Διονύσης Δεσύλλας

Επιτακτικό το πλάνο «αναβάθμισης» για τον ΠΑΟ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τον Παναθηναϊκό του… μέλλοντος και την αναγκαιότητα προσθηκών που θα τον ανεβάσουν, επιτέλους, επίπεδο.

Δυο λόγια για το σημερινό ματς στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός, δίχως να εντυπωσιάσει, απέναντι σε μια εξαιρετικά κακή ομάδα, όπως ο Πλατανιάς Χανίων, έκανε το χρέος του. Επέστρεψε στις νίκες, μετά το χαστούκι από την Ξάνθη και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, αγόρασε ηρεμία και ευελπιστεί σε μια πιο σταθερή συνέχεια. Αλλωστε, το έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο «τριφύλλι» και στο οποίο έχει μεγάλη ευθύνη ΚΑΙ ο Γιάννης Αναστασίου είναι η αστάθεια. Αστάθεια η οποία προέρχεται και από έλλειψη ποιότητας, αλλά και από κακή νοοτροπία. Κορυφαίοι για τους «πράσινους» στην αναμέτρηση οι Κλωναρίδης (πω, πω μια γκολάρα), Λαγός και Πέτριτς, ο οποίος, μετά και τις τελευταίες ποιοτικές του εμφανίσεις, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, να μην αρχίζει στην ενδεκάδα.

Ας μιλήσουμε, όμως, και για τη συνέχεια του «τριφυλλιού» και για να το συγκεκριμενοποιήσουμε, τον σχεδιασμό, ενόψει της νέας σεζόν. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο να κατακτηθεί, συνεπώς, η λογική λέει ότι οι «πράσινοι» θα παλέψουν για να πάρουν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Κατά την εκτίμησή μου, έχουν αυξημένες πιθανότητες να το πετύχουν, όπως έγινε και πέρυσι. Αμέσως μετά, όμως, χρειάζονται κινήσεις, οι οποίες, επιτέλους, θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

Μέχρι στιγμής αποκτήθηκε ο Σωτήρης Νίνης, ένας παίκτης που αν δουλέψει όπως πρέπει, έχει τα φόντα και την ποιότητα να πρωταγωνιστήσει. Επέστρεψε ο Χάρης Μαυρίας και είναι πιθανό να συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι. Θα ντυθεί, επίσης, στα πράσινα ένας από τους καλύτερους παίκτης της φετινής χρονιάς ο Νίκος Καλτσάς, σε πολύ καλή, ποδοσφαιρικά ηλικία και με συνδυασμό ταλέντου – εμπειρίας. Καλές κινήσεις, οι οποίες, όμως, δεν αρκούν.

Τούτο το καλοκαίρι που θα έρθει ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προχωρήσει σε 3-4 προσθήκες που θα τον ανεβάσουν επίπεδο. Ο, τι δεν έκανε, δηλαδή, το καλοκαίρι που μας πέρασε. Οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα αποκτηθούν θα πρέπει να είναι ένα κλικ καλύτεροι από τους περισσότερους που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας, προκειμένου και να τη βοηθήσουν να… σταθεί ψηλότερα και να βοηθήσουν και τα νεαρά παιδιά, οι οποίοι, πλέον, θα έχουν στην πλάτη τους 1, 5 με 2 χρόνια εμπειρίας και μάλιστα παίζοντας σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Πρέπει άπαντες στον σύλλογο να αντιληφθούν ότι μόλις τελειώσει η σεζόν, η λεγόμενη «μεταβατική περίοδος», που, κατά γενική ομολογία, ήταν «αναγκαίο κακό» θα έχει τελειώσει. Το πλάνο «αναβάθμισης» για τον Παναθηναϊκό είναι αναγκαίο και πάνω σ’ αυτό θα δουλέψουν οι άνθρωποι της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x