Επικαιρότητα

Δείτε Live την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο

Δείτε Live την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο

Δείτε Live την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο.



Τα βασικά σημεία της ομιλίας Τσίπρα
-H oλοκλήρωση της αξιολόγησης ένα ακόμη βήμα για την έξοδο από τα μνημόνια. Απαιτούνται και άλλα βήματα. Το πρώτο ειναι η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους. Οι διαδικασίες αυτές δεν γίνονται εν κενώ. Υπάρχει το πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup του περασμένου Ιουνίου. Εργαζόμαστε εντατικά για τη βέλτιστη δυνατή λύση στο ήδη ευνοϊκό πλαίσιο που έχει αποφασιστεί. Αυτή είναι και η τελευταία προϋπόθεση για να απελευθερωθεί ένα μεγάλο μέρος της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας που ήδη καταγράφεται.

-Το κομβικότερο ζήτημα όλων είναι ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα. Και αν μέχρι σήμερα έχουμε αναφερθεί στο γενικό περίγραμμα, πλέον έχει έρθει η ώρα αυτό να αποτυπωθεί συγκεκριμένα. To κείμενο αποτελεί την αποτύπωση μιας ολιστικού χαρακτήρα πρότασης για την επόμενη μέρα. Ενα συνολικό πλάνο που περιλαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειας για την επίτευξη σκοπών. Μια συνεκτική στρατηγική. Το εγχείρημα θα έλεγα ότι είναι καινοφανές για μια χώρα που πορεύτηκε για πολλά χρόνια με κοντόφθαλμη λογική.

-Η Ελλάδα ως μια κανονική χώρα οφείλει να έχει πλάνο για το πού θέλει να βαδίσει και το πώς θα το πετύχει. Το κείμενο περιλαμβάνει και δεσμεύσεις, έναντι του κοινωνικού συνόλου, των δυνάμεων της εργασίας και της παραγωγής.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x