Γενικά

Ηττα από Δανία και χάνει την άνοδο η Εθνική ανδρών πονγκ πονγκ

"Έσβησαν" οι ελπίδες της Εθνικής μας ομάδας ανδρών για την άμεση επιστροφή στην πρώτη κατηγορία (ChampionshipDivision) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Το βράδυ της Πέμπτης γνώρισε «βαριά» ήττα από τη Δανία με 3-0, έμεινε στις θέσεις 33-36 της διοργάνωσης και δεν μπορεί πια να διεκδικήσει την πρώτη δυάδα της Second Division και την άνοδο.

Στο συγκεκριμένο ματς, ο Γιάννης Σγουρόπουλος είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά δέχτηκε την «ανατροπή» από έναν μεγάλο αθλητή, όπως είναι ο Μίκαελ Μέιζ.

Στην αναμέτρηση με τους Δανούς, η Ελλάδα είχε το Χ στο στήσιμο των ομάδων και ο Παναγιώτης Γκιώνης τοποθετήθηκε στη θέση 2. Άρχισε το ματς απέναντι στον Τζόναθαν Γκροθ και, με δεδομένη την ικανότητα του αριστερόχειρα αθλητή απέναντι στην άμυνα, ανέλαβε πολύ δύσκολη αποστολή. Ο Γκιώνης κάμφθηκε με 3-0, αλλά όλα τα σετ ήταν "κλειστά".

Πρώτος παίκτης δηλώθηκε ο Γιάννης Σγουρόπουλος κι έζησε ξεχωριστή εμπειρία με τον αγώνα του κόντρα στον Μέιζ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων έκανε σαφές από την αρχή ότι θα διεκδικούσε στα ίσια το καλύτερο και προηγήθηκε με 2-0 σετ. Ωστόσο, ο πολύπειρος αριστερόχειρας, αντέδρασε, βρήκε τις λύσεις και επικράτησε με 3-2 σετ.

Στο τρίτο σετ, οι αντίπαλοι ήταν στο 6-6 και ο Δανός κατέκτησε πέντε πόντους στη σειρά.

Στη θέση 3 αγωνίστηκε ο Τάσος Ρηνιώτης. Αναμετρήθηκε με τον Άντερς Λιντ. Η αρνητική εξέλιξη του αγώνα ήταν φυσικό να επηρεάζει και ψυχολογικά και τελικά ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών δεν μπόρεσε να βρει καλό ρυθμό και ηττήθηκε με 3-0 σετ.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα:
Τζόναθαν Γκροθ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-0 (11-9, 11-8, 13-11)
Μίκαελ Μέιζ-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-2 (9-11, 8-11, 11-6, 11-6, 11-5)
Άντερς Λιντ-Τάσος Ρηνιώτης 3-0 (11-6, 11-9, 11-3)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x