Διονύσης Δεσύλλας

Ζητείται αντίδραση, συγκέντρωση και μάτι που γυαλίζει

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τη συνέχεια στον Παναθηναϊκό και όλα όσα πρέπει να κάνει το «τριφύλλι» ενόψει Άρη.

* Για τα όσα είδαμε το Σάββατο στα Ιωάννινα και την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΣ έχουν αναλυθεί σχεδόν τα πάντα. Αναφερθήκαμε στον αιφνιδιασμό για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στο ρεσιτάλ ανούσιας κυκλοφορίας, στην αργή ανάπτυξη και τη μόλις μια "καθαρή" ευκαιρία σε 90 και βάλε λεπτά αναμέτρησης. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι "πράσινοι" έχουν εδώ και χρόνια έλλειψη αυτοπεποίθησης κυρίως όταν βρεθούν πίσω στο σκορ, οδήγησαν στο κακό αποτέλεσμα. Τα πάντα διορθώνονται. Αρκεί να επικρατήσει η ψυχραιμία, η αναγνώριση των λαθών και όχι οι υπερβολές.

* Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Κατανοητοί οι προβληματισμοί για το άσχημο αποτέλεσμα, για το αργό κέντρο ή τον αρνητικό μέχρι τώρα Σάρλια και τον μέτριο Λούντκβιστ. Όταν η κριτική είναι εποικοδομητική και βασισμένη σε επιχειρήματα, τότε κάνει καλό. Οδηγεί σε περισσότερες σκέψεις και δουλειά για να διορθωθούν λάθη και κακώς κείμενα. Αυτό αφορά συνολικά τον Παναθηναϊκό, τον προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές.

* Όπως έχουμε διαπιστώσει, στις αρχές του πρωταθλήματος και στις πρώτες δυο αγωνιστικές, όλοι οι "μεγάλοι" έχουν τα θέματά τους. Δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός που έχασε βαθμούς ή προβλημάτισε σε παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην έδρα του στην πρεμιέρα, η ΑΕΚ αυτοκτόνησε και το 0-3 έγινε 3-3 μέσα σε λίγα λεπτά με τον ΟΦΗ. Ο Ολυμπιακός μετά την "γκέλα" της πρεμιέρας ήταν κακός χθες στη Λαμία και παραλίγο να πάθει ζημιά. Ο Άρης είναι χωρίς νίκη έπειτα από δυο αγωνιστικές και έχει και στην πλάτη του το -6. Όλα τα παραπάνω δεν τονίζονται για να δικαιολογήσουν την απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα. Άλλωστε, δεν είναι αυτός ο σκοπός. Απλώς αποτυπώνουν μια πραγματικότητα που αφορά την εποχή. Μια εποχή στην οποία το κυρίαρχο είναι οι νίκες, οι βαθμοί. Οι εμφανίσεις περνούν σε δεύτερη μοίρα στις 4 άντε 5 πρώτες αγωνιστικές.

* Όπως τονίζαμε και μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ότι ο Παναθηναϊκός δεν έγινε σούπερ, έτσι και τώρα θα αναφέρουμε ότι οι πράσινοι δεν είναι για πέταμα. Ας είμαστε σοβαροί. Μιλάμε για τις δυο πρώτες αγωνιστικές. Το ζητούμενο τώρα για το τριφύλλι είναι να γίνει ΟΜΑΔΑ βασισμένη στα "θέλω" του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μέχρι να συμβεί αυτό, οι πολύτιμοι βαθμοί είναι αναγκαίοι. Το πρωτάθλημα δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος.

* Δεν χρειάζεται πανικός. Δεν υπάρχει, άλλωστε, και λόγος για κάτι τέτοιο. Πέρασε το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν ήρθε το θετικό αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει μια δύσκολη συνέχεια. Ακολουθεί σε δυο μέρες το παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Μια αναμέτρηση σε δύσκολη έδρα και με τους κίτρινους στα σχοινιά. Και με έναν Παναθηναϊκό να θέλει να βγάλει αντίδραση. Με ψυχραιμία, χαμηλούς τόνους μα και μάτι που γυαλίζει στον αγωνιστικό χώρο την ώρα του παιχνιδιού. Όλα τα τελευταία θα χρειαστούν. Αρχικά, για την πνευματική προετοιμασία ενόψει του ματς και στη συνέχεια για το πάθος και την αποφασιστικότητα που πρέπει να έχουν οι πράσινοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν πρέπει η ομάδα να παρουσιαστεί υποτονική όπως στο ξεκίνημα κόντρα στον ΠΑΣ. Αντιθέτως, οφείλουν άπαντες να καθαρίσουν το μυαλό τους, να αφήσουν πίσω τους όλα όσα έγιναν στην πόλη της Ηπείρου και να πάνε με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για αποτέλεσμα στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση και να έρθει με τον σωστό τρόπο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x