Γιώργος Μαζιάς

Μας έχουμε καλομάθει...

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για τις δυο ήττες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και σημειώνει για το αύριο των εθνικών μας ομάδων...

Και τώρα, τι; Όλα χάθηκαν; Όχι, δα. Διπλό χαστούκι μέσα σε λίγες ώρες. Αυτό, ναι. Ένα για την εθνική μπάσκετ και ένα για αυτή του ποδοσφαίρου. Τα περιμέναμε διαφορετικά. Δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλουμε τα πράγματα.

Την εθνική μπάσκετ την είχαμε για ψηλά. Ετσι είναι αυτές οι διοργανώσεις. Μια ήττα στα νοκ άουτ και πας σπίτι σου. Αυτή η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία. Όλα κρίνονται σε ένα ματς. Κάπως έτσι η εθνική μετά το 2009 δεν έχει πάρει νοκ άουτ παιχνίδι και μαζεύει πέντε χρόνια σερί δίχως διάκριση. Είμαστε καλομαθημένοι. Με μετάλλια, ανατροπές και θριάμβους. Εχουμε γυρίσει πίσω. Αυτή είναι η αλήθεια. Εχουμε μείνει πίσω.

Παίκτες έχουμε, προπονητές επίσης. Δεν μας λείπει τίποτα (ή μήπως όχι;). Τι φταίει; Ένα καλό νοκ άουτ ματς για να ξαναπάρουμε μπροστά. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα χρόνο ακόμη, στο Ευρωμπάσκετ του 2015 για το ματς κλειδί που θα μας ξανακάνει μεγάλους. Ως τότε, πρέπει να παραδεχθούμε ότι κάτι μας λείπει και πως έχουμε χάσει την επαφή με το ρετιρέ. Την αίγλη μας δεν την χάνουμε, αλλά τα χρόνια περνούν. Δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου και κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Αρχικά όμως θα πρέπει να καταλάβουμε ποιοι είμαστε τώρα και τι πραγματικά μπορούμε. Τώρα και όχι τι κάναμε πιο παλιά.

Το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνει και η εθνική ποδοσφαίρου. Εκεί βέβαια είναι διαφορετικά τα πράγματα. Η ήττα από τη Ρουμανία δεν έφερε αποκλεισμό. Ομιλος είναι και υπάρχει χρόνος για ανάκαμψη και πρόκριση στα τελικά. Το κακό είναι ότι στην πρώτη μέρα της νέας εποχής στην εθνική όλα λειτούργησαν ερασιτεχνικά. Όπως πριν τον Ρεχάγκελ.

Με τον Ρανιέρι να κάνει ντεμπούτο και να μην ξέρει τους παίκτες του. Να μην έχει ζητήσει ένα φιλικό την περασμένη Τετάρτη με ομάδα της γειτονιάς έστω για να τους δει και να καταλάβει κάποια πράγματα. Το άδειο γήπεδο έκανε τα πράγματα χειρότερο. Υπήρχε η αίσθηση ότι παίζαμε φιλικό.

Οι Ρουμάνοι ήταν έτοιμοι και προετοιμασμένοι. Δεν έπαιξαν μπαλάρα, αλλά μας πήραν το ματς και εμείς ακόμη να καταλάβουμε πως χάσαμε. Πολλές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι απλή υπόθεση. Μα, η Ελλάδα είναι μεγάλη ομάδα. Ναι, είναι. Εχει επιτυχίες. Δεν δικαιούται ένα κακό αποτέλεσμα. Ναι. Μετά το Μουντιάλ τέτοια παιχνίδια είναι πάντα επικίνδυνα. Και η Πορτογαλία έχασε 0-1 από την Αλβανία. Σωστά. Σε τέτοια ματς παίζει ρόλο το πώς προετοιμάζεσαι για αυτά.

Εμείς δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με το παιχνίδι αυτό. Χρόνος υπάρχει. Μεγάλη ομάδα είμαστε, δυο περνάμε απευθείας, οπότε όλα καλά. Είναι όλα καλά; Θα το δούμε στην Φινλανδία τον ερχόμενο Οκτώβρη. Ως τότε ως κακομαθημένοι θα ψαχνόμαστε να καταλάβουμε τι μας πήγε στραβά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x