Διονύσης Δεσύλλας

Ατσάλινος, αλύγιστος και νικητής (ξανά) στο… ροκ ματς της Τούμπας!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη σπουδαία νίκη (1-2) του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα που θύμισε... 2004!

*Μπορεί να χρειαστούμε όσοι παρακολουθήσαμε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, καρδιολογικές εξετάσεις, αλλά... χαλάλι! Έπειτα από ένα ματς - θρίλερ στην Τούμπα, με ένταση, πάθος, τρομερό φινάλε και καταστάσεις που θύμισαν το 2004 και την τότε νίκη του «τριφυλλιού» με τον Ολισαντέμπε στις καθυστερήσεις, οι «πράσινοι» πήραν ένα πολύ σπουδαίο «τρίποντο» (1-2) που τους διατηρεί στην πρώτη θέση και που δείχνει ότι αυτή η ομάδα είναι... πολύ σκληρή για να πεθάνει.

*Τι κι αν ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 85' και να εξαργυρώσει την πίεσή του στο δεύτερο ημίχρονο. Τι κι αν η Τούμπα... έβραζε και ζητούσε δεύτερο τέρμα από τον «δικέφαλο του βορρά». Ο Φώτης Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι, ανέλαβε την εκτέλεση στο 90', έκανε το 1-2 και η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσιάστηκε ξανά αλύγιστη και πιο ατσάλινη από ποτέ!

*Ακολούθησαν... σκηνές ποδοσφαιρικού ροκ στην Τούμπα! Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ που ορθώς το πήρε πίσω ο διαιτητής, αφού είχε προηγηθεί οφσάιντ του Τόμας! Τρομερή πίεση των γηπεδούχων και ευκαιρία με τον τερματοφύλακα Κοτάρσκι (!) να παίρνει την κεφαλιά και τον Κώτσιρα να απομακρύνει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή! 16 λεπτά συνολικά στις καθυστερήσεις, από τα 8 που είχαν δοθεί! Φοβερά και τρομερά πράγματα με τη λήξη του αγώνα να βρίσκει νικητή τον Παναθηναϊκό και τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και όλους τους ανθρώπους της ομάδας να πανηγυρίζουν σαν τρελοί! Όπως τότε, το 2004. Ίδιο σκορ, παρόμοιο φινάλε και νίκη που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική για τη μάχη του τίτλου.

*Είχε προηγηθεί ένα πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα. Είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Σπόραρ σε τετ α τετ και πλασέ του Σλοβένου που πέρασε έξω και φυσικά το γκολ - μαγεία με εκτελεστή τον «αρτίστα» Μπερνάρ! Ολο το τέρμα από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν εξαιρετικό: Εκπληκτική μπαλιά του Μάγκνουσον, γύρισμα του Χουάνκαρ, στρώσιμο του Σπόραρ και φοβερό τελείωμα από τον Μπερνάρ, που ήταν ξανά στους πρωταγωνιστές.

*Δεν μπορεί να πεις ότι κάποιος υστέρησε σήμερα στο «τριφύλλι». Όλοι έδωσαν το 100%, όλοι κατέθεσαν ψυχή στο ματς - θρίλερ της Τούμπας. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή με Ρούμπεν, Κουρμπέλη, Τσέριν, ήταν εξαιρετική. Ο Σπόραρ έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά χρεώνεται την ασίστ στο 0-1. Για τον Μπερνάρ κάναμε αναφορά και παραπάνω, ενώ ο Ιωαννίδης για μια ακόμη φορά με την είσοδό του σε παιχνίδι, δίνει πολύτιμους βαθμούς.

*Ο Παναθηναϊκός με την τρίτη του σερί νίκη προχωράει προς τον στόχο του. Το «διπλό» στην Τούμπα και με τον τρόπο που ήρθε είναι πολύ μεγάλο. Η ομάδα αποδεικνύει ξανά γιατί είναι η πιο σκληροτράχηλη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία. Ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο, οι τρεις βαθμοί και εκεί είναι υποχρεωτικοί και η γενική συζήτηση θα γίνει στο φινάλε της χρονιάς. Ακόμα υπάρχει η τελική ευθεία...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x