Επικαιρότητα

Λαγκάρντ: «Ο Τσίπρας στην αρχή ήθελε να αλλάξει τους κανόνες»

Σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε η Λαγκάρντ σε γαλλικό κανάλι όπου αναφέρθηκε. μεταξύ άλλων, και στον Τσίπρα αλλά και στην "ταραγμένη" περίοδο του 2015.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μίλησε στο France D και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ απάντησε πως «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πάντα σοβαρός, δεν έπαιζε, δεν έκανε παιχνίδια στρατηγικής και δεν υποκρινόταν».

Η Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο ανταποκριτής του σταθμού στην Ουάσιγκτον, είπε ακόμη, ότι η ίδια γνώριζε ευθύς εξαρχής ότι ο Τσίπρας βρίσκεται στην Ευρωζώνη, αλλά ο ίδιος φιλοδοξούσε να αλλάξει τους κανόνες. Μετά όμως συνειδητοποίησε ότι το παιχνίδι είναι συλλογικό, πως υπάρχουν κανόνες και για να αλλάξουν δεν χρειάζεται μόνο ένας αλλά και άλλοι 18.

Χρονικά, η συνέντευξη της κ. Λαγκάρντ έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και αναμένεται να εγκρίνει ομόφωνα τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα. Σε αυτή θα προβλέπεται και η εκταμίευση ποσού ύψους 1,6 δισ. ευρώ μόνο στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι αποσαφηνίσουν τα μέτρα για το ελληνικό χρέος μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x