sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Λιβάι Γκαρσία: Είναι πίσω πιο δυνατός από ποτέ και δεν σταματιέται με… τίποτα!

Ο Λιβάι Γκαρσία νιώθει πιο δυνατός από ποτέ μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό, αποδεικνύοντας πως η ΑΕΚ έχει ένα υπερόπλο σε Beast Mode που ουδείς μπορεί να του βάλει «φρένο».

Υπάρχουν πολλοί καθοριστικοί παίκτες για τη φιλοσοφία του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ και στον τρόπο που ο Αργεντινός τεχνικός θέλει να παίζει η ομάδα του. Αυτό είναι κάτι δεδομένο, όπως επίσης και ότι ο Λιβάι Γκαρσία είναι ο πιο καθοριστικός από όλους. Όχι για τη θέση που αγωνίζεται, αλλά γιατί το ποδοσφαιρικό πακέτο που διαθέτει αυτός ο παίκτης στα φυσικά και τα τεχνικά του προσόντα τον κάνει να ξεχωρίζει σε ένα πρωτάθλημα, που οι αμυντικοί του δείχνουν να αδυνατούν να του βάλουν «φρένο» όταν είναι καλά.

Η «Ένωση» φέτος έχει σταθεί άτυχη με την περίπτωση του επιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου γύρου αυτής της σεζόν μπορεί να είχε αμέτρητους τραυματισμούς να αντιμετωπίσει σε παίκτες κάθε γραμμής, αλλά εκείνη του Γκαρσία τη βασάνισε περισσότερο από κάθε άλλη. Όχι γιατί δεν έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα, αυτό γινόταν καθώς η ποιότητα στην επίθεσή της είναι μεγάλη, αλλά διότι γνωρίζει πως με εκείνον στον αγωνιστικό χώρο ανεβαίνει επίπεδο και μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει ο προπονητής της στο 100%.

Στο κεφάλαιο «Ευρώπη» για την ΑΕΚ φέτος θα υπάρχει ένα μεγάλο What If αν είχε τον 26χρονο σε όλα τα παιχνίδια διαθέσιμο. Ο «Πελάδο» και συνολικά ο οργανισμός των νταμπλούχων Ελλάδας πληγώθηκε από τον αποκλεισμό, αφού η εικόνα που είχε η ομάδα της έδινε τη δυνατότητα να πιστεύει ότι άξιζε να έχει συνέχεια. Πόσω μάλλον, δε, να είχε τον παίκτη που την εκτοξεύει. Όμως, χρόνος για «αν» δεν υπάρχει καθώς οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να υπερασπιστούν τα δυο τρόπαια που κατέκτησαν την περσινή σεζόν. Και σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν τον Γκαρσία σε… Beast Mode, με την εμφάνισή του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να το αποδεικνύει στον απόλυτο βαθμό!
Λιβάι Γκαρσία: Είναι πίσω πιο δυνατός από ποτέ και δεν σταματιέται με... τίποτα!

Είναι -ξανά- ασταμάτητος


Δεν είναι μόνο ότι ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε κόντρα στον Ολυμπιακό, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ, αλλά ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει για τον τρόπο που το κάνει. Ο 26χρονος πηδάει πιο ψηλά από όλους στην εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ και νικάει κατά κράτος τον Μπιανκόν, βάζοντας όση δύναμη χρειάζεται στην κεφαλιά, για να κάνει αδύνατο το έργο του Πασχαλάκη.

Πέραν αυτού, όμως, μέτρησε δυο τελικές προσπάθειες στην εστία, 3/3 επιτυχημένες ντρίμπλες στο ματς, 3/4 κερδισμένες μονομαχίες και 4/6 εναέριες μονομαχίες στα 77 λεπτά που αγωνίστηκε, ενώ ακόμα δείχνει πως δεν έχει πιάσει το peak της απόδοσής του. Η εμφάνιση, όμως, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι μια συνέχεια στην αντεπίθεση που έχει ξεκινήσει, στην οποία δεν φαίνεται να μπορεί κανείς να τον σταματήσει. Πατάει γερά στα πόδια του, οι συνεχόμενες καλές εμφανίσεις του έχουν δώσει ψυχολογία και αποτελεί ένα υπερόπλο στα χέρια του Αλμέιδα, που είναι ο βασικός υπεύθυνος για τα όσα κάνει στη θέση του σέντερ φορ από την περσινή χρονιά.

