Δελτία Τύπου

Η KINGBET σε ρυθμούς τελικού

Στην KINGBET που κυκλοφορεί υπάρχει 12σέλιδο αφιέρωμα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με απόψεις, σχόλια, στατιστικά και συνεντεύξεις.

Στην KINGBET που κυκλοφορεί υπάρχει 12σέλιδο αφιέρωμα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με απόψεις, σχόλια, στατιστικά και συνεντεύξεις.

Διαβάστε τι λέει ο Γιώργος Δώνης για τον τρόπο παιχνιδιού των δύο φιναλίστ και χρήζει φαβορί την Μπάγερν, ενώ τέσσερις Ελληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Μπουντεσλίγκα καταθέτουν τις εκτιμήσεις τους και προβλέπουν τι θα γίνει απόψε στο Λονδίνο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ

Ε, δεν μπορεί να το χάσει πάλι

Γαλουχήθηκε με τη γερμανική νοοτροπία από την πρώτη στιγμή που είδε το φως, άλλωστε γεννήθηκε πριν από 44 χρόνια στη Φρανκφούρτη. Τα πρώτα, δειλά ποδοσφαιρικά βήματα έγιναν στη Δόξα Νικόπολης και τον Παύλο Μελά, αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, «ψήθηκε» ως δανεικός σε Αθηναϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναργειακό μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90, για να γίνει το 1997 ο πρώτος Ελληνας που αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ. Ουδείς έχει ξεχάσει την κούρσα ως… τρένο στο Αμστερνταμ με την επική νίκη του Παναθηναϊκού στο «Ντε Μέερ» και ουδείς αμφιβάλλει για την προπονητική του αξία: από τον Ηλυσιακό στη Λάρισα με την κατάκτηση του Κυπέλλου, ένα πέρασμα από την ΑΕΚ, μια εξαιρετική τριετία στον Ατρόμητο και μια σεζόν στον δύσκολο πάγκο του ΠΑΟΚ που ολοκληρώθηκε πρόωρα.
Ο Γιώργος Δώνης αποτελεί έναν από τους καλύτερους γνώστες του διεθνούς ποδοσφαίρου και μίλησε στην KING BET για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, περνώντας από… κόσκινο τις δύο φιναλίστ.

- Δύο ομάδες από την ίδια χώρα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Προφανώς, είναι μια δικαίωση για το γερμανικό ποδόσφαιρο. Και μια δικαίωση για τη δουλειά στις υποδομές που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία. Αποδεικνύει ότι η δουλειά αυτή έπιασε τόπο και το… προϊόν, το γερμανικό ποδόσφαιρο, αναβαθμίστηκε πλήρως. Βεβαίως, παραδέχομαι ότι δεν μου αρέσει ο τελικός να αποτελείται από ένα ζευγάρι ομάδων από την ίδια χώρα. Ξέρουμε ότι ο θεσμός του Τσάμπιονς Λιγκ έχει αλλάξει κι αυτό, ένας “εμφύλιος” δηλαδή, είναι πιθανό να συμβεί. Θα προτιμούσα να ήταν δύο ομάδες από διαφορετικές χώρες, αλλά δεν θα πρέπει να αδικήσουμε την προσπάθειά τους. Και η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ έφτασαν δίκαια στον τελικό».

- Η Μπάγερν προβάλλει δίκαια ως φαβορί;
«Και η Ντόρτμουντ είναι δίκαια στον τελικό. Μας το απέδειξε όταν απέκλεισε στα ημιτελικά τη Ρεάλ. Ωστόσο, η Μπάγερν αυτή τη στιγμή είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Αν και σε έναν τελικό, ειδικά σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπορείς να προδικάσεις το αποτέλεσμα, η Μπάγερν ναι, είναι το φαβορί. Βεβαίως, το ότι είναι φαβορί τής δημιουργεί μεγαλύτερο άγχος σε σχέση με την άπειρη σε τέτοια παιχνίδια Ντόρτμουντ. Και πώς να μην έχει άγχος η Μπάγερν μετά το περσινό στραπάτσο με την Τσέλσι. Ωστόσο, είναι το δίκαιο φαβορί».

