Γενικά

Πέρασε από Νορβηγία η Εθνική πινγκ πονγκ γυναικών

Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο στάδιο 2 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019 η Εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών.

Για την τρίτη και τελευταία στον πρώτο γύρο αγωνιστική των ομίλων στο επίπεδο Β των προκριματικών κατέβαλε την Τρίτη τη Νορβηγία με 3-1 σετ μέσα στο Τρόντχαϊμ και βρέθηκε μόνη στη δεύτερη θέση του έκτου γκρουπ.

Εξασφάλισε, μάλιστα, και καλή διαφορά στα σετ, συνεπώς απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για το αντίστοιχο ματς του δεύτερου γύρου την προσεχή σεζόν. Εφόσον διατηρηθεί τουλάχιστον στη δεύτερη θέση, τότε θα περάσει στο επόμενο στάδιο και θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Έπειτα από το αποτέλεσμα της Τρίτης, η Αγγλία προηγείται στο γκρουπ με 4 βαθμούς, η Ελλάδα ακολουθεί με 3, ενώ η Νορβηγία είναι στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς.

Στον αποψινό αγώνα σημείωσε δύο νίκες η Κατερίνα Τόλιου, ενώ από τη θέση 3 είχε νικηφόρο αποτέλεσμα και η Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Στις λεπτομέρειες κάμφθηκε στο εναρκτήριο ματς η Κωνσταντίνα Παρίδη.

«Τα κορίτσια έπαιξαν αρκετά καλά και μπορούσαμε να επικρατήσουμε και με 3-0. Δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Νορβηγία και θα έλεγα ότι, πέρα από το πρώτο παιχνίδι, το οποίο χάσαμε οριακά, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Υπήρχε διαφορά δυναμικότητας και αποδείχτηκε στο τραπέζι», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και πρόσθεσε πως:

«Κάναμε ουσιαστικό βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Επιπλέον, το αποτέλεσμα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσουμε ακόμα και την πρωτιά στον όμιλο με ένα πολύ καλό παιχνίδι στην Αγγλία, αν και ξέρουμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι εξαιρετικά δύσκολη, ύστερα από την ήττα μας με 3-1 στην Αθήνα».

Τον αγώνα άρχισε από ελληνικής πλευράς η Κωνσταντίνα Παρίδη. Αντιμετώπισε την πρώτη αθλήτρια της «οικοδέσποινας», την Ίλκα Ντόβαλ και κάμφθηκε με 3-2.

Από τη θέση 1 συνέχισε τον αγώνα η Κατερίνα Τόλιου. Με την σταθερή της άμυνα είχε την υπεροχή απέναντι στην αριστερόχειρα Ρεμπέκα Κάρλσεν κι έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ.

Τρίτη στη σειρά αγωνίστηκε η Γεωργία Ζαβιτσάνου και κλήθηκε, επίσης, να επιβεβαιώσει ότι είχε ξεκάθαρο πλεονέκτημα κόντρα στη Ρίκε Σκέιτ και να δώσει το προβάδισμα. Η Ζαβιτσάνου έπαιξε με την κατάλληλη προσοχή και συγκέντρωση, πέρασε τα χτυπήματά της και επιβλήθηκε με 3-0 σετ.

Στον επόμενο αγώνα, η Τόλιου τέθηκε αντιμέτωπη με την Ντόβαλ. Με τον τρόπο παιχνιδιού της δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλό της και απέκτησε αμέσως τον έλεγχο. Μειώνοντας τα λάθη στο ελάχιστο πέτυχε μία ακόμα νίκη με 3-0.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα:

Ίλκα Ντόβαλ-Κωνσταντίνα Παρίδη 3-2 (11-8, 11-2, 9-11, 5-11, 11-3)
Ρεμπέκα Κάρλσεν-Κατερίνα Τόλιου 0-3 (7-11, 10-12, 3-11)
Ρίκε Σκέιτ-Γεωργία Ζαβιτσάνου 0-3 (5-11, 8-11, 7-11)
Ντόβαλ-Τόλιου 0-3 (2-11, 9-11, 6-11)


Ο επόμενος αγώνας της Ελλάδας είναι προγραμματισμένος για τις 20 Νοεμβρίου στην Αγγλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x