Γενικά

Ήττα από Κβαν Κιτ και αποκλεισμός για τον Γκιώνη στο γερμανικό Οπεν

Στη δεύτερη προκριματική φάση και τον πρώτο γύρο των «νοκ άουτ» σταμάτησε η πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη στο γερμανικό World Tour Platinum πινγκ πονγκ της Βρέμης.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κάμφθηκε από τον Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ με 4-2 σετ και δεν μπόρεσε να φτάσει στον καθοριστικό αγώνα για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Την Τετάρτη, είχε προκριθεί με πρωτιά στον όμιλό του, την Πέμπτη χρειαζόταν δύο νίκες ακόμα για να φτάσει στον πολύ δύσκολο στόχο του, αλλά τα εμπόδια σε αυτό το κορυφαίο τουρνουά αποδείχτηκαν πολύ ψηλά.

Με την ήττα του πολύπειρου αμυντικού ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στο Οπεν της Γερμανίας.

Ο Γκιώνης ήξερε ότι θ’ αντιμετωπίσει έναν αθλητή πολύ ικανό απέναντι στην άμυνα. Έχοντας και την εμπειρία του χαμένου προημιτελικού στην Κροατία, ήξερε, επίσης, ότι έπρεπε να «πιάσει» πολύ καλή απόδοση και να είναι σταθερός. Ο αριστερόχειρας Ασιάτης, όμως, έβγαλε πολλές επιλογές στο τραπέζι, είχε καλό σερβίς και πέρασε το παιχνίδι του. Την ίδια ώρα ο πρωταθλητής μας εμφάνισε «σκαμπανεβάσματα» κι έτσι ήρθε η ήττα και ο αποκλεισμός με 4-2 στους «64» των «νοκ άουτ» προκριματικών.

Ο Γκιώνης άρχισε πολύ καλά το ματς και προηγήθηκε 3-0, όμως ο 21χρονος αντίπαλός του ισορρόπησε γρήγορα και τελικά κατέκτησε το πρώτο σετ. Στο επόμενο, ο Έλληνας άσος κάπου έχασε την συγκέντρωσή του κι έκανε λάθη.

Ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο τρίτο σετ όταν με καλές άμυνες και ορισμένες έξυπνες μπαλιές με το «κομπίνα λάστιχο» είχε ξέσπασμα με πέντε πόντους στη σειρά. Στο τέταρτο σετ, αντέδρασε πετυχημένα στο αρχικό 2-5 κι έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει. Πέρασε μπροστά με 6-5, ωστόσο είδε τον πρωταθλητή από το Χονγκ Κονγκ να «ανοίγει» το παιχνίδι με δυνατές επιθέσεις και να τον παίζει σωστά μπρος-πίσω για να κάνει το 3-1 σετ.

Στο πέμπτο σετ, το αρχικό 5-2 έγινε 5-5 και ο Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ. Η διακοπή απέδωσε, ο αθλητής του κράτησε εξαιρετικά την μπάλα στο τραπέζι και μείωσε εκ νέου. Στο έκτο σετ, όμως, ο Χο Κβαν Κιτ τον υποχρέωσε ξανά να «τρέξει» πολύ στο τραπέζι. Πήρε μικρό προβάδισμα, ο Γκιώνης δεν βρήκε λύσεις ούτε από την επίθεση και γράφτηκε το τελικό 4-2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x