- Ποια είναι η κύρια διαφορά τους;
«Και οι δύο είναι ομάδες με ταυτότητα στο παιχνίδι τους. Και δεν περιμένουν ένα παιχνίδι για να αλλάξουν κάτι. Αυτό που πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο θα είναι η μέρα που θα βρεθούν οι σημαντικοί ποδοσφαιριστές, η ψυχολογία και οι λεπτομέρειες που κρίνουν έναν αγώνα στο ποδόσφαιρο».

- Η Ντόρτμουντ θα βάλει σκοπιμότητα στο παιχνίδι της;
«Στη φετινή της πορεία αντιμετώπισε πολλές δύσκολες ομάδες, όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης. Ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια επέλεξε μια διαφορετική τακτική, με ένα σχήμα με τους ίδιους παίκτες μεν, αλλά που περισσότερο έμοιαζε με 4-5-1 αντί για το 4-2-3-1 που την έχουμε συνηθίσει. Είχε επιλέξει να περιμένει τον αντίπαλο και κατόπιν να χτυπήσει στον κενό χώρο. Και στον προημιτελικό του Κυπέλλου Γερμανίας με την Μπάγερν το είχε επιλέξει. Αυτό περιμένω να πράξει και στον τελικό. Οταν η Ντόρτμουντ έχει την μπάλα είναι επικίνδυνη και μπορεί να σκοράρει εύκολα».

- Τι έχει να φοβάται η καθεμία;
«Σε αυτό το επίπεδο, ειδικά με τέτοια ποιότητα και τεχνική που διαθέτουν και οι δύο ομάδες, νομίζω τίποτε. Το επίπεδο είναι υψηλότατο και στις δύο ξεχωρίζει ο γρήγορος ρυθμός που έχουν. Αυτός ο ρυθμός είναι εξαντλητικός. Παίζουν γρήγορα με την μπάλα στα πόδια. Στην Μπάγερν ο Ρόμπεν, ο Ριμπερί και μπροστά ο Μάντζουκιτς κάνουν τη διαφορά, φυσικά με τη συμμετοχή των υπολοίπων παικτών. Στην Ντόρτμουντ ο Ρόις είναι ένας εντυπωσιακός ποδοσφαιριστής. Τη μεγάλη διαφορά, ειδικά όταν έχει την μπάλα στα πόδια ή όταν διεισδύει, την κάνει ο Λεβαντόφσκι, αλλά η Ντόρτμουντ βγάζει πολλούς παίκτες στην επίθεση, μετέχουν και οι μπακ και οι εξτρέμ και πιέζει ομαδικά».

- Γιουπ Χάινκες. Τι ψυχολογία θα έχει ένας προπονητής που γνωρίζει ότι αποχωρεί;
«Είναι μια περίεργη συγκυρία να είσαι προπονητής μιας ομάδας σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και να γνωρίζεις ότι σε λίγες ημέρες δεν θα είσαι στη θέση αυτή. Θεωρώ ότι σε κάθε προπονητή και σε κάθε ποδοσφαιριστή, ακόμη κι αν είναι το τελευταίο του παιχνίδι, μετράει η φιλοδοξία και το “θέλω να πετύχω”. Ποιος δεν θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στον σύλλογο με τον μεγαλύτερο τίτλο; Αυτό που θα κυριαρχήσει στον Χάινκες είναι μια έντονη συναισθηματική φόρτιση, αλλά κυρίως η δίψα να αποχωρήσει νικητής. Πήρε το πρωτάθλημα, διεκδικεί το Κύπελλο και θα ήθελε πολύ το τρεμπλ. Αυτό ισχύει για κάθε προπονητή ανεξαρτήτως ηλικίας και η δίψα για την απόλυτη επιτυχία θα σβήσει όποια κακή ψυχολογία ενόψει της επικείμενης αποχώρησής του».

