Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην κατηγορία των 59 κιλών σήκωσε στο ζετέ 97 κιλά και βελτίωσε κατά ένα κιλό το πανελλήνιο στάνταρ στις Νεάνιδες.

Παράλληλα, έσπασε και το ρεκόρ στο σύνολο με 172 κιλά και βελτίωσε το πανελλήνιο στάνταρ που ήταν 170 κιλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ζετέ δεν είχε μπει ποτέ ξανά στα 97 κιλά.

«Είχα απογοητευτεί μετά τις δύο άκυρες προσπάθειες στο αρασέ στα 78κ. Μια επίδοση που θα ήταν πανελλήνιο ρεκόρ και την είχα κάνει πολλές φορές στην προπόνηση. Μετά τις άκυρες πίστεψα ότι η συνέχεια του αγώνα μου δεν θα ήταν βάση των δυνατοτήτων μου», δήλωσε η Καρδαρά αμέσως μετά την προσπάθειά της και πρόσθεσε:

«Τα σημερινά ρεκόρ για μένα έχουν διπλή αξία. Αφενός, γιατί δεν ήμουν σε καλή ψυχολογία μετά το αρασέ, αλλά πείσμωσα και τελικά τα κατάφερα. Αφετέρου, τα 95κ. και τα 97κ. δεν τα είχα κάνει ποτέ στη ζωή μου. Τη στιγμή που ανέβαινα τα σκαλιά για την τελευταία μου προσπάθεια, που ήταν για το πανελλήνιο ρεκόρ, κοίταξα τη μητέρα μου και με γέμισε με κουράγιο.

Την ίδια στιγμή πέρασαν πολλές σκέψεις από το μυαλό μου και με έκαναν να νιώσω μεγάλη σιγουριά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη κι ελπίζω να έκανα υπερήφανους όσους πιστεύουν σε εμένα».