Σταύρος Χονδροθύμιος

Η Θεσσαλονίκη (θα) είναι πάλι εδώ!

Ο Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει στο www.sport-fm.gr για τη Θεσσαλονίκη που επιστρέφει δυναμικά στα δρώμενα του ελληνικού αθλητισμού.

Μετά το νταμπλ του ΠΑΟΚ στο βόλεϊ, άρχισα να σκέφτομαι τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο καιρό και συνειδητοποίησα ότι η φετινή χρονιά ίσως αποτελεί ορόσημο για τον αθλητισμό της πόλης. Καθώς φαίνεται ότι τα τρία πιο ιστορικά σωματεία βρίσκουν σιγά σιγά το δρόμο τους.

Για να καταλάβετε για ποιο λόγο πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη (θα) είναι και πάλι εδώ και θα πρωταγωνιστεί στα δρώμενα του ελληνικού αθλητισμού, αναλογιστείτε πως ήταν τα πράγματα πριν από ένα χρόνο. Στον ΠΑΟΚ υπήρχε γκρίνια για τις κινήσεις Σαββίδη στο ποδόσφαιρο και καμία προοπτική σε μπάσκετ και βόλεϊ, στον Άρη το κλίμα ακόμα πιο ζοφερό γενικότερα και ο Ηρακλής στην ανυποληψία που είχε βυθιστεί τα τελευταία χρόνια. Μετά από λίγους μήνες, ο φίλαθλος κάθε μιας από αυτές τις ομάδες, έχει πλέον ένα λόγο να χαμογελά και να είναι αισιόδοξος για το μέλλον, κάτι που το προηγούμενο καλοκαίρι ακουγόταν σαν ανέκδοτο!

Αν και ο ποδοσφαιρικός Άρης δεν έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στη Football League, η δυναμική είσοδος επιχειρηματία στο ιστορικό τμήμα του μπάσκετ δείχνει ότι το «Νick Galis Hall» ενδέχεται να ζήσει ένδοξες στιγμές του παρελθόντος. Αυτή μάλιστα η εξέλιξη πιθανότατα να… συμπαρασύρει και τον μπασκετικό ΠΑΟΚ σε περισσότερα ανοίγματα και το ενδεχόμενο ισχυρής ανάμειξης του Ιβάν Σαββίδη (που ήδη βοηθάει το τμήμα) φαντάζει πολύ πιθανό. Έτσι, αυτομάτως η Α1 με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ δυνατό, αλλά και με την παρουσία της ενισχυμένης ΑΕΚ, αποκτά σαφώς πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στο «Δικέφαλο του Βορρά» πανηγυρίζουν το πρώτο νταμπλ του συλλόγου, που το έφερε το βόλεϊ, ένα άθλημα που μέχρι το 2014 δεν είχε ούτε έναν τίτλο. Αυτό μόνο τυχαία δεν συνέβη. Ο Ανδρέου φέτος ξόδεψε αρκετά χρήματα, στελέχωσε την ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και εξαιρετικό προπονητή και μάλιστα, όταν μέσα στη σεζόν διαπίστωσε ότι με δύο προσθήκες στο ρόστερ, η ομάδα του θα ήταν ικανή να κερδίσει «κούπες», δε δίστασε να δαπανήσει κι άλλα και να φέρει τους Χιμένεθ και Ρανγκέλ. Τα αποτελέσματα τον δικαίωσαν και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να ασχολείται με την ίδια…ζέση και την επόμενη σεζόν.

Παραπονεμένος όμως δεν έμεινε ούτε ο τρίτος της παρέας από τη φετινή χρονιά. Αθόρυβα αλλά ουσιαστικά ο Ελληνοκαναδός Παπαθανασάκης, έχει καταφέρει να φτάσει τον Ηρακλή ένα βήμα πριν την άνοδο του στη Super League (έχοντας πολλές πιθανότητες προβιβασμού), χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια. Από το…πουθενά το καλοκαίρι εμφανίστηκε, πήρε πάνω του τον «Γηραιό» και με αργά αλλά σταθερά βήματα τον βγάζει από το… βούρκο, ενώ παράλληλα επουλώνει και τις (οικονομικές) πληγές του αμαρτωλού παρελθόντος. Μάλιστα φημολογείται ότι θα αναμειχθεί και με το τμήμα μπάσκετ του Ηρακλή.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, είναι εμφανές ότι πλέον η Θεσσαλονίκη ισχυροποιείται, οι ομάδες τους όχι μόνο δυναμώνουν, αλλά αυτό συμβαίνει με πλάνο, με σύστημα, μακριά από τις καταστρεπτικές μεθόδους του πρόσφατου παρελθόντος, που ένα έχτιζαν και δύο γκρέμισαν! Απλώνουν τα πόδια τους μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα τους και στο βωμό μιας προσωρινής επιτυχίας δεν δημιουργούν πολλά μακροχρόνια οικονομικά προβλήματα και διοικητικές αναταραχές!

Μακάρι αυτά τα σταθερά βήματα να συνεχιστούν, να υπάρχουν περισσότερες ομάδες που πορεύονται πάνω σε σταθερή βάση και να μην παρασυρθούν οι νέοι επενδυτές, όπως οι προκάτοχοί τους σε… αλόγιστες ενέργειες που θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ στη συνέχεια. Αν συμβούν αυτά, τότε μπορούν να χαμογελούν όχι μόνο οι φίλοι των ομάδων της Θεσσαλονίκης, αλλά όλοι οι λάτρεις των ομαδικών σπορ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x