Αμάν αμάν τι ζήσαμε πάλι… Τι φινάλε ήταν αυτό που γράφτηκε στην Μπολόνια, όπου ο Παναθηναϊκός ξέρανε την τοπική Βίρτους με το buzzer beater του Κέντρικ Ναν (79-81). Οι «πράσινοι» έκαναν μία ακόμα υπέρβαση αφού απέδρασαν από μια «καυτή» έδρα και πλέον κρατάνε στα χέρια τους τη 2η θέση στην κανονική περίοδο, την οποία θα σφραγίσουν (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) με το 2/2 στα εναπομείναντα ματς.

Η ομαδάρα του Αταμάν μπήκε με φόρα στο παιχνίδι κι επέβαλε πλήρως τους κανόνες της φτάνοντας ακόμα και στο +17 στα μέσα της 2ης περιόδου, με μπροστάρηδες τους Γκραντ και Σλούκα. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» έβγαζαν εξαιρετικές συνεργασίες και πυροβολούσαν το αντίπαλο καλάθι, κυρίως από μακρινή απόσταση: είχαν 6/6 τρίποντα στα πρώτα 8 λεπτά, ενώ ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με 8/11 σουτ έξω από τα 6,75μ. και 11 ασίστ με μόλις 2 λάθη.

Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφεραν να το κεφαλαιοποιήσουν όπως έπρεπε και να «τελειώσουν» τον αγώνα από το πρώτο 20λεπτο, καθώς απώλεσαν τη συγκέντρωσή τους στο φινάλε του ημιχρόνου και πήγαν στα αποδυτήρια με +12, που έμοιαζε φτωχό με βάση την εικόνα των δύο ομάδων σε αυτό το διάστημα.

Μετά την ανάπαυλα ωστόσο χάθηκε τελείως το καθαρό μυαλό από τους παίκτες του Αταμάν, που έβαλαν μέσα στο παιχνίδι τους Ιταλούς, κυρίως διότι τους επέτρεψαν να βρουν ρυθμό επιθετικά, με κύριους εκφραστές τον Μπελινέλι και τον Σενγκέλια. Την ίδια ώρα, στην επίθεση άρχισαν τα λάθη και οι κακές επιλογές, ενώ η νευρικότητα αποδείχθηκε και με το γεγονός ότι οι «πράσινοι» αστόχησαν σε πολλά αμαρκάριστα σουτ από την περίμετρο.

Ο μοναδικός που έδειχνε να έχει συγκέντρωση σε υψηλά επίπεδα σε αυτό το διάστημα ήταν ο Σλούκας, ο οποίος φρόντισε πάλι να πάρει όλες τις σωστές αποφάσεις και να βάλει πολλά μεγάλα σουτ τελειώνοντας τον αγώνα με 20 πόντους. Επιπροσθέτως, ήταν ο μοναδικός που έδειχνε να αντέχει στην επιθετική άμυνα και στο «ξύλο» που έριχναν οι γηπεδούχοι (με την ανοχή των διαιτητών), ενώ και στην άμυνα φρόντισε να κερδίσει πολλές μάχες.

Παναθηναϊκός: Αμάν, αμάν η ομαδάρα του Σλούκα, του Ναν και του Αταμάν

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε θρίλερ (ένα ακόμα τη φετινή σεζόν) στο φινάλε και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στην ισορροπία που είχαν οι δύο ομάδες στο τεντωμένο σχοινί, ο Παναθηναϊκός στάθηκε όρθιος και βγήκε αλώβητος διότι είχε τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα για να κάνει τη διαφορά στο τέλος.

Αρχής γενομένης από το παλικαρίσιο και σωτήριο γκολ-φάουλ του Γκριγκόνις, ο οποίος κράτησε στη ζωή ουσιαστικά το «τριφύλλι» ισοφαρίζοντας σε 79-79 στα 32 δευτερόλεπτα κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Λιθουανός είχε αστοχήσει εντελώς αμαρκάριστος σε καθοριστικό τρίποντο. Είναι ψυχάρα όμως και έχει κρύο αίμα...

Παναθηναϊκός: Αμάν, αμάν η ομαδάρα του Σλούκα, του Ναν και του Αταμάν

Ακολούθως βγήκε η ομαδική άμυνα και ανέλαβε δράση ο Ναν, που πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση κι έδειξε την κλάση του σκοράροντας με τρομερή ατομική ενέργεια, παρότι η άμυνα του Παγιόλα άγγιξε το τέλειο. Ο Αμερικανός γκαρντ πάτησε δυνατά και εκτέλεσε από πολύ ψηλά (παρατηρήστε το) με την μπάλα να καταλήγει στο διχτάκι, παρόλο που μέχρι εκείνο το σημείο είχε αγωνιστεί για 37 λεπτά έχοντας τρομερή καταπόνηση.

Αυτό όμως είναι που κάνει τη διαφορά στους «πράσινους» τη φετινή σεζόν. Είναι οι παίκτες με προσωπικότητα, οι ηγέτες που μπορούν να ορίσουν τη μοίρα ενός παιχνιδιού, το οποίο κρίνεται την ύστατη ώρα. Και όλα αυτά σε ένα βράδυ που οι Λεσόρ και Μήτογλου έμειναν σε ρηχά νερά, ο Γκραντ... εξαφανίστηκε μετά το πρώτο δεκάλεπτο και ο Γκριγκόνις έμεινε στον πάγκο για πολλή ώρα λόγω των 3 φάουλ που χρεώθηκε μέσα σε λίγα. Επιπροσθέτως, η ομάδα του Αταμάν πέταξε στα σκουπίδια 7 βολές, μέχρι να βάλει 3/3 στο τελευταίο 1,5 λεπτό.

Παναθηναϊκός: Αμάν, αμάν η ομαδάρα του Σλούκα, του Ναν και του Αταμάν

Κάπως έτσι λοιπόν ο «εξάστερος» κρατάει στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας και τη 2η θέση, ενόσω ατσαλώνεται πνευματικά και χτίζει χαρακτήρα νικητή. Επιπροσθέτως, δικαιούται να κάνει όνειρα για μεγαλεία περασμένων ετών και για κάτι που του έχει λείψει εδώ και 12 χρόνια…

Υ. Γ. Κυριάκο από το Aktina Travel ακόμα δεν τελειώσαμε τη δουλειά… Συνεχίζουμε!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x