F1

Φερστάπεν: «Αν δεν ήταν ο Ρικιάρντο, θα τον είχα βγάλει έξω»

Στην αποκάλυψη πως αν δεν ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δίπλα του, θα είχε προσπαθήσει να τον ωθήσει εκτός πίστας στο Γκραν Πρι Μαλαισίας προέβη ο Μαξ Φερστάπεν.

Έτοιμος να πετάξει εκτός πίστας τον Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, στο Γκραν Πριν της Μαλαισίας, ώσπου αντιλήφθηκε πως ήταν ο team-mate του στη Red Bull!

Ο Ολλανδός βρισκόταν πολύ κοντά στον Βραζιλιάνο και έτοιμος να επιχειρήσει προσπέραση. Την ίδια ώρα, η μονάδα ισχύος του Λιούις Χάμιλτον παρέδιδε πνεύμα, χαρίζοντας την πρωτοπορία στους δύο πιλότους των «κόκκινων ταύρων».

Είναι γνωστό πως ο 19χρονος έχει ιδιαίτερα επιθετικό στυλ, τόσο όταν επιτίθεται, όσο και όταν αμύνεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, δεν θέλησε να ρισκάρει μία σύγκρουση που θα έθετε αυτόν και τον Ρικιάρντο εκτός μάχης: «Στην 6η στροφή, αν ήταν κάποιος άλλος θα είχα κάνει κίνηση, θα τον είχα βγάλει έξω, αλλά είναι ο team-mate μου οπότε δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο», τονίζει ο Ολλανδός πιλότος.

Στη συνέχεια ο Φερστάπεν κράτησε απόσταση ασφαλείας από τον πρωτοπόρο team-mate του ως το τέλος, δίχως να τον πιέσει. Η ομάδα δεν έδωσε οδηγίες και οι δύο πιλότοι απέφυγαν συνειδητά τη μεταξύ τους μονομαχία, πράγμα που έφερε το πρώτο 1-2 της Red Bull μετά το 2013.

Επιμέλεια: Νίκος Αρβανίτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x