Επικαιρότητα

Φόβοι για τέσσερις νεκρούς από τις πλημμύρες στον Καναδά

Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι τέσσερις αγνοούμενοι εξανεμίζονται.

Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται μετά τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών που έπληξαν πολλά μέρη του Καναδά, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί είναι πολύ λίγες.

Στην ανατολική επαρχία του Κεμπέκ η αστυνομία αναζητά για έναν άνδρα και τον γιο του, το αυτοκίνητο των οποίων παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και έπεσε μέσα σε ένα ποτάμι. Η αστυνομία ανέφερε ότι αναζητά το αυτοκίνητο με τους δύο αγνοουμένους από την Κυριακή.

Η μητέρα του παιδιού η οποία επίσης βρισκόταν στο αυτοκίνητο κατάφερε να βγει από το παγιδευμένο αυτοκίνητο αλλά έχασε τα ίχνη της οικογένειάς της. Ένα ελικόπτερο χτένισε την περιοχή το βράδυ της Κυριακής και πολλοί διασώστες βοήθησαν στην προσπάθεια εντοπισμού τους αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Στη Βρετανική Κολομβία, στην άλλη πλευρά της χώρας, τα συνεργεία διάσωσης αναζητούν δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων είναι ένας αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος αγνοείται από την Παρασκευή.

Την ώρα που εξαφανίστηκε βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας και ήλεγχε τα επίπεδα ροής στο εσωτερικό της επαρχίας. Μέλος της αστυνομίας του Καναδά ανέφερε στο BBC πως όλοι τον θεωρούν νεκρό.

Ο δεύτερος άνδρας είναι ένας 76χρονος ο οποίος αγνοείται μετά από κατολίσθηση στο Τάππεν της Βρετανικής Κολομβίας.

Οι πλημμύρες επηρέασαν 146 κοινότητες του Κεμπέκ και εκτόπισαν 1.500 ανθρώπους. Η επαρχία του Οντάριο και του Νιου Μπράνσγουικ έχουν επίσης πληγεί.

Ο κατακλυσμός στο Κεμπέκ προκλήθηκε συνδυαστικά από το λιώσιμο του χιονιού και τις βαρύτατες βροχοπτώσεις του Απριλίου και του Μαΐου.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x