Σκόραρε το έβδομο γκολ του στα τελευταία έξι συνεχόμενα παιχνίδια του με την «Ένωση», αφού είχαν προηγηθεί τα τέρματα του με τη Λαμία, τον Άγιαξ, τον Παναιτωλικό, τον Πανσερραϊκό και τον Βόλο, ενώ έχει μοιράσει και μια ασίστ. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που σκοράρει σε έξι σερί ματς πρωταθλήματος μετά τον Εζέκιελ Πόνσε στην πρώτη του θητεία στην ομάδα, το 2018/19. Όλα αυτά, σε συνολικό διάστημα μόλις 504’ λεπτών συμμετοχής, ενώ βρίσκει δίχτυα κάθε 84’ λεπτά στο πρωτάθλημα, αριθμός που μοιάζει απλησίαστος για τους υπόλοιπους επιθετικούς της λίγκας, ακόμα και από αυτούς με περισσότερα γκολ.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σκόρερ, Λορέν Μορόν, με 10 γκολ βρίσκει δίχτυα ανά 151’ λεπτά, οι Φώτης Ιωαννίδης και Χουάν Μιριτέλο με τα 8 γκολ που έχουν σημειώσει σκοράρουν ανά 134’ και 141’ λεπτά αντίστοιχα, ενώ ο Αγιούμπ Ελ Καμπί με 7 γκολ θέλει 142’ λεπτά. Ο Γκαρσία σπάει τα κοντέρ σκοραρίσματος με την επιστροφή του και δεν φαίνεται πως θα αργήσει η ώρα να ξεπεράσει τους παραπάνω, ακόμη και αν έχει αρκετά λιγότερα ματς.


Big game player


Ο ασταμάτητος επιθετικός των νταμπλούχων Ελλάδας έχει καταφέρει να χτίσει και ορισμένες παραδόσεις απέναντι στο «Big-5», με τους αριθμούς να δείχνουν ότι στα μεγάλα παιχνίδια, τα οποία θα κρίνουν τον τίτλο (και) φέτος, φωνάζει «παρών», όντας ο απειλητικός παίκτης για τις αντίπαλες άμυνες.

Αγαπημένο του «θύμα» ο Ολυμπιακός, όπου έχει μετρήσει σε 15 παιχνίδια πέντε γκολ και δυο ασίστ. Η αρχή έγινε τη σεζόν 2021/22 για τα playoffs, ενώ πέρσι πέτυχε δυο τέρματα στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στη νίκη με 3-0 στην OPAP Arena, ένα ματς που έκρινε σε μεγάλο βαθμό της πρόκριση της «Ένωσης» στον τελικό. Στα playoffs του περσινού πρωταθλήματος με τη δική του εκτέλεση πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ για τη νίκη με 3-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ένα «τρίποντο» που της εκτόξευσε την ψυχολογία για τον τίτλο, ενώ και στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής έβαλε μπροστά την ομάδα του με την καρφωτή κεφαλιά.

Επίσης, ο Γκαρσία έχει σημειώσει πέντε τέρματα και απέναντι στον Άρη, όμως, δεν έχει μοιράσει ασίστ, ενώ με τον ΠΑΟΚ έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα τρεις φορές, δυο εκ των οποίων πέρσι, αλλά μετράει και δυο τελικές πάσες που οδήγησαν σε γκολ. Τέλος, κόντρα στον Παναθηναϊκό έχει σκοράρει δυο τέρματα. Συνολικά, ο 26χρονος μετράει 15 γκολ και τέσσερις ασίστ κόντρα στο «Big-5», με βασικό ρόλο σε αυτό να έχει η μετατόπισή του από τα άκρα στη θέση του επιθετικού, σε συνδυασμό παράλληλα και με την αγωνιστική φιλοσοφία του Αλμέιδα που του ταιριάζει απόλυτα.


Ο Λιβάι Γκαρσία φαίνεται να πιάνει παιχνίδι με παιχνίδι την απόδοση που είχε την περσινή σεζόν, είναι δεδομένο πως τα συνεχόμενα ματς και τα γκολ που βρίσκει θα του δώσουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ψυχολογία στη συνέχεια, όντας ο παίκτης βαρόμετρο της ΑΕΚ, η οποία πατάει γκάζι στο κατάλληλο timing για την κατάκτηση των δυο εγχώριων τίτλων και τη φετινή αγωνιστική περίοδο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x