Γιώργος Μαζιάς

Για πρωτιά ο ΠΑΟΚ

O Γιώργος Μαζιάς γράφει για την κλήρωση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League

Το Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκε, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στην Ευρώπη και μάλιστα μετά την κλήρωση στο Μόντε Κάρλο έχει σοβαρές πιθανότητες για να παρατείνει το φετινό του ταξίδι. Αλκμααρ, Μακάμπι Χαϊφα και Καραγκάντι δεν είναι αντίπαλοι που τρομάζουν.

Με μια πρώτη θεωρητική προσέγγιση η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι το φαβορί. Οχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για την πρωτιά του ομίλου που (πάλι θεωρητικά) θα του εξασφαλίσει καλύτερη κλήρωση στη φάση των 32. Θα πείτε πως βιαζόμαστε. Μάλλον όχι. Ο ΠΑΟΚ με όσα έδειξε κόντρα σε Μέταλιστ και Σάλκε είναι ομάδα που μπορεί να φτάσει μακριά στο Γιουρόπα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσει τη διοργάνωση.

Δεν είναι το όνειρο και τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά είναι επίσης ευρωπαϊκός θεσμός. Λιγότερα μεν, αλλά πάλι χρήματα θα βγάλει και ευκαιρία για διάκριση θα έχει. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ πρέπει να μαζέψει βαθμούς και για δικό του καλό. Οσο πιο πολλούς τόσο πιο ψηλά θα βρεθεί στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και θα μπορεί να διεκδικήσει καλύτερες κληρώσεις αν μπει σε γκρουπ ισχυρών. Φέτος και τις δυο φορές ήταν στους αδύνατους με αποτέλεσμα να πέσει πάνω (άμεσα) στη Μέταλιστ και (έμμεσα) με τη Σάλκε.

Οντας στους ανίσχυρους θα χρειάζεται πάντα μια υπέρβαση για να περνάει γύρους. Πρόβλημα που έχουν ομάδες όπως ο Ατρόμητος, η Ξάνθη και ο Αστέρας που βγήκαν την τελευταία διετία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά λόγω χαμηλού συντελεστή είχαν δύσκολο αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να τα λάβει όλα υπόψη του. Ισως να βάζει προτεραιότητα το πρωτάθλημα. Ολα αυτά είναι θέμα επιλογών. Με το ρόστερ που διαθέτει και τη στήριξη κόσμου και διοίκησης είναι βέβαιο ότι μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x