Κώστας Νικολακόπουλος

Η… περιβόητη δήλωση του Μπέντο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τι ακριβώς είπε ο Μπέντο πριν το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ και προκάλεσε πολλά σχόλια.

• Κατηγορείται ο Μπέντο ότι δήλωσε πριν τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ ότι, «και η δεύτερη θέση δεν θα είναι αποτυχία για τον Ολυμπιακό» και ότι έδωσε ένα στίγμα στους παίκτες του, ότι δεν χάθηκε κι ο κόσμος κι αν δεν κερδίσουμε.

•Τι είπε όμως πραγματικά ο Μπέντο; Μπορείτε να το ακούσετε βλέποντας το σχετικό βιντεάκι εδώ.

• Η ερώτηση που έγινε λοιπόν στον Μπέντο ήταν, «αν θεωρεί αποτυχία ενδεχόμενη δεύτερη θέση στον όμιλο». Κι η απάντηση που έδωσε ήταν η εξής:

• «Δεν πιστεύω ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία η πορεία μας ως τώρα στο Γιουρόπα Λιγκ. Προσπαθήσαμε να μπούμε σε αυτή τη διοργάνωση, στο Γιουρόπα Λιγκ. Χρειάστηκε να παίξουμε στα play off, καταφέραμε και προκριθήκαμε στη φάση των ομίλων και στη συνέχεια παλέψαμε για να προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αυτόν θεωρήσαμε ως σημαντικότερο στόχο μας, τον οποίο ήδη έχουμε καταφέρει. Αυτή τη στιγμή έχουμε έρθει για να παλέψουμε για την 1η θέση του ομίλου, όμως δε νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να θεωρηθεί αποτυχία η έως τώρα πορεία μας ό,τι κι αν συμβεί αύριο στο παιχνίδι».

• Είπε λοιπόν ο Μπέντο δύο φορές ότι «δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία η πορεία του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής στο Γιουρόπα Λιγκ», προσθέτοντας στο τέλος και την παράμετρο, «ό,τι κι αν συμβεί στο αυριανό παιχνίδι». Δεν είπε ποτέ ότι «θα είναι επιτυχία για τον Ολυμπιακό η δεύτερη θέση», ούτε αυτό το οποίο του αποδόθηκε από τα περισσότερα σάϊτ, ότι δηλαδή «και η δεύτερη θέση δεν θα είναι αποτυχία για τον Ολυμπιακό». Είπε ουσιαστικά ότι αφού περάσαμε τα πλέϊ οφς τον Αύγουστο και περάσαμε και τώρα από τους ομίλους και πήγαμε στους 32, πριν παίξουμε καν το τελευταίο παιχνίδι, δεν μπορεί κανείς να πει ότι αποτύχαμε.

• Μάλιστα δήλωσε στην επόμενη ερώτηση που του έγινε: «Η πρόθεση μας είτε για το πρωτάθλημα, είτε για το Γιουρόπα Λιγκ είναι να κερδίζουμε. Πάντα προσπαθούμε να παίζουμε επιθετικά και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αφού στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην πρώτη θέση, θέλουμε να κερδίσουμε τον ΑΠΟΕΛ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε τον έλεγχο, να είμαστε κυρίαρχοι, να επιτεθούμε, αλλά καμία ομάδα δεν κερδίζει μόνο με την πρόθεση να επιτεθεί. Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία στο παιχνίδι μας κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

• Η καταγραφή δεν έχει καμία σχέση με…δικαιολόγηση του Μπέντο για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Κύπρο. Αλλά για την απόδοση της πραγματικότητας…

• Κατά την γνώμη μου, αν μπορεί να γίνει κριτική για την προετοιμασία του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ από πλευράς Μπέντο αυτό έχει να κάνει με τον αποκλεισμό του Μιλιβόγεβιτς από την αποστολή, κατά βάση επειδή ήταν στο όριο καρτών, αλλά και λόγω κόπωσης. Διότι, μιλάμε για τον αρχηγό κι έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας.

• Από την άλλη, βέβαια, όλοι λέμε γιατί δεν δίνει ευκαιρίες στον Ρομαό και τον βάζει μόνο σε παιχνίδια Κυπέλλου, μικρής σημασίας. να λοιπόν που του έδωσε την ευκαιρία σε ένα σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x