Γενικά

Εξασφάλισε μετάλλιο ο Μουχθής, διεκδικεί βάθρο και ο Χατζηκυριάκος στο Οπεν Α.Με.Α. της Αιγύπτου

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το Σάββατο για την ελληνική αποστολή στην Αλεξάνδρεια το καθιερωμένο Οπεν πινγκ πονγκ για άτομα με αναπηρίες στην Αίγυπτο.

Ο Γιώργος Μουχθής και ο Μάριος Χατζηκυριάκος προχώρησαν άψογα στο αγώνισμα του απλού στην κλάση 6 και αμφότεροι δείχνουν ικανοί να φτάσουν πολύ ψηλά. Ήδη, ο Μουχθής έχει εξασφαλίσει θέση στα μετάλλια, καθώς στο στάδιο των «νοκ άουτ» μπαίνει χωρίς αγώνα στην τετράδα, ενώ ο Χατζηκυριάκος βρίσκεται στις θέσεις 1-8 και δίνει την Κυριακή το παιχνίδι του στα προημιτελικά.

Από τη φάση των ομίλων τόσο ο πρώτος, όσο και ο δεύτερος προκρίθηκαν ως νικητές. Το τουρνουά Α.Με.Α. θα ολοκληρωθεί την Τρίτη και περιλαμβάνει και το αγώνισμα του ομαδικού.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα άρχισε το πρωί. Στην κλάση 6, ο Χατζηκυριάκος ήταν τρίτο φαβορί. Τοποθετήθηκε επικεφαλής στο γκρουπ C κι έφτασε άνετα στην πρώτη θέση. Στην πρεμιέρα ξεπέρασε τον Τσέχο Κρίστιαν Γέλινεκ με 3-0 σετ (11-6, 11-4, 11-1) και στο δεύτερο ματς τον διάσημο στο άθλημα Αιγύπτιο Ιμπραχίμ Χαμαντού, επίσης, με 3-0 (11-4, 11-3, 11-3).

Ο Μουχθής ήταν δεύτερος στη σειρά των seeding και κληρώθηκε στο γκρουπ Β. Δείχνοντας κι αυτός πολύ καλό πρόσωπο, κατέκτησε την πρωτιά, καταφέρνοντας να κάμψει και τον Ρώσο επικεφαλής Μαρς Γκαμπντουλίν με 3-1 σετ (11-5, 9-11, 11-4, 11-8). Αργότερα νίκησε άνετα τον Αιγύπτιο Φουάντ Χασάν Αλί με 3-0 (11-2, 11-5, 11-5).

Η «νοκ άουτ» φάση της κλάσης 6 έχει ταμπλό των «8». Ο Μουχθής, έχοντας πάρει την πρωτιά στο γκρουπ Β, έγινε αυτόματα δεύτερο φαβορί και πήγε στη βάση του ταμπλό. Είναι ο ένας από τους δύο αθλητές (μαζί με το νούμερο 1 της κατηγορίας) που προχωρούν χωρίς αγώνα στα ημιτελικά κι, εφόσον δεν υπάρχουν παιχνίδια για τις θέσεις 3-4, έχει σιγουρέψει το μετάλλιο.

Την Κυριακή, κοντράρεται με έναν από τους Αιγύπτιους Μαχμούντ Αμπντελματζίντ-Μπασίρ ή Ιμπραχίμ Χαμαντού και αρχικά επιδιώκει την είσοδο στον τελικό.

Ικανός για το καλύτερο εμφανίζεται φυσικά και ο Χατζηκυριάκος. Το πρωί της Κυριακής συναντά τον Ρώσο Γκαμπντουλίν, που είχε ηττηθεί από τον Μουχθή κι, αν πάρει τη νίκη, τότε στα ημιτελικά θ’ αντιμετωπίσει το πρώτο φαβορί, τον Ταϊλανδό Ράνγκρο Ταϊνιόμ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x