Ο Παναθηναϊκός AKTOR πέταξε με το «καλημέρα» το πλεονέκτημα έδρας, αφού ηττήθηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (87-91) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και τώρα καλείται να βγάλει άμεσα αντίδραση και να διορθώσει τα κακώς κείμενα ενόψει της συνέχειας της σειράς. Με βάση την εξέλιξη του αγώνα, οι «πράσινοι» γκρέμισαν στο 4ο δεκάλεπτο όσα με κόπο έχτιζαν νωρίτερα, τόσο στο ίδιο το παιχνίδι, όσο και μέσα στη σεζόν.

Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του Αταμάν παρασύρθηκαν στον ρυθμό των Ισραηλινών στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ, αλλά η βελτίωσή τους και τα διαδοχικά τρίποντα που ευστοχούσαν, τους επέτρεψαν να ροκανίσουν άμεσα τη διαφορά και να μην επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το «τριφύλλι» πίεσε περισσότερο στην άμυνα, θωράκισε λίγο καλύτερα τη ρακέτα του και βρήκε περισσότερους πρωταγωνιστές επιθετικά, για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, που το έφερε στο +8 στο φινάλε του ημιχρόνου. Μοναδική πληγή τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, με την ομάδα του Κάτας να παίρνει 10 επιθετικά (!) σε αυτό το διάστημα, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η καλύτερη της διοργάνωσης στον συγκεκριμένο τομέα.

Πετρίδης: Σε ένα δεκάλεπτο γκρέμισε όσα με κόπο έχτιζε

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως του «εξάστερου» ήταν ότι δεν κατάφερε να διαχειριστεί τις καλές διαφορές που πήρε στο φινάλε της 2ης και στις αρχές της 3ης περιόδου, αφού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πέταξε στον βρόντο με πολύ φθηνό τρόπο το +10, το +11 και το +12 που απέκτησε. Αυτό συνέβη διότι δεν είχε πολλές λύσεις επιθετικά μετά την ανάπαυλα και «χαλάρωσε» αμυντικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τα μέσα του 2ου δεκαλέπτου, οι «πράσινοι» είχαν μόλις 1/14 τρίποντα. Το μοναδικό εύστοχο ήταν εκείνο του Γκραντ στο 1:17 πριν από το φινάλε. Κατά συνέπεια δεν μπορούσαν να «ανοίξουν» το γήπεδο και την αντίπαλη άμυνα, γι’ αυτό και τα περίμεναν όλα από τον Λεσόρ, τον οποίο τροφοδοτούσαν συνεχώς έχοντας έναν μονότονο τρόπο εκδήλωσης των επιθέσεων τους.

Φυσικά σε όλα αυτά να προσθέσουμε και τις 10 χαμένες βολές (16/26) που είχαν οι παίκτες του Αταμάν, αριθμός υπερβολικά μεγάλος για τόσο κρίσιμο και «κλειστό» παιχνίδι. Συν τοις άλλοις, υπέπεσαν σε διπλάσια λάθη από τους αντιπάλους τους (12 έναντι 6), από τα οποία δέχθηκαν 19 -εύκολους- πόντους. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έβαλαν όλα τα μεγάλα σουτ (ιδίως ο Κόλσον) και τιμώρησαν την άμυνα τους παίκτες του «τριφυλλιού».

Όσον αφορά τις ατομικές επιδόσεις, ο Σλούκας ήταν εξαιρετικός και δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε 12 πόντους και 13 ασίστ, ενώ έκανε μόλις ένα λάθος, εκείνο στα 13 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Έτσι είναι η ζωή και ο αθλητισμός όμως…

Πετρίδης: Σε ένα δεκάλεπτο γκρέμισε όσα με κόπο έχτιζε

Λεσόρ και Μήτογλου έδωσαν πολλές λύσεις επιθετικά, ωστόσο έχασαν πολλές μάχες σε άμυνα και ριμπάουντ. Το ακριβώς αντίθετο έπραξε ο Χουάντσο, ο οποίος καθάρισε αρκετές φάσεις στα… μετόπισθεν, αλλά δεν βοήθησαν καθόλου στο εκτελεστικό κομμάτι: πάλι αστόχησε σε πολλά τετ-α-τετ.

Από ‘κει και πέρα, στα θετικά μπορούμε να προσμετρήσουμε την παρουσία του Γκραντ, ο οποίος έλειψε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω τραυματισμού, όμως επέστρεψε δριμύτερος. Από τα δικά του χέρια επί της ουσίας προήλθε το 5-0 σερί που έτρεξε το «τριφύλλι» όταν βρέθηκε στο 82-87 στο 1:36 πριν από το τέλος: έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο κι έκανε τρομερό κλέψιμο στον Κόλσον, που οδήγησε στο καλάθι του Ναν.

Πετρίδης: Σε ένα δεκάλεπτο γκρέμισε όσα με κόπο έχτιζε

Μιας και αναφερθήκαμε στον Αμερικανό, ο 28χρονος γκαρντ έμεινε εκτός πνεύματος αγώνα καθώς έμεινε για αρκετή ώρα στον πάγκο λόγω των μαζεμένων φάουλ που χρεώθηκε στη 2η και στην 3η περίοδο. Ο Βιλντόσα έδωσε ρυθμό επιθετικά στην ομάδα στο 2ο δεκάλεπτο, αλλά πάλι παρασύρθηκε από το ταμπεραμέντο του και πήρε λάθος αποφάσεις: το τρίποντο στο 43-32 με το μομέντουμ να είναι… καταπράσινο εκείνη την ώρα είναι εκτός λογικής, όπως και η πάσα κάτω από τα πόδια που επιχείρησε στις αρχές της 4ης περιόδου, που οδήγησε σε λάθος κι έφερε 3 εύκολους πόντους στη Μακάμπι.

Τώρα η πίεση μεταφέρεται στο στρατόπεδο του «εξάστερου», που επιβάλλεται να πάρει το ματς της Πέμπτης και να ισοφαρίσει άμεσα τη σειρά προκειμένου να πάει στο Βελιγράδι για ένα (τουλάχιστον) «σπάσιμο». Άλλωστε, η ομάδα του Αταμάν έχει μάθει φέτος να παίζει με πίεση και να παίρνει τα must-win παιχνίδια δείχνοντας χαρακτήρα στα δύσκολα...

Υ. Γ. Κρίμα γι’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο…

Υ. Γ. 2 Η Μακάμπι διαχειρίστηκε πολλές περισσότερες κατοχές (15 τον αριθμό) και πήγε το παιχνίδι σε υψηλό σκορ, όπως εκείνη θα ήθελε.

Υ. Γ. 3 Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται και λίγη τύχη. Σε 3 περιπτώσεις (δύο προσπάθειες του Γκριγκόνις και του Λεσόρ και μία βολή του Σλούκα) η μπάλα μπήκε και βγήκε, ενώ σε πολλές αντίστοιχες καταστάσεις χαμογέλασε στους παίκτες της Μακάμπι, βρίσκοντας διχτάκι έπειτα από... ορειβασία. Έτσι είναι αυτά όμως.

Υ. Γ. 4 Για μια ακόμα φορά οι διαιτητές του αγώνα έκαναν αρκετά λάθη, τα περισσότερα εις βάρος του «τριφυλλιού». Δεν γίνεται να δίνουν 3 βολές στον Μπόλντγουιν για τα δύο φάουλ που κέρδισε σχεδόν στο… κέντρο του γηπέδου χωρίς να βλέπει το αντίπαλο καλάθι ουσιαστικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x