Σταύρος Χονδροθύμιος

Έλα στην Ελλάδα να πουλήσεις τσαμπουκά ρε… γατάκι Ντιέγκο Κόστα

Πόσο μετράει ο τσαμπουκάς του Ντιέγκο Κόστα στον «αγαθό» Γκάμπριελ; Μάλλον καθόλου και θα πρέπει να νιώθει τυχερός που δεν βρέθηκε στο δρόμο των Καλιτζάκη, Κολιτσιδάκη, Ανατολάκη, Μανωλά κλπ...

Έβλεπα τον Ντιέγκο Κόστα να το παίζει… τσαμπουκάς στο ντέρμπι με την Άρσεναλ και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, είναι «πόσο τσάμπα μάγκας είναι ο τύπος». Ο φορ της Τσέλσι, απλά επιβεβαίωσε αυτό που λέει ο σοφός λαός μας «τα κάνει εκεί που τον παίρνει».

Γράφει ο Σταύρος Χονδροθύμιος

Ο 26χρόνος επιθετικός, βρήκε… μπόσικο τον Κοσιελνί και τον ξυλοφόρτωσε με όλους τους τρόπους, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα παράδοξο. Το θέμα είναι ότι αυτός που πήγε να του ζητήσει το λόγο ήταν ο «λίγος» Γκάμπριελ, που ούτε τον τρόμαξε, ούτε τον… τραμπούκισε και δέχτηκε (μόνον αυτός και όχι και ο Κόστα) κόκκινη κάρτα. Τότε σκέφτηκα αν είχε η άλλη ομάδα τον Βίνι Τζόουνς, θα τολμούσε έστω και να έρθει σε αντιπαράθεση με αντίπαλο παίκτη;

Στη συνέχεια αναλογίστηκα τι θα γινόταν αν ο «άγριος» του Λονδίνου, προσπαθούσε να κάνει τις μαγκιές του στα ελληνικά γήπεδα. Αν τον συναντούσαν στο διάβα τους τα δικά μας… καλόπαιδα και ερχόντουσαν μούρη με μούρη. Τότε μάλλον από μάγκας θα μετατρεπόταν σε… δάγκας και θα έφευγε με την ουρά στα σκέλια!

inner

Τον φαντάστηκα να δίνει μάχες ανάμεσα σε Καλιτζάκη και Κολιτσιδάκη και μετά από κάποιο δυνατό μαρκάρισμα να προσπαθούσε να σηκώσει… ανάστημα! Ο «Νίντζα» και ο «Κόναν» θα τον έκαναν… σάντουιτς και δεν ξέρω αν μετά από αυτήν την στενή επαφή τρίτου τύπου ο διεθνής επιθετικός θα έφευγε χωρίς ανεξίτηλα σημάδια στο κορμί του που θα του θύμιζαν για μια ζωή εκείνη την… πονεμένη συνάντηση.

Το ίδιο πιθανότητα να συνέβαινε αν θα έμπλεκε στις «ερυθρόλευκες» συμπληγάδες, τους Ανατολάκη - Αμανατίδη που επίσης δεν θα του χαριζόταν σε καμία περίπτωση και θα τον ανάγκαζαν να κάνει πολλά βηματάκια προς τα πίσω για να αποφύγει το… αναπόφευκτο!

Μιας και μιλάμε για παίκτες του Ολυμπιακού, πόσο θα ήθελα να τον έβλεπα να δοκιμάζει την τύχη του απέναντι στον πραγματικά σκληρό, Ζε Ελίας. Αν μετά από πρόκληση στον Βραζιλιάνο μέσο την έβγαζε… καθαρή, τότε θα του ζητούσα να μου πει και νούμερα για να παίξω τζόκερ!

inner

Για να μη νομίζετε ότι δεν παίζω δίκαια και τον θέτω (έστω και νοητά) κόντρα σε… καυτά δίδυμα, οπότε δεν είμαι δίκαιος, θα το εμπλουτίσω το ζήτημα με μάχες άντρα προς άντρα. Στέλιος Μανωλάς, ένα όνομα, πολλές εικόνες κυριαρχίας σε επίπεδο τσαμπουκά. Από τις λίγες περιπτώσεις παίκτη, που όταν κατευθυνόταν προς το επίκεντρο του τσαμπουκά, το… μπουλούκι των ποδοσφαιριστών διαλυόταν ησύχως. Αν ο μικρός Ντιέγκο λοιπόν ζητούσε τα ρέστα από τον στόπερ της ΑΕΚ, το πιο πιθανό είναι σε χρόνο dt να αισθανόταν τα χέρια του Έλληνα αμυντικού σαν μέγγενη πάνω του!

inner

Βέβαια μπορεί να τον έριχνα και στου… Σωτήρη Κυργιάκου (και όχι του Χάρου) τα δόντια! Μόνο ένα άγριο βλέμμα του Κόστα, θα ήταν αρκετό για να γευτεί το χορτάρι του γηπέδου τα επόμενα δευτερόλεπτα. Μία από… χόρτα θα τον έκανε τον όψιμο νταή! Όπως και παλιότερα αν έπεφτε πάνω στον Γιώργο Καραϊσκο του Ηρακλή. Μάλιστα αυτός σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες, είναι ο μόνος που δεν είναι αμυντικός ή αμυντικός χαφ, οπότε δικαιωματικά μπαίνει στην κατηγορία των υποθετικών «τιμωρών» του άσου της Τσέλσι, μαζί του βέβαια θα ήταν και ο «Ράμπο», Τάσος Μητρόπουλος!

inner

Για το τέλος άφησα το καλύτερο, τον άρχοντα του τσαμπουκά, τον αδιαφιλονίκητο νούμερο ένα «κακό» που απολαύσαμε στα ελληνικά γήπεδα. Πάμπλο Γκαρσία κύριοι. Ο τύπος που δεν χρειαζόταν καν να τον προκαλέσεις για να βιώσεις την οργή του, μπορούσε απλά να σε… σακατέψει επειδή ξύπνησε στραβά ή γιατί ο καφές του δεν ήταν όσο γλυκός ήθελε. Αν μάλιστα ξυνόσουν στην γκλίτσα του τσομπάνη κύριε Κόστα, τότε αν την γλίτωνες με μια επίσκεψη μόνο σε οδοντίατρο και όχι και σε ορθοπεδικό, θα έπρεπε να ήσουν ευτυχής. Αν μέσα στο ματς ήσουν έστω και λίγο εριστικός, καλύτερα να μην τον πλησίαζες ούτε στα πέντε μέτρα, ακόμα κι αν το απαιτούσε η φάση του αγώνα.

inner

Νομίζω όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν περίτρανα πόσο «λίγος» ως τσαμπουκάς θα ήταν ο Ντιέγκο Κόστα στα ελληνικά γήπεδα. Παίξε αγόρι μου την μπάλα σου, που ομολογουμένως την ξέρεις καλά και άσε τις… μανούρες για τους μετρ του είδους. Γιατί αν σου βαστάει, έλα ακόμα και τώρα να παίξεις στο «κλουβί» του Κορυδαλλού, κόντρα στην Προοδευτική! Οποιαδήποτε φουρνιά της ιστορικής ομάδας, μέχρι και παλαιμάχων να είχες απέναντί σου πίστεψέ με, δεν θα τολμούσες ρε γατάκι να τα βάλεις μαζί τους. Ειδικά αν έπεφτες πάνω στον Βαγγέλη Ντάγκα και την παρέα του.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x