Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσει ο Παναθηναϊκός

Ο Γιαννακόπουλος που μοιάζει ο κατάλληλος άνθρωπος στη σωστή στιγμή και οι λόγοι που φέρνουν αισιοδοξία σε όλους τους Παναθηναϊκούς. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μπορεί να μην είναι μέρα ντέρμπι, να μην υπάρχει ευρωπαϊκός αγώνας της ομάδας στο ποδόσφαιρο, ούτε κρίσιμο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα, παρά μόνο ένα φιλικό. Κι όμως η σημερινή ημέρα για τον Παναθηναϊκό είναι διαφορετική από τις άλλες και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον για όλα τα παραπάνω…

Για να προχωρήσει μια τέτοιου μεγέθους διαπραγμάτευση, με αυτά τα οικονομικά δεδομένα στην Ελλάδα του 2017, αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι το πράγμα μόνο εύκολο δεν είναι. Οι Γιαννακόπουλος και Αλαφούζος αναμένεται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουν για πρώτη φορά επί της ουσίας. Εκεί θα φανεί αν δώσουν σε πρώτη φάση τα χέρια και οδηγηθούμε στην μετάβαση της επόμενης ημέρας, ή αν το πράγμα χαλάσει και προκύψει αδιέξοδο για τον Σύλλογο, αφού σχετίζεται και ο Ερασιτέχνης.

Το deal θα ήταν σχεδόν ανέφικτο αν δεν υπήρχαν δύο δεδομένα. Από τη μία η ξεκάθαρη θέληση του Γιάννη Αλαφούζου να απεμπλακεί από τον Παναθηναϊκό και από την άλλη η «τρέλα» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που είναι μεταδοτική στην οικογένεια.

Ο νυν διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ δίνει την αίσθηση ότι αν μπορούσε θα έφευγε…χθες. Από την άλλη ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δεν αρκείται στο γεγονός ότι απολαμβάνει τις καλύτερες μέρες του ως ηγέτης του τμήματος μπάσκετ, το οποίο είναι στην κορυφή και ετοιμάζεται με τον Τσάβι Πασκουάλ να ξαναδιεκδικήσει αστέρι...

Το κερασάκι στη τούρτα είναι η αποδοχή που απολαμβάνει ο εμπνευστής του «PAO Foundation» από την πλειοψηφία των Παναθηναϊκών. Για να το θέσουμε πιο σωστά αυτό το έχει κερδίσει από την εξαετή παρουσία του στο τιμόνι της ΚΑΕ. Μπορεί να το είπε παλιότερα άκομψα, αλλά είναι πραγματικότητα ότι την ομάδα του την προστατεύει και την θωρακίζει. Λάθη κάνουν όλοι, αλλά ο ίδιος δείχνει να μαθαίνει από τα δικά του και αυτό είναι το σημαντικό.

Συνεπώς με την δυναμική που έχει αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε όλα τα επίπεδα και τη δεδομένη θέληση του Γιαννη Αλαφούζου να διευκολύνει τις διαδικασίες για να αποχωρήσει, όλα μοιάζουν να βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Ακόμη κι αν όλα κυλήσουν ομαλά στο ραντεβού των δύο ανδρών, απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει το «PAO foundation», είναι η στήριξη του σχεδίου από ισχυρούς οικονομικά Παναθηναϊκούς. Γιατί η στήριξη των απλών φίλων και οπαδών θεωρείται δεδομένη στο συγκεκριμένο εγχείρημα, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν αρκεί και είναι κρίμα να χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία για να γυρίσει σελίδα ο Παναθηναϊκός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x