Stoiximan Super League

Έτσι όπως του αρμόζει!

Ιδανικά έκλεισε μια ονειρική χρονιά (σε Ελλάδα και Ευρώπη) ο Αστέρας Τρίπολης! Εκτελώντας στο 100% το πλάνο του Βεργέτη, οι Αρκάδες νίκησαν 2-1 την φορμαρισμένη Ξάνθη και εδραιώνονται στην τετράδα!

Με πλατύ χαμόγελο αποχαιρέτησε ένα «ονειρεμένο» έτος (βάσει και της ευρωπαϊκής του παρουσίας) ο Αστέρας Τρίπολης!

Οι Αρκάδες δεν «μάσησαν» απ’ τη φόρμα της Ξάνθης και τις μεγάλες νίκες με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και έριξαν στο καναβάτσο τους ακρίτες με σκορ 2-1, μειώνοντας στο -5 απ’ την κορυφή που -για την ώρα- ανήκει στον Ολυμπιακό.

Το πλάνο του Βεργέτη να δώσει χώρο και να παίξει στις αντεπιθέσεις λειτούργησε υποδειγματικά, με τα δύο γκολ των γηπεδούχων να έρχονται με πανομοιότυπο τρόπο, χάρη στους Γιαννιώτα (6’) και Μάσα (58’).

Οι παίκτες του Λουτσέσκου που ήταν «σκουριασμένοι» και δεν απείλησαν ιδιαίτερα -μπαίνοντας φρένο στο σερί τεσσάρων νικών- το μόνο που μπόρεσαν ήταν να μειώσουν με πέναλτι του Κλέιτον (81’).

Το ματς:

Αν έχεις πλάνο νίκης και «στρατιώτες» να το εκτελέσουν σωστά, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Και αποδείχθηκε περίτρανα μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Διότι η Ξάνθη -λανθασμένα- είχε ψηλά τις γραμμές της, οι μεσοεπιθετικοί του Αστέρα είναι… σφαίρα και κάπως έτσι ήρθε το πρώτο γκολ στο 6’. Με τον Σανκαρέ να βγάζει την μπαλιά-τρύπα στην άμυνα των ακριτών, τον Γιαννιώτα να φεύγει στο άψε-σβήσε στην αντεπίθεση και με εξαιρετικό τετ-α-τετ να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι; Εμφανώς κουρασμένοι, εμφανώς φλύαροι με την κατοχή που τους δινόταν και τα λεπτά περνούσαν με τον Κοσίτσκι να περνάει ένα απ’ τα πιο ήσυχα βράδια του.

Ενδεικτικό πως η πρώτη τελική της Ξάνθης ήρθε στο 37’ με τον Ομπόντο να σουτάρει, αλλά να σημαδεύει λίγα εκατοστά… πιο δεξιά από εκεί που έπρεπε. Το ματς δεν επιβεβαίωνε τη φόρμα και τις επιθετικές δυνατότητες των δύο ομάδων, το τέμπο δεν το έλεγες και πολύ γρήγορο και ο Αστέρας έδειχνε να έχει… κάτσει στο υπέρ του προβάδισμα, το οποίο τον βόλευε. Κι αν δεν ήταν ο Κοσίτσκι στο 43’ -να βγάλει το πολύ ωραίο σουτ του Λουσέρο- ενδεχομένως αυτή τους την αδράνεια να την είχαν πληρώσει οι γηπεδούχοι, οι οποίοι όμως πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0.

inner

Είπαμε και πριν το πλάνο νίκης του Αστέρα ήταν ένα. Χώρο στην Ξάνθη, αντεπιθέσεις και… τάβλα. Και όπως στο 6’, έτσι και στο 55’ συνέβη κάτι αντίστοιχο. Με τους παίκτες του Λουσέσκου να ‘χουν βγει όλοι μπροστά για το γκολ της ισοφάρισης όμως αντί αυτού το δέχθηκαν! Διότι ο Μούκαμ είδε πανέξυπνα τον Μάσα να φεύγει στην πλάτη της άμυνας, του έκανε την μπαλιά και ο Αργεντινός -βάσει και της κλάσης του- δε θα μπορούσε να αφήσει το τετ-α-τετ να πετάξει, γράφοντας με υποδειγματικό πλασέ το 2-0. Και κακά τα ψέματα, βάσει της εικόνας της Ξάνθης, να δείχνει πως το τρίποντο κλείδωσε νωρίς-νωρίς.

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να πιέσουν παραπάνω. Ο Ρουμάνος κόουτς έκανε όλες τις αλλαγές του κι έριξε ό,τι καλύτερο είχε από τον πάγκο μπας και γίνει η ανατροπή. Μάταια, όμως, διότι η εμφάνιση δεν άφηνε ιδιαίτερα μηνύματα αισιοδοξίας για κάτι τέτοιο. Ακόμα και το πέναλτι που κέρδισε η Ξάνθη -σε περίεργη φάση όπου δόθηκε χέρι στον Μούκαμ- και το οποίο εκτέλεσε ο Κλέιτον (81’) δεν ήταν αρκετό να αλλάξει τη μοίρα του αγώνα, παρά μόνο το τελικό σκορ νίκης του Αστέρα που διαμορφώθηκε στο 2-1 και κράτησε τους Αρκάδες αήττητους για έκτο σερί αγώνα πρωταθλήματος.






Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τιέ Μπι (69’ Μουνάφο), Κουρμπέλης, Γιαννιώτας, Μπαράλες (38’ Μουκάμ), Νίκο (83’ Ζησόπουλος), Μάσα

Στον πάγκο για τον Αστέρα: Θεοδωρόπουλος, Παπαχρήστος, Παντελιάδης, Μπακασέτας

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Λισγάρας (46’ Γούτας), Παπαστεριανός (77’ Φλίσκας), Ομπόντο, Λουσέρο, Κλέιτον, Καπετάνος, Βασιλακάκης (77’ Κομεσίδης)

Στον πάγκο για τους ακρίτες: Ζαρόπουλος, Πασχαλάκης, Μπαρέττα, Λαζαρίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x