Γενικά

Εκπλήξεις στην ένατη ημέρα του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών

Αρκετές εκπλήξεις επιφύλασσε η ένατη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών στο Ηράκλειο.

Δύο από τους τέσσερις συνολικά αγώνες πήγαν στα πέναλτι. Πρόκριση στους ημιτελικούς για Ελλάδα, Γερμανία, Ουκρανία και Ιρλανδία.

ΤΟΥΡΚΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ 2-4
Στο «Γέντι Κουλέ» παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, αλλά και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, για να στηρίξουν την Εθνική Ελλάδος. To ματς ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να δημιουργούν λίγες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Τελικά καμία από τις δυο δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα τόσο στo 90’, όσο και κατά τη διάρκεια της παράτασης και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, η Ελλάδα σκόραρε κατά σειρά με τους Δημάκο, Καράμπελα, Διονυσάτο και Μπάλα και η Τουρκία με τους Κουρτ και Ακτάς. Για την Ελλάδα, αστόχησε ο Καραπιπέρης (απέκρουσε ο Μερτ) και για την Τουρκία ο Σου (δοκάρι) και ο Σιμσέκ (άουτ).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ 4-3
Οι ευκαιρίες ήταν αρκετές, αλλά όχι ικανές για να έρθει νίκη για κάποια ομάδα, με αποτέλεσμα να πάει ο αγώνας σε παράταση και μετά στα πέναλτι να επιτυγχάνεται το τελικό 4-3.

Πριν από αυτό μια καλή φάση χάθηκε όταν ο Χριστ στο 87΄ χάνει πέναλτι και αποκρούει ο Μπόιλ. Στο 60΄,αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Κινγκ και στο 90΄με απευθείας κόκκινη ο Μακάρθι.

Στη φάση των πέναλτι είχαμε ένα χαμένο του Μανούκερι που απόκρουσε ο Μπέλγκερ.

1-0 ο Χριστ
1-1 ο Κλαρκ
2-1 ο Φίσερ
2-2 ο Τζάκσον
3-2 ο Σελντμάγιερ
3-3 ο Σουϊφτ

4-3 ο Πίτερς

Ένα χαμένο πέναλτι για την Αγγλία είχε και ο Σαμς που βγήκε άουτ.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ 2-1
Η ομάδα του Βίκτορ Κόζιν επικράτησε δύσκολα με 2-1 της Ρωσίας. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τους Ουκρανούς στο 6’, όταν οι Ρώσοι δεν απομάκρυναν την μπάλα από την περιοχή τους, με αποτέλεσμα ο Ρίου να πάρει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Το σκορ άνοιξε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Ντοτσένκο πήρε μια κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Προνίτσεφ δεν συγκράτησε την μπάλα, η οποία πέρασε τη γραμμή για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ρώσοι «ανέβασαν» την απόδοσή τους και πίεσαν τους Ουκρανούς. Στο 69', η μπάλα στρώθηκε στον Μπάγιεφ, αυτός δοκίμασε το πόδι του από μακριά και με ένα συρτό σουτ έκανε το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι Ρώσοι ήταν να μειώσουν σε 2-1 με την κεφαλιά του Τκαχ στο 90'.

Οι Ουκρανοί θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά τους Ιρλανδούς (12/6, 18:00, Παγκρήτιο)

ΙΤΑΛΙΑ -ΙΡΛΑΝΔΙΑ 5-7
Σε ένα παιχνίδι «γκραν γκινιόλ», η Ιρλανδία πήρε τη νίκη του τουρνουά με σκορ χάντμπολ με απίστευτη εμφάνιση και, παρότι είχε παράπονα από τη διαιτησία του Γερμανού Σουρερ και του βοηθού του Πέδρο Κόστα.

Πρόσωπο του παιχνιδιού ο Κάσιντι που πέτυχε τέσσερα γκολ το 0-2 στο 10’, το 2-3 στο 47’, το 4-5 στο 76’ και το 4-6 στο 82’. Το σκορ είχε ανοίξει ο Γιανγκ στο 8’ και το τελευταίο τέρμα της Ιρλανδίας πέτυχε στις καθυστερήσεις ο παίκτης-προπονητής Ουάτσον με ένα απίθανο γκολ.

Από την άλλη μεριά, η Ιταλία με πάρα πολλά λάθη στην άμυνα είχε φτάσει στην ισοφάριση 2-2 με Σινια και Αμπάτε και στο 4-4 με Καπάτο και Αμπάτε, ενώ ο Καπάτο στο μείωσε σε 5-6.

Η Ιρλανδία θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Παγκρητίου την Τετάρτη την Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x