- Και απέναντί του ο πρωτάρης σε τελικό Γιούργκεν Κλοπ. Θα παίξει ρόλο;
«Πρωτάρης μεν, αλλά κάθε προπονητής που δουλεύει χρόνια σε μια ομάδα γνωρίζει πια πολύ καλά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των παικτών του. Δεν θα επηρεαστεί από την έλλειψη πείρας σε τέτοιο αγώνα. Ο Κλοπ έχει συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του. Είναι ενθουσιώδης, είναι πιο νέος ηλικιακά, αλλά έχει, και δίκαια, φοβερές φιλοδοξίες. Δεν νομίζω ότι το άγχος του πρωτάρη θα αλλάξει κάτι στο πώς αντιμετωπίζει έναν αγώνα, ακόμη και τον τελικό».

- Και πού καταλήγουμε;
«Οτι σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια, όπως ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, οι προπονητές έχουν τη μικρότερη επιρροή. Οι παίκτες ζουν και αναπνέουν για αυτή τη βραδιά και θα βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό, σε ένα ματς που θα τους βλέπουν δισεκατομμύρια σε όλον τον κόσμο».

- Τελικός στο «Γουέμπλεϊ». Τι θυμάσαι από την εμπειρία σου στην Αγγλία;
«Πλέον, στα προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη, υπάρχει πολύς κόσμος και καυτή ατμόσφαιρα, όπως στην Μπουντεσλίγκα. Στην Αγγλία οι συνθήκες κάθε αγώνα είναι τέτοιες που δημιουργούν την αίσθηση απόλαυσης και διασκέδασης. Δεν το βλέπουν ως μια… καταστροφή, “πω πω, τι θα κάνουμε”, όπως εμείς εδώ στην Ελλάδα. Στην Αγγλία, αυτό που κυριαρχεί είναι η προσπάθεια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Είναι μια χώρα που σέβεται το άθλημα και σου προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να παίξεις μπάλα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον πρώτο καιρό στην Μπλάκμπερν που έβλεπα να μας χειροκροτούν ακόμα και όταν είχαμε ηττηθεί».

- Το ότι ο τελικός είναι γερμανικός «εμφύλιος» θα επηρεάσει το θέαμα, όπως έγινε παλιότερα στα Γιουβέντους – Μίλαν και Γιουνάιτεντ - Τσέλσι;
«Δεν μπορείς ποτέ να προδικάσεις τι θα γίνει. Οταν κρίνεται ένας τίτλος, οι ομάδες είναι πιο σφιγμένες, πιο συγκεντρωμένος για να αποφύγουν κάθε λάθος που μπορεί να κοστίσει και να διαμορφώσει το αποτέλεσμα. Ως ουδέτεροι, προφανώς θα θέλαμε, για παράδειγμα, ένα γκολ στο πρώτο ημίωρο για να ανοίξει ο ρυθμός και να παρακολουθήσουμε γκολ και θέαμα. Ωστόσο, συνήθως οι δύο φιναλίστ σκέφτονται και ζυγίζουν το τακτικό κομμάτι και το πώς θα περιορίσουν τον αντίπαλο. Θα είναι προσεκτικές επιθετικά και πιστεύω ότι έτσι θα κυλήσει τον πρώτο μέρος του τελικού».

- Τακτικά, υπερέχει κάποια ομάδα;
«Κρίνοντας από τη φυσική της λειτουργία μέσα στο γήπεδο, η Ντόρτμουντ. Είναι μια ομάδα που βγάζει πειθαρχία στο παιχνίδι της με συγκεκριμένες κινήσεις, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Εκεί όμως που η Μπάγερν υπερέχει είναι ο ρυθμός: η ομάδα του Χάινκες έχει πιο γρήγορο και πιο εξαντλητικό ρυθμό μέσα στον αγώνα. Συχνά η πίεση της Μπάγερν, εκτός των περιπτώσεων που η μπάλα βρίσκεται ήδη στην αντίπαλη άμυνα, ξεκινά από τις αρχές της πρώτης ζώνης επίθεσης με υπερφόρτωση του άξονα. Η Ντόρτμουντ παίζει άμυνα ζώνης με σωστές αποστάσεις για να μην δημιουργούνται κενά και εκμεταλλεύεται το πλάτος στο γήπεδο έχοντας κάθετη ανάπτυξη με μικρές και μεσαίες μεταβιβάσεις».

