το καθοριστικό γκολ της ισοφάρισης. Η αμυντική τετράδα με Κώτσιρα, Ακαϊντίν, Αράο και Μλαντένοβιτς ήταν σταθερή, ενώ οι Ρούμπεν, Τσέριν και Παλάσιος πήραν και αυτοί πολύ καλό βαθμό.

*Ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος, που βρίσκει τον Παναθηναϊκό να έχει μια πολύ μεγάλη νίκη και να απολαμβάνει ημέρες ηρεμίας πριν από την επόμενη υποχρέωση. Είχαμε αναφέρει σε πρόσφατο κείμενο ότι αυτό το διάστημα μετατρέπεται σε κόλαση αν έχεις άσχημο αποτέλεσμα και σε παράδεισο σε περίπτωση κατάκτησης των τριών βαθμών. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ντέρμπι αιωνίων. Για το «τριφύλλι» στην παρούσα φάση ισχύει το δεύτερο. Το κυριότερο όλων είναι ότι οι «πράσινοι» του Φατίχ Τερίμ έβγαλαν μια σπουδαία αντίδραση και προχωράνε ακάθεκτοι για τη μεγάλη φετινή μάχη του τίτλου…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x