Σταύρος Χονδροθύμιος

Γιατί η αναβολή στεναχωρεί το μωράκι του Κουτσοκούμνη και χαροποιεί τους ταβερνιάρηδες

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει στο sportfm.gr την 11άδα των στεναχωρημένων και την 11άδα των χαρούμενων από την αναβολή, αλλά και για τα αντικρουόμενα συμφέροντα των καντινιέρηδων με τους ταβερνιάρηδες

Όπως όλα τα… νομίσματα έχουν δύο όψεις, έτσι και με την αναβολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, άλλοι χαμογελούν κι άλλοι στεναχωριούνται. Όχι δεν θα αναφερθούν ομάδες και πρόσωπα (με ελάχιστες εξαιρέσεις μόνο), αλλά κατηγορίες ανθρώπων.

Το στιχάκι που ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτή τη φάση, είναι το «έτσι είναι η ζωή και πώς να την αλλάξεις, άλλοι κλαίνε κι άλλοι γελάνε δηλαδή...» και τελικά, ακόμα και αυτό το… ταλαίπωρο πρωτάθλημά μας, επηρεάζει τις ζωές πολλών, κάποιων μάλιστα που ούτε μας περνούσε από το μυαλό ότι θα άλλαζε τη ζωή τους μια τέτοια απόφαση.

Βέβαια δεν θα τα βάψουν μαύρα και πολλοί που θα χάσουν το… υπερθέαμα, ειδικά στο εξωτερικό που ελάχιστοι ασχολούνται με το «προϊόν» μας. Άλλωστε έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει η… κοσμοπλημμύρα των παρελθόντων χρόνων, αλλά είναι κι αυτή η άτιμη συνήθεια.

Παράλληλα, πόσο κρίμα είναι για τις ομάδες της Football League που μετά από τόση… ταλαιπώρια, άρχισαν το πρωτάθλημα τους αργοπορημένα (περισσότερο από 2μιση μήνες αναμονής) και τώρα μπαίνουν ξανά στη… ναφθαλίνη;

Ας δούμε λοιπόν τους χαρούμενους και τους λυπημένους:

ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟΙ:

1. Οι καντινιέρηδες και οι μικροπωλητές των γηπέδων που θα χάσουν το μεροκάματο, καθώς οι πάγκοι με τα κασκόλ και τα «βρώμικα» δεν θα έχουν… πελατεία!

2. Τα ΜΜΕ που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, μιας και δεν θα έχουν προϊόν να προβάλλουν.

3. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων που χάνουν κάποια από τα προβλεπόμενα έσοδα τους.

4. Οι παράνομοι εραστές, που περίμεναν πως και πώς να ξεπορτίσει ο σύζυγος για να πάει στο γήπεδο και να έχουν λίγες εξασφαλισμένες ώρες για να… ζουζουνίσουν!

5. Τα καφέ που δείχνουν αγώνες, διότι συνήθως δεν είναι τόσο… κλασάτα για να προσελκύσουν κόσμο έτσι κι αλλιώς και εκεί στηρίζονται για να κάνουν μεγάλους τζίρους.

6. Τα «αρρωστάκια» που δεν μπορούν ούτε ένα Σαββατοκύριακο χωρίς να παρακολουθήσουν τη λατρεμένη τους ομάδα και ενίοτε να φωνάξουν δεκάδες συνθήματα για τον αγαπημένο τους σύλλογο.

7. Το μωράκι του Κουτσοκούμνη, αφού με τόσες σκοτούρες που θα έχει ο καλός της, δεν θα μπορεί να τον χαρεί!

8. Οι ποδοσφαιριστές που θα έπαιρναν τώρα την ευκαιρία τους αντικαθιστώντας τους τραυματισμένους συμπαίκτες τους, αλλά μέχρι την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, θα είναι υγιείς!

9. Η ΠΑΕ Ξάνθη, που δεν θα έχει αφορμές για να εκδίδει ανακοινώσεις. Εν μέρει και η ομάδα του Πανσερραϊκού, αν και αυτή λαμβάνει ερείσματα και από μη αγωνιστικά ζητήματα.

10. Τα ξένα ΜΜΕ που δεν θα έχουν υλικό για να φτιάξουν θέματα, μη αγωνιστικά εννοείται!

11. Οι έμποροι καπνογόνων γιατί θα πέσουν… αναδουλειές!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ:

1. Οι οικογένειες όσων θα εργάζονταν το Σαββατοκύριακο (παίκτες, φροντιστές, υπάλληλοι γηπέδου κτλ), αφού θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν το διήμερο μαζί τους.

2. Το μπάσκετ, γιατί όλοι οι προβολείς θα πέσουν πάνω του.

3. Οι κινηματογράφοι που λόγω της απουσίας των αγώνων, θα αυξήσουν τα εισιτήριά τους.

4. Τα πρωταθλήματα των μη προβεβλημένων αθλημάτων, γιατί θα καρπωθούν την ανάγκη των φιλάθλων να παραβρεθούν σε κάποιο γήπεδο. Ιστορικό ρεκόρ προσέλευσης κόσμου αναμένεται σε κάποιες έδρες.

5. Οι εικονολήπτες, φωτογράφοι, τεχνικοί τηλεοπτικών παραγωγών, δημοσιογράφοι και όσοι εργάζονται στους αγώνες και δεν σχετίζονται άμεσα με τις ομάδες. Επιτέλους ένα Σαββατοκύριακο που θα είναι… αραχτοί όπως ο υπόλοιπος λαός.

6. Οι ταβέρνες επειδή θα φιλοξενήσουν πλήθος κόσμου που θα έχει κενό στο πρόγραμμα του την Κυριακή το μεσημέρι.

7. Οι πιστές σύντροφοι των φιλάθλων που μετά από καιρό θα περάσουν μαζί με το ταίρι τους ένα ρομαντικό και τρυφερό Σαββατοκύριακο.

8. Οι ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων και ξενώνων σε περιοχές μακριά από τα αστικά κέντρα, που ίσως προσελκύσουν πελάτες για ένα αναζωογονητικό διήμερο.

9. Οι πολίτες που μένουν κοντά σε γήπεδα αλλά δεν είναι φίλαθλοι. Θα ηρεμήσει η γειτονιά και κατά συνέπεια το κεφάλι τους…

10. Οι γυναικολόγοι και μακροπρόθεσμα τα μαιευτήρια, για μειώνεται η υπογεννητικότητα της χώρας, μιας και τα ζευγαράκια θα έχουν περισσότερο διαθέσιμο χρόνο για… αναπαραγωγή. Άλλωστε όταν δεν έχει αγώνες, δεν χάνει η ομάδα, οπότε δεν πέφτει η ψυχολογία των… επιβητόρων!

11. Οι μανούλες των κάφρων, που δεν θα επιστρέψουν σπίτι τα… βλαστάρια τους με ανοιγμένο κεφάλι ή δεν θα αναγκαστούν να τους μαζέψουν από κάποιο αστυνομικό τμήμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x