- Συνεπώς, καταλήγουμε σε βαυαρική υπεροχή;
«Σαφώς. Αν μιλούσαμε με ποσοστά, θα έδινα ένα 60-40 ή ακόμη ένα 65-35 υπέρ της Μπάγερν για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Θα μου προκαλέσει τεράστια έκπληξη αν χάσει το τρόπαιο σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό, ειδικά μετά την περσινή αποτυχία του Μονάχου».



Αυτοί ξέρουν καλύτερα

Ζουν εκεί κοντά. Τις έχουν αντιμετωπίσει, τις έχουν «διαβάσει», γνωρίζουν τα δυνατά και αδύνατα (αν υπάρχουν…) σημεία των αντιπάλων. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος της Σάλκε, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος της Βέρντερ, ο Στέλιος Μαλεζάς της Ντίσελντορφ και ο Κώστας Φορτούνης της Καϊζερσλάουτερν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και αναλύουν τις δύο φιναλίστ του αυριανού τελικού. Και αφού μας είπαν την άποψή τους για Ντόρτμουντ και Μπάγερν, μάθαμε και τι θα παίξουν στο στοίχημα…


ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

«Μόνο η Ντόρτμουντ την κοιτάζει στα μάτια»

Δεν έχει σημασία αν είναι μέλος ομάδας της Τσβάιτελιγκα. Τα κατορθώματα των Μπάγερν και Ντόρτμουντ ηχούν σε όλες τις ομάδες της Γερμανίας, πολλώ δε σε αυτές της Β’ κατηγορίας, όπου οι περισσότεροι προπονητές θέλουν οι παίκτες τους να παρακολουθούν τα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα. Εξάλλου, ο Κώστας Φορτούνης αντιμετώπισε και την περσινή σεζόν αμφότερες τις ομάδες, που δεν έχουν διαφοροποιηθεί και πολύ σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα, όντας μέλος της Καϊζερσλάουτερν. «Η Μπάγερν έχει αλλάξει πολύ στο στυλ της, σε σχέση με την περσινή σεζόν. Παίζει κυρίαρχο ποδόσφαιρο και ο τρόπος που κερδίζει σε όλες τις διοργανώσεις φέτος κάνει τους αντιπάλους να φοβούνται πριν καν ξεκινήσει μια αναμέτρηση. Αυτό είναι που την καθιστά φαβορί στον τελικό». Συνεπώς, μπορεί να επηρεάσει την Ντόρτμουντ ο φόβος; «Οχι. Ισως είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια. Μπορεί να μην την κέρδισε σε κανένα από τα τρία παιχνίδια που έδωσαν φέτος, όμως έχασε μόνο ένα και αυτό στο Μόναχο. Είναι μεγάλη υπόθεση για την Μπορούσια να ξέρει ποιος είναι ο ρόλος της, δηλαδή να είναι αουτσάιντερ στην αναμέτρηση, αλλά να έχει και τη λογική του ''μπορούμε να τους κερδίσουμε γιατί το έχουμε ξανακάνει''».
Στο στοιχηματικό διά ταύτα λοιπόν. «Οπως είπα και πιο πάνω, το φαβορί είναι η Μπάγερν, αλλά σε ένα παιχνίδι, ειδικά σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, όλα είναι πιθανά και θεωρώ ότι η Ντόρτμουντ θα της βάλει δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Θα είναι το παιχνίδι που θα ζοριστεί περισσότερο. Βλέπω κατάκτηση της Μπάγερν στην παράταση». Η συγκεκριμένη επιλογή κυκλοφορεί στο 11.00, να θυμίσουμε εμείς.


ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΛΕΖΑΣ

Over, με τόσα πυρηνικά όπλα που έχουν

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ… αυτοκτόνησε. Από εκεί που είχε βάλει το νερό στ’ αυλάκι στο πρώτο μισό της σεζόν, έκανε έναν τραγικό δεύτερο γύρο στο γερμανικό πρωτάθλημα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει την Μπουντεσλίγκα. Φυσικό κι επόμενο ήταν ο Στέλιος Μαλεζάς να μην είναι και στην καλύτερή του διάθεση μετά από αυτή την εξέλιξη. «Μη μου το θυμίζεις. Το άγχος μας κατέβαλε στα τελευταία ματς, δεν τα διαχειριστήκαμε σωστά, ήμασταν και άτυχοι και το πληρώσαμε». Τόσο κακοδιάθετος που δεν θα δει ούτε τον τελικό; «Αυτά τα ματς δεν χάνονται. Με εξαίρεση το εντός έδρας παιχνίδι μας με την Μπάγερν, όπου χάσαμε πολύ εύκολα και με πολλά γκολ στην πλάτη, στα υπόλοιπα, δηλαδή μέσα-έξω με Ντόρτμουντ και στο Μόναχο, παίξαμε στα ίσα και τις δύο. Στο Ντόρτμουντ μάλιστα, πήραμε ισοπαλία. Γενικότερα, είναι δύο ομάδες που ζουν για το γκολ, είναι μέσα στο πετσί τους. Πριν μπουν στο παιχνίδι σκέφτονται μόνο πώς θα σκοράρουν. Η μεγάλη διαφορά είναι στον τρόπο προσέγγισης. Η Ντόρτμουντ παίζει πολύ πιο ελεύθερα σε σκέψη, θα βγει άτακτα στην επίθεση. Η Μπάγερν βγαίνει μπροστά πιο συστηματικά, πιο επιθετικά, χωρίς όμως να χάνει την έμφασή της στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Στην αναμέτρησή μας στο Μόναχο, σε κάθε γωνιά του γηπέδου έβλεπες κι έναν παίκτη της Μπάγερν. Με επτά και πολλές φορές με οκτώ παίκτες ήταν στην επίθεση. Στο στοιχηματικό διά ταύτα λοιπόν: «Η λογική λέει over, απλώς επειδή είναι ένα παιχνίδι που κρίνει πολλά, ενδεχομένως να έχουμε και αρκετή σκοπιμότητα. Μπορεί δηλαδή η Ντόρτμουντ να αφήσει στην άκρη την (με την καλή έννοια) αφέλεια και να κάνει ένα παιχνίδι όπως αυτό στη Μαδρίτη, αφού ο τελικός είναι ένα στοίχημα ζωής γι’ αυτούς. Με τόσα πυρηνικά όπλα στο γήπεδο όμως, δεν γίνεται να μην βρουν δίχτυα τρεις φορές».


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Είναι ενοχλητικό να βλέπεις την Μπορούσια να προοδεύει»

Αυτός κι αν ξέρει απέξω κι ανακατωτά τις δύο φιναλίστ του φετινού τελικού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι άλλωστε από τους Ελληνες παίκτες που θα μπορούσαν να σταθούν και σε αυτό το επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει φτάσει μέχρι ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σάλκε. Η φετινή χρονιά δεν είναι από τις καλύτερες που έχει βιώσει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αφού εξαιτίας τραυματισμού έχει χάσει όλη την αγωνιστική περίοδο από τον Νοέμβριο κι έπειτα. Ειδικά την ενοχλητική γειτόνισσα, Ντόρτμουντ, τη γνωρίζει άψογα. Τι βλέπει για τον τελικό όμως: «Τι βλέπω; Να σου πω τι θέλω καλύτερα; Μπάγερν! Τρία χρόνια τώρα είναι πολύ ενοχλητικό να βλέπεις τους… απέναντι να πανηγυρίζουν τίτλους. Το κοινό μας αξίζει μια επιτυχία, όμως πικραίνεται όταν βλέπει την Μπορούσια να προοδεύει. Ολοι εμείς εδώ στη Σάλκε όμως είμαστε με την Μπάγερν. Φέτος δείχνει αποφασισμένη να σαρώσει τα πάντα. Στην κατάκτηση του τίτλου έφτασε χωρίς να μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς, στον τελικό Κυπέλλου μοιράζοντας… εξάρες, ακόμα και στο Τσάμπιονς Λιγκ απέκλεισε τη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα για πλάκα. Από τη στιγμή που πιστεύει στον εαυτό της αυτή η ομάδα, δεν έχει αντίπαλο». Η Ντόρτμουντ; «Ταλέντο, φρεσκάδα, όρεξη. Ας μη γελιόμαστε, είναι ομάδα-τούρμπο. Οι παίκτες της χαίρονται που παίζουν μαζί. Αν δεν αγχωθούν, ίσως κοντράρουν τους Βαυαρούς».
Στοιχηματικά λοιπόν: «Βλέπω Μπάγερν και βλέπω να κερδίζει εύκολα το παιχνίδι. Δεν εννοώ με μεγάλο σκορ απαραίτητα. Μέχρι 2-0, 3-1, κάτι τέτοιο. Ωστόσο, δεν θα απειληθεί. Θεωρώ ότι θα προηγείται από το ημίχρονο και το τέλος του 90λεπτου θα τη βρει πρωταθλήτρια Ευρώπης».


ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

«Φονιάς ο Λεβαντόφσκι»

Ο Sokrates είναι κάτοικος Βεστφάλεν. Η Ντόρτμουντ απέσπασε την υπογραφή του και από τη νέα σεζόν θα φοράει τα κιτρινόμαυρα. Ζητήσαμε, λοιπόν, από τον Ελληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό να μας μιλήσει για τους δύο στράικερ του τελικού, τους Μάριο Μάντζουκιτς (Μπάγερν) και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Αμφότερους τους έχει βρει στο διάβα του, τόσο με τη φανέλα της Βέρντερ όσο και με αυτή της Εθνικής Ελλάδας, η οποία αντιμετώπισε την Κροατία στα προκριματικά του Euro 2012 και την Πολωνία στα τελικά της διοργάνωσης. «Ο Μάντζουκιτς είναι πιο πληθωρικός επιθετικός. Οχι τόσο στην αποτελεσματικότητα, αλλά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μέσα στο γήπεδο. Το γεγονός ότι ξέρει να ανοίγει διαδρόμους, ξέρει να παρασύρει τον αντίπαλο αμυντικό και για το ύψος του έχει φοβερή ευχέρεια στο γκολ με το κεφάλι, και καλή τεχνική, τον καθιστά πλήρη. Εχει τρομερή αυτοπεποίθηση, διότι ξέρει ότι παίζει σε μια καλή ομάδα και αποτελεί τον επίλογο των επιθέσεών της. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα ο Κροάτης έδειξε πώς πρέπει να λειτουργεί ένας επιθετικός στο τρανζίσιον», λέει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Και για τον Λεβαντόφσκι; «Εντάξει, μιλάμε για… φονιά. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Δεν μπορείς να τον αφήσεις ελεύθερο ούτε δευτερόλεπτο μέσα στην περιοχή. Η δύναμη της Ντόρτμουντ όμως είναι οι Γκέτσε και Ρόις. Αυτό τον βοηθάει να μην χάνει δυνάμεις τρέχοντας δεξιά κι αριστερά. Μένει μέσα από το κουτί, όπου εκεί είναι αχτύπητος».

Τι θα έπαιζες; «Νομίζω ότι θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Δεν βλέπω να μένει κάποιος στο μηδέν. Επίσης, θεωρώ ότι θα βρουν δίχτυα τόσο ο Μάντζουκιτς όσο και ο Λεβαντόφσκι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x