Επικαιρότητα

Έτοιμη η Εθνική γυναικών πινγκ πονγκ για την πρεμιέρα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Με τον εξ αναβολής αγώνα με την Αγγλία, η Εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών κάνει την Τρίτη την πρεμιέρα της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού πινγκ πονγκ του 2019.

Στις 19:00 στο ΣΕΦ, η Εθνική συναντά την επικεφαλής του τρίτου γκρουπ στο επίπεδο Β των προκριματικών και περιμένει τη «θερμή» συμπαράσταση του κόσμου. Το ματς είναι για τη δεύτερη αγωνιστική κι έχει κρισιμότητα, δεδομένου ότι περνάει μέσα και από αυτό ο "δύσβατος" δρόμος για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το γκρουπ περιλαμβάνει και τη Νορβηγία, η οποία στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί από την Αγγλία εκτός έδρας με 3-1. Το στάδιο 1 των προκριματικών τελειώνει τον Δεκέμβριο, η Ελλάδα έχει βάλει στόχο να επικρατήσει στο γκρουπ κι, αν το καταφέρει, θα κάνει ένα καλό βήμα για να βρεθεί ανάμεσα στις 24 ομάδες που θ’ αγωνιστούν την επόμενη χρονιά στη Ναντ.

Ελλάδα και Αγγλία αναμετρώνται με καθυστέρηση περίπου ενός μήνα. Στο αρχικό πρόγραμμα, ο αγώνας ήταν για τις 27 Μαρτίου, αλλά μετατέθηκε για αργότερα μετά από αίτημα της αντιπάλου, η οποία προετοιμαζόταν για τους αγώνες Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία, όπου, μάλιστα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Πέρα από την Τόλιου και τη Ζαβιτσάνου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει στη σύνθεση τις Μαρία Χριστοφοράκη, Κωνσταντίνα Παρίδη και Ιωάννα Γερασιμάτου και από αυτές θα επιλεγεί η τριάδα του ματς.

Η Αγγλία ενημέρωσε επίσημα την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το σαββατοκύριακο ότι έρχεται με τρεις αθλήτριες. Ο προπονητής Μάρκους Γκούσταφσον θα παρατάξει τις Χο Τιν Τιν, Μαρία Τσαπτσίνος και Ντενίς Παγιέτ.

Η Ελλάδα χρειάζεται αρχικά να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του τρίτου γκρουπ. Το έργο της θα είναι δύσκολο και για αυτό ζητά από το φίλαθλο κοινό να προσέλθει στο φαληρικό στάδιο και να την ενισχύσει ψυχολογικά.

«Είναι στοιχείο που προσθέτει άγχος για μας, σε σχέση με τα προηγούμενα προκριματικά όπου δεν παίζαμε για την πρόκριση και είχαμε και ασυναγώνιστες ομάδες μπροστά μας. Πρέπει να το διαχειριστούμε το άγχος, γιατί μπορούμε να κατακτήσουμε την πρωτιά στο γκρουπ.

Ο αγώνας με την Αγγλία είναι η αρχή, περιμένουμε πολύ κλειστό παιχνίδι και, φυσικά πάμε για τη νίκη. Η στήριξη από τον κόσμο θα είναι πολύ σημαντική», τονίζουν χαρακτηριστικά οι αθλήτριες για την έναρξη της νέας προσπάθειας.

Το στάδιο 1 θα ολοκληρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2018.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x