Διονύσης Δεσύλλας

Το «διπλό» στο ρελαντί, το rotation και ο σούπερ Μπερνάρ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη (3-0) του Παναθηναϊκού επί του Πανσερραϊκού και όλα όσα είχαν οι «πράσινοι» στην αναμέτρηση.

*Τo ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στις Σέρρες ήταν η κατάκτηση των τριών βαθμών, προκειμένου να έρθει η νίκη στο πρώτο από τα πέντε ματς μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Ο στόχος επετεύχθη και μάλιστα με πολλαπλά κέρδη για το «τριφύλλι» που έφυγε από την έδρα του Πανσερραϊκού με... τρίμπαλο, σε μια από τις πιο άνετες εκτός έδρας επικρατήσεις στο πρωτάθλημα.

*Δεν χρειάστηκε να ανεβάσει και πάρα πολύ στροφές η ομάδα του Φατίχ Τερίμ. Έπαιξε όσο έπρεπε για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είχε σοβαρότητα, συγκέντρωση, αρκετούς ποδοσφαιριστές σε καλή μέρα και από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ νωρίς με την κεφαλιά του Βέρμπιτς στο 8' (Ο Ακαϊντίν σπρώχνει τον Ουεντραόγκο, ο οποίος πέφτει με ευκολία, αλλά είναι φάση που μπορεί να ελεγχθεί περισσότερο από το var) και «καθάρισε» το ματς στο 31' με το σουτ του Παλάσιος, όλα έγιναν εύκολα στη συνέχεια.

*Οι «πράσινοι» απειλήθηκαν μόλις μια φορά με το δοκάρι του Ντανκερλούι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και μέχρι εκεί. Δεν έδωσαν δικαίωμα στον Πανσερραϊκό να κάνει... όνειρα για κάτι παραπάνω. Χάθηκαν ευκαιρίες και για περισσότερα τέρματα και ήρθε στο φινάλε ο Γερεμέγεφ να σκοράρει από σπόντα και να κάνει κάτι το εξαιρετικά σπάνιο. Να βάλει γκολ δίχως να έχει τελική σε ματς! Ο Σουηδός έφτασε, μάλιστα, τα 6 τέρματα σε μόλις 8 τελικές στην εστία!

Μπερνάρ ήταν εξαιρετικός. Είχε τις δυο ασίστ στα πρώτα γκολ, «χόρευε» στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Πανσερραϊκού και έβγαζε πολύ ποιότητα στο χορτάρι. Θα μπορούσε να έχει και τρίτη ασίστ και μάλιστα με τακουνάκι, αν ο Βιλένα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση στο πρώτο μέρος. Έχασε δυο ευκαιρίες για να βάλει γκολ και ήταν μακράν ο κορυφάιος του αγώνα. Οι Βέρμπιτς και Παλάσιος, που ξεκίνησαν ως εξτρέμ, σημείωσαν τέρματα και είχαν πολύ καλή παρουσία, ενώ ο Ζέκα στη μεσαία γραμμή πραγματοποίησε κι αυτός μια εξαιρετική εμφάνιση με αδιάκοπο τρέξιμο, αρκετά κοψίματα, λίγα λάθη (κι αυτά όταν κουράστηκε) και σωστές μεταβιβάσεις. Σε γενικές γραμμές δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» που να παίρνει... κάτω από τη βάση.

*Ο Φατίχ Τερίμ πήρε ρίσκα. Προχώρησε σε εκτεταμένο rotation με 8 συνολικά αλλαγές στην εκδεκάδα, αλλά δικαιώθηκε απόλυτα. Είδε την ομάδα του να βάζει τρία γκολ και να φεύγει με τη νίκη από τις Σέρρες, είδε ποδοσφαιριστές να παίρνουν φανέλα βασικού και να τον βγάζουν ασπροπρόσωπο. Και φυσικά έδωσε ανάσες σε σημαντικούς παίκτες ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Πολλαπλά τα κέρδη της νίκης για τον Παναθηναϊκό και τον προπονητή του. Προσθέστε στα παραπάνω και την ισοπαλία στην Τούμπα που στερεί δυο βαθμούς από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και φέρνει το «τριφύλλι» δεύτερο στη βαθμολογία με τις θέσεις της κορυφής να έχουν πάρει «φωτιά